Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έκανε πίσω ο Ηρακλής, στη Γ' Εθνική τον έστειλε η ΕΠΟ

Δεν απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει για να μπλοκάρει τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά στο Εφετείο Αθηνών και η ΕΠΟ υποβιβάζει τον «γηραιό» στη Γ' Εθνική λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όπως είχε προαναγγείλει με χθεσινή της απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η ποινή στον Ηρακλή είναι παράνομη και μάλιστα εις διπλούν!
Συγκεκριμένα, η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ στηρίζεται προφανώς στο άρθρο 35 του ΚΑΠ "περί επίλυσης αθλητικών διαφορών". Το συγκεκριμένο άρθρο όμως δεν προβλέπει υποβιβασμό, αλλά αποκλεισμό από το πρωτάθλημα όσο είναι σε ισχύ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Στην παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου αναφέρεται: "Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσα διάστημα συνεχίζεται η παράβαση".
Αφήνεται δηλαδή να εννοηθεί ότι αν αποσυρθεί η προσφυγή, τότε η ομάδα επιστρέφει κανονικά στους αγώνες της κατηγορίας στην οποία τοποθετήθηκε από την αρχή της σεζόν. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί αν η προσφυγή τελεσιδικήσει πριν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Οι νομικοί του Ηρακλή υποστηρίζουν ότι το άρθρο 35 του ΚΑΠ στηρίζεται σε παλαιότερη (θεσπίστηκε το 2007, καταργήθηκε το 2010) διάταξη του καταστατικού της ΕΠΟ (τότε άρθρο 53), που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο το 2008 είχε κρίνει ότι δεν μπορεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να έχει στο καταστατικό της άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 8 και 20 του συντάγματος. Δεν μπορεί δηλαδή να υποχρεώνεται κανείς σε παραίτηση του δικαιώματος προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια.

Η ΕΠΟ αφαίρεσε τη διάταξη αυτή από το καταστατικό της το 2010 και με μικρή φραστική τροποποίηση την ενέταξε στον ΚΑΠ ως άρθρο 35.
Στις 20 Σεπτεμβρίου τα ασφαλιστικά
Από εκεί και πέρα, το Εφετείο όρισε την κυρίως δικάσιμο για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 20 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, απέρριψε το αίτημα για προσωρινή διαταγή μπλοκαρίσματος των αγώνων του Αστέρα Τρίπολης, οπότε η ομάδα της Αρκαδίας θα παίξει κανονικά με την Κέρκυρα την Κυριακή. Ουσιαστικά αυτό "κλειδώνει" την παρουσία της στο πρωτάθλημα, καθώς η προκύρηξη του πρωταθλήματος αναφέρει ρητά ότι δεν μπορούν σε μία σεζόν να συμμετάσχουν αθροιστικά πάνω από 16 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα.
Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ηρακλή, του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ. Οι "κυανέρυθροι" χαρακτήρισαν "παράνομο" τον υποβιβασμό, την ώρα που οι Αρκάδες και η ΕΠΟ τονίζουν ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε ΠΑΕ να προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια.
 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...