Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ρούνεϊ: “Θέλω να φύγω από τη Γιουνάιτεντ”

Ο Γουέιν Ρούνεϊ παραδέχθηκε την απόφασή του να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 25χρονος επιθετικός επιβεβαίωσε με γραπτή του δήλωση τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που τον θέλουν δυσαρεστημένο στους “κόκκινους διαβόλους”, ωστόσο διέψευσε ότι βρίσκεται σε προσωπική κόντρα με τον Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Ρούνεϊ εξέφρασε την άποψη ότι οι φιλοδοξίες του δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από την ομάδα του Μάντσεστερ, καθώς ο ίδιος θέλει να κερδίζει τίτλους, κάτι που δεν βλέπει να μπορεί να κάνει η Γιουνάιτεντ. Όσον αφορά για την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρονται, αλλά οι προπονητές τους, Ζοζέ Μουρίνιο και Ρομπέρτο Μαντσίνι, τόνισαν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν μετεγγραφές το χειμώνα. Η δε Μπαρτσελόνα θέλει (το παραδέχθηκε και ο Γκουαρντιόλα), αλλά τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, ενώ πρώτος στόχος παραμένει ο Σεσκ Φάμπρεγας της Άρσεναλ.

Η δήλωση του Ρούνεϊ:

«Είναι αλήθεια ότι συναντήθηκα με τον Ντέιβιντ Γκιλ (σ.σ. διευθυντή ποδοσφαίρου της Γιουνάιτεντ) την περασμένη εβδομάδα, όμως δεν μου έδωσε καμία από τις εγγυήσεις που ήθελα για το ρόστερ της ομάδας στο μέλλον. Έπειτα του είπα ότι δεν θέλω να ανανεώσω το συμβόλαιό μου.

Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον όσα είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χτες και κάποια σημεία ομολογουμένως με εξέπληξαν. Είναι απόλυτα αληθές αυτό που είπε για τα ραντεβού που είχαμε, εγώ και ο ατζέντης μου με την ομάδα για να διαπραγματευτούμε το νέο μου συμβόλαιο. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων τον Αύγουστο ζήτησα εγγυήσεις για να ξέρω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα σαν σύλλογος να φέρνουμε κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου στην ομάδα.

Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτρεφα πάντα τον μεγαλύτερο σεβασμό. Πως θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά ξέροντας την τεράστια ιστορία της και ειδικότερα έχοντας την τύχη να συμμετέχω και εγώ στις επιτυχίες των έξι τελευταίων χρόνων; Για μένα μετράνε τα τρόπαια, όπως μας έχει συνηθίσει ο σύλλογος υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως οι απαιτήσεις μου είχανε βάση».

Τέλος, ο διεθνής επιθετικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τον οποίο είπε: «Παρά τις τελευταίες εντάσεις, θα οφείλω πάρα πολλά για πάντα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής και μέντορας που με βοήθησε και με συμβούλευσε από τη μέρα που άφησα την Έβερτον σε ηλικία 18 ετών. Για το καλό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εύχομαι να μπορούσε να συνεχίσει για πάντα αφού είναι μοναδικός και ιδιοφυία».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...