Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Είχε ουσία το τριφύλλι και πέρασε από το Παραλίμνι...

Σημαντική νίκη και συνέχεια στις επιτυχίες πέτυχε απόψε η Ομόνοια Κύπρου. Το τέρμα του Αβραάμ στο 3’ ήταν αρκετό για τους «πράσινους» για να φύγουν με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς από το Παραλίμνι. Η Ομόνοια έχασε και πέναλτι στο 63’ με τον Ρενχίφο και θα μπορούσε να καθαρίσει πιο γρήγορα τον αγώνα, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες που δεν τις αξιοποίησε. Η Ομόνοια μπορεί να μην έκανε και την εξαιρετική εμφάνιση όμως ήταν καλύτερη από την Ένωση και δίκαια έφθασε στη νίκη. Είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και με συγκέντρωση μέχρι τον τέλος πήρε αυτό που ήθελε.
Οι «πράσινοι» λοιπόν ντούμπλαραν τις επιτυχίες και έδειξαν ότι επανέρχονται και να αφομοιώνουν αυτό που θέλει στο γήπεδο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε τους Παναγή και Ρενχίφο στον αρχικό σχήμα με σύγκριση τον προηγούμενο αγώνα με τον Ερμή ενώ στον πάγκο ήταν οι Ρουέδα και Κωνσταντίνου. Βγήκε το πλάνο του τεχνικού της Ομόνοιας στο γήπεδο αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Η Ομόνοια έφθασε τους 17 βαθμούς , ενώ αυτή ήταν η Πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Η Ένωση από την άλλη δε μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της. Το συγκρότημα του κ Γιανέσκι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δυσκολευόταν να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει οργανωμένη επίθεση στην περιοχή της Ομόνοιας. Είχε όμως 2-3 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει όμως βρήκε εμπόδιο τον Γιωργαλλίδη. Η ήττα που δέχθηκε ήταν δίκαιη και όπως και πέρσι έφυγε από το γήπεδο χωρίς βαθμοογικό κέρδος απέναντι στους «πράσινους». Ο κ Γιανέσκι είχε δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Θέση βασικού πήραν οι Τρένσον και Κριβοκάπιτς στον αποψινό αγώνα αφού στον αγώνα με την Πάφο ξεκίνησαν οι Φασότ που ήταν τιμωρημένος . Ή Ένωση έχασε την ευκαιρία για να ανεβεί στην βαθμολογία. Οι Βυσσινί έμειναν στους 12 βαθμούς.

*Tα εισιτήρια που διατέθηκαν στον αποψινό αγώνα ήταν τρείς χιλιάδες

Oι ενδεκάδες:

Oμόνοια: Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Βέντσελ, Παναγή, Αβραάμ, Μακρίδης, Ρενχίφο, Μποουθόν, Λεάντρο , Αλωνεύτης, Χριστοφή.

18αδα: Καρυπίδης, Εφραίμ, Ρουέδα, Κωνσταντίνου, Εσπασαντίν, Σπούνγκιν, Γέβριτς

Ένωση: Μιλοζέφσκι, Γούμενος, Σπύρου, Ντε Βούλβ, Μαρκόφσκι, Φαρία, Ταρούμπα, Κριβοκάπιτς, Ντα Σίλβα, Τόρναουτ, Ντρένσον

18αδα: Βελκόφσκι, Οικονόμου, Περτσιλ, Μέρτακκας, Πάκα, Καμαρά, Χαραλάμπους.

Διαιτησία: Μάριος Σταμάτη, Μιχάλης Σωτηρίου, Σωτήρης Βίκτωρος(Δημήτρης Δημητρίου)

Μπάγεβιτς: Ήμασταν ήρεμοι και ώριμοι

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη σημαντική νίκη της Ομόνοιας δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τόνισε ότι οι παίκτες του ήταν ήρεμοι και ώριμοι στο παιχνίδι τους. Από την άλλη ο κ Γιανέσκι αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του
Μπάγεβιτς:Ήταν καλό παιχνίδι. Μέτριο και από τις δύο πλευρές. Στο Ά ημίχρονο θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είχαμε ηρεμία και φτιάξαμε 3-4 ευκαιρίες. Πάντα υπήρχε κίνδυνος από τον αντίπαλο που είχε δύο φάσεις για να ισοφαρίσει. Στο β ημίχρονο ήμασταν πιο ήρεμοι και ώριμοι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε για να πάρουμε τούς τρεις βαθμούς στην συνέχεια. Καλή συνέχεια στην Ένωση που έχει αξία

Γιανέσκι: Συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τη νίκη της. Αντί να ξεκινήσουμε 0-0. Ήταν δύσκολο να ξεκινήσουμε τον αγώνα με 1-0 πίσω στο σκόρ. Στο πρώτο 20 λεπτό ήμασταν κάτω από σοκ. Στη συνέχεια βρήκαμε τον ρυθμό μας και χάσαμε δύο καλές ευκαιρίες. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες να ηρεμήσουν . Ευτυχώς ο τερματοφύλακας ή ο θεός ήταν μαζί μας στη φάση του πέναλτι και ακολούθως χάσαμε τη φάση με τον Τόρναουτ και φθάσαμε κοντά στην ισοφάριση. Θα κρατήσουμε τα θετικά και θα συνεχίσουμε. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι στο Κύπελλο»

Γιώργος Παναγή: Πήραμε μια σημαντική νίκη. Επικεντρωνόμαστε στο Κύπελλο και ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε.

