Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απολογήθηκαν Μαρινάκης και Αδαμίδης δια νομικών εκπροσώπων

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διαιτησία Δαλούκα στο ματς Άρη-Παναθηναϊκού, έγιναν με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΕΠΟ και όχι του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υποστήριξε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που εκπροσώπησε ως νομικός στην απολογητική διαδικασία το αφεντικό του Ολυμπιακού.

Ο κ.Γκαγκάτσης επικαλέστηκε τη σχετική διάταξη του καταστατικού, βάσει της οποίας τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας κρίνονται μόνο από τη Γενική Συνέλευση, σημειώνοντας ότι η κρίση του κ. Μαρινάκη δεν αναφερόταν στο σύνολο της διαιτησίας, αλλά μόνο σε εκείνη του συγκεκριμένου αγώνα. Στην κατηγορία περί "δημιουργίας αποστροφής του φίλαθλου κοινού μετά από αυτές τις δηλώσεις" η τοποθέτηση της υπεράσπισης ήταν ότι τα εισιτήρια στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας αυξήθηκαν ύστερα από εκείνη την αγωνιστική, ενώ ο ισχυρισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη για "έγκλημα κατά της Ελλάδας" τονίστηκε ότι αφορούσε μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι τη χώρα!

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη που είχε κάνει φραστική επίθεση κατά του διαιτητή Κουκουλάκη, ο νομικός σύμβουλος Χάρης Γρηγορίου τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο κ. Αδαμίδης είχε ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί. Τη δυσφήμιση και την απαξίωση του επαγγέλματος την έκανε ο κ. Κουκουλάκης που δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι”.

Όσο για την εκτίμηση του κ. Αδαμίδη ότι δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως “ήταν μια μεταφορική φράση που αναπαριστά την αγωνία του κ. Αδαμίδη”.

Η πειθαρχική επιτροπή έδωσε προθεσμία 10 ημερών για την κατάθεση υπομνημάτων, που σημαίνει ότι οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές μετά από τις 20 Οκτωβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα απολογηθεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τη συνάντηση πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ολυμπιακού Βόλου. Σε απολογία έχει επίσης κληθεί και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την (ανεπίσημη) απάντησή της στους "πράσινους", που είχε αποδοθεί σε "κύκλους της διοίκησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...