Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κύπελλο Ελλάδας: 4 πέναλτι έπιασε ο τερματοφύλακας του Πιερικού!

Ο Έλληνας ...Ντουκαντάμ λέγεται Γιώργος Γουμαγιάς και με τα 4 πέναλτι που έπιασε χτες στο Πέραμα, έστειλε τον Πιερικό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος! Ένα απέκρουσε στην κανονική διάρκεια του αγώνα (στο 18' του Δελαπόρτα) και τα άλλα τρία μετά τη λήξη και της παράτασης που βρήκε Αίαντα και Πιερικός ισόπαλους χωρίς γκολ. Έτσι η ομάδα της Κατερίνης πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με ...4-0 και στην ομάδα της Σαλαμίνας ξεκινούν από αύριο ειδική εξάσκηση από τα 11 μέτρα!

Ο Γιώργος Γουμαγιάς που την περασμένη Κυριακή έκλεισε τα 32, πήγε πέρσι τον Γενάρη στον Πιερικό. Η ομάδας της Κατερίνης είναι ο 10ος σταθμός της καριέρας του από το 1998 όταν ξεκίνησε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακολούθησαν Καστοριά, ΑΕ Λεμεσού, ΑΛΚΗ Λάρνακας, Παναυπλιακός, Πολύκαστρο, Θερμαϊκός, Πανθρακικός και Εθνικός Αστέρας.
Η Παναχαϊκή στο ματς της ημέρας νίκησε (1-0) στην Πάτρα τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 47ο λεπτό με πέναλτι ο Χρυσάφης.
Ο Εθνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Δόξα Κρανούλας στο 26ο λεπτό με γκολ του Κρολ, ισοφάρισε στο 52’ με τον Παστό και πήρε την πρόκριση στην παράταση με τέρματα των Κορακάκη (95’ πεν.) και Κωστάκη (105’).
Ο Ιωνικός στα Γιαννιτσά δέχτηκε γκολ στο 9’ από τον Χασάνογλου, ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Ντιαλό από την Μπουρκλίνα Φάσο, είχε δοκάρι στο 45’ με τον Βραζιλιάνο Αλβες και το ματς στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο 1-1. Οι Νικαιώτες στο 107’ έκαναν το 2-1 με δεύτερο γκολ του Ντιαλό, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης σε 2-2. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τους γηπεδούχους να είναι περισσότερο ψύχραιμοι και να κερδίζουντην πρόκριση.

Ο ΟΦΗ νίκησε στο Παγκρήτιο στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου την Χερσόνησο με 2-1 και πέρασε στην επόμενη φάση. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Γιακούμπου (43’) και Αγρίτη (50’), ενώ η Χερσόνησος μείωσε στο 69’ με πέναλτι του Φιλιππάκου.

Ο Εθνικός Αστέρας κέρδισε εκτός έδρας την Αγία Παρασκευή 1-0 με γκολ του Παυλή στο 50’, ενώ είχε και δοκάρι στο 89’ με τον Γκόγκα.
Στο ροδίτικο ντέρμπι ο Διαγόρας με γκολ του Σέρβου Ζλάτκοβιτς στο 107' νίκησε στην παράταση τη Ροδο με 1-0 και προκρίθηκε.

Αποτελέσματα της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Τετάρτη

Αετός Σκύδρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός 2-2 (στα πεν. 4-3)
Εορδαϊκός-Καλλιθέα 1-0
Μέγας Αλέξανδρος-Βέροια 0-1
Αναγέννηση Επανωμής-Παναιτωλικός 0-1
Πλατανιάς Χανίων-Ηλιούπολη 0-1
Κοζάνη-Θρασύβουλος 1-0
Δόξα Κρανούλας-Εθνικός Π. 1-3
Παναιγιάλειος-Τρίκαλα 1-1 (στα πεν. 0-3)
Αίας Σαλαμίνας-Πιερικός 0-0 (στα πεν. 0-4)
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 1-0
Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΟΦΗ 1-2
Αγία Παρασκευή-Εθνικός Αστέρας 0-1
Ρόδος-Διαγόρας 0-1

Πέμπτη (15:45)

Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός (15:00)
ΠΑΟ Ρουφ-Αγροτικός Αστέρας
Οδυσσέας Αναγέννησης-ΠΑΣ Γιάννινα
Τύρναβος-Δόξα Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...