Ντε Βουλβ: Είχαμε καλό παιχνίδι. , χάσαμε ευκαιρίες όμως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι»
Είναι νωρίς για το ντέρμπι…
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο και αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική νίκη στο Παραλίμνι. Ανέφερε τα ακόλουθα:
« Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Μπορούσαμε να τελειώναμε το παιχνίδι. Ήμασταν ήρεμοι και σοβαροί και πήραμε αυτό που θέλαμε.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον αγώνα με την Ανόρθωση ανέφερε: Είναι νωρίς ακόμη»

«Μπαμ» ο Τσίντι στο 93’ (3-2 Ο Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με 9 παίκτες στα τελευταία 14 λεπτά του αγώνα στο ΓΣΠ (αποβλήθηκε στο 66’ ο Ντέντε και στο 81’ ο Τζούνιορ) και παίζοντας χωρίς προπονητή στα τελευταία λεπτά (αποβλήθηκε ο Πάμπος Χριστοδούλου), πήρε σπουδαία νίκη επί του Εθνικού με 3-2. Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Τσίντι (36’, 93’) και Κενμόνκνιε (48’ πεν.). Για τον Εθνικό που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Μιλουντίνοβιτς στο 86’), σκόραραν οι Πιντσέλι (43’) και Σίμοφ (89’). H νίκη των "μαυροπρασίνων" ήταν δίκαιη και η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έδειξε ότι διαθέτει ψυχικά αποθέματα. Έφθασε τους ένδεκα βαθμούς και μπορεί να βλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία. Ο λίγος κόσμος του Ολυμπιακού στο τέλος πανηγύρισε έξαλλά την επιτυχία αφού η ομάδα βρέθηκε απο την κόλαση στον παράδεισο. Ο Εθνικός θα μπορούσε να έφευγε με βαθμολογικό κέρδος, όμως δεν αξιοποιήσε το γεγονός ότι ισοφάρισε στην εκπνοή. Λύγισε στο τέλος και έχασε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σέτκους, Παουλίνιο, Ριμπέϊρο, Μπραζίλια (65΄Μέρσιο), Καϊάδο (83’ Ντουάρτε), Νικολάου, Τσίντι, Ντέντε, Σόουζα (90’+ Πολυκάρπου), Τζούνιορ, Κενμόκνιε.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Νουρεντινόφσκι, Μιλουντίνοβιτς, Λαρς (84’ Ιγκνάτοφ), Πογιατζής, Οτσόκολιτς, Σίμοφ, Πιντσέλι, Γκέλσον, Κεμπάτζε (75’ Ιβανόφσκι), Κάσιο, Φιλανιώτης (84’ Βαττής).

Ισοπαλία… από την άσπρη βούλα

Από μία φορά σκόραραν από τη βούλα του πέναλτι ΑΠΟΠ/Κινύρας και Δόξα στο Δημοτικό στάδιο Πέγειας και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Δίκαιο σε γενικές γραμμές το τελικό 1-1, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να φτιάξει τις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Χωρίς να είναι καλύτερη, η ομάδα της Πέγειας κατάφερε να προηγηθεί στο 31’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματού (ανατροπή Σαμάρας από τον Μαμπούγια). Στην επανάληψη η Δόξα ανέβασε ρυθμούς και έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 80 με τον πρώτος της σκόρερ Ενρίκε, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμεζ από τον Ανιουέτα.

Διαιτητές: Λ. Τράττος (Γρηγοριάδη –Τζιαπούρα)

ΑΠΟΠ/Κινύρας (Γιώργος Πολυβίου): Φρασκαρέλι, Ντε Κάστρο (83’ Ματουσίβα), Μπερβίλ, Ανιουέτα, Σαμάρας, Μάρκες, Γιούστ, Λούκμαν, Μαντού (69’ Τζενγκάι), Λιρί, Παύλου (85΄Μαρσελίνιο).

Δόξα (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Πόζα, Πάκο (50’ Δημητρίου), Μαμπούγια, Οκκαρίδης, Μουστάκας, Ελευθερίου (58’ Πουέρτα), Γκαλεάνο, Εσκομπάρ, Καμπρέρα, Σαβέντρα (74’ Μάλατζ), Ενρίκε.

Ερμής: Πήρε την μπουκιά από τον Απόλλωνα

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιγνίδι στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα στον Ερμή και τον Απόλλωνα. Οι δυο ομάδες σκόραραν από δυο φορές και πήραν από ένα βαθμό. Προηγήθηκε ο Ερμής με τον Ζοεάνο στο 8ο λεπτό, ενώ ο Απόλλωνας με δυο τέρματα του Μιρντάκοβιτς στο 32ο και 90ο λεπτό έφερε τούμπα το παιγνίδι. Ωστόσο ο Γκόμεζ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων στέρησε δυο βαθμούς από τους φιλοξενούμενους και έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...