Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους νίκη για την εθνική (1-0)

Ο Τοροσίδης πανηγυρίζει το πολύτιμο γκολ
Πολύ πιο άνετα απ' όσο δείχνει το τελικό 1-0 (αλλά και με την ανασφάλεια που προκαλεί πάντα το συγκεκριμένο σκορ στα τελευταία λεπτά) η εθνική ομάδα νίκησε 1-0 στο Καραϊσκάκη τη Λετονία, πέτυχε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2012 και έφτασε τους 5 βαθμούς.

Ουσιαστικά, οι Έλληνες διεθνείς έκαναν τα εύκολα δύσκολα απέναντι σε έναν σαφώς κατώτερο αντίπαλο, αφού είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα επιβλητικό -ενδεχομένως και συντριπτικό- σκορ. Εν πα΄ση περιπτώσει, βέβαια, αυτό που μετράει είναι η νίκη, η οποία είναι το ζητούμενο, άλλωστε, και στο ματς της Τρίτης με το Ισραήλ, που θα είναι σαφώς πιο δύσκολο.

Στο πρώτο ημίχρονο, με απλό και υπομονετικό παιχνίδι, η εθνική είχε πολλές ευκαιρίες (ενώ δεν της δόθηκε κι ένα καθαρό πέναλτι) και θα μπορούσε, όχι απλώς να έχει προηγηθεί, αλλά ακόμα και να έχει "καθαρίσει" το παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στην επανάληψη, πέτυχε νωρίς το γκολ και θα μπρούσε στη συνέχεια να πετύχει τουλάχιστον και ένα δεύτερο, ώστε να μην υπάρχει κανένα άγχος στο τέλος -αν και οι Λετονοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα.

Φάσεις και γκολ


11': Ο Σαμαράς μπίνει από αριστερά, γυρίζει την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά για λίγο δεν μπορεί να τη βρει ο Μήτρογλου και να τη στείλει στα δίχτυα

15΄: Έξυπνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά-ψαράκι του Μήτρογλου, δύσκολα ο Βάνινς σε κόρνερ

26΄: Ανατροπή του Τοροσίδη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής του... δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο!

28΄: Δυνατό σουτ του Νίκη εκτός περιοχής, εξαιρετική επέμβαση του Βάνινς

58΄: ΓΚΟΛ! Ο Τοροσίδης παίζει το "1-2" με τον Κατσουράνη και από το ύψος της περιοχής πιάνει ένα εκπληκτικο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό για να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ... 1-0.

75΄: Ο Μήτρογλου πλασάρει πάνω στον Βάνινς, η μπάλα χτυπάει ξανά πάνω στον Έλληνα παίκτη και περνάει άουτ

ΣΚΟΡΕΡΣ: 58' Τοροσίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Τοροσίδης, 90'+1' Τζιόλης - 45' Βερπακόφσκις, 76' Ζιγκάγιεφς, 82' Ζίρνις
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Καφές), Σαμαράς, Νίνης (83' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης).
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεφς, Λάιζανς (83' Περεπλότκινς), Ιβάνοφς, Καούνα, Βερπακόφσκις, Ρούμπινς (66' Ζιγκάγιεφς), Γκορκς, Ζίρνις, Ρούντνεφς (74' Κάρλσονς).

*Πριν από το ματς, η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠ τίμησαν τον Γιώργο Καραγκούνη για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών στη εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...