Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Bundesliga: Νικητής ο Κυργιάκος στην «ελληνική μονομαχία»

Logo of the Bundesliga 2010Image via WikipediaBundesliga: Ο Σωτήρης Κυργιάκος αναδείχθηκε νικητής στην ελληνική μονομαχία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, καθώς η Βόλφσμπουργκ με δύο γκολ του Μάντζουκιτς επιβλήθηκε της Σάλκε με 2-1. Με νίκη πέρασε από την Κολωνία η Νυρεμβέργη (2-1).

Επιτέλους νίκη για Βόλφσμπουργκ

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, η Βόλφσμπουργκ, παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Σάλκε και να φτάσει στη δεύτερή της νίκη. Στο 13' σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Ραούλ, ο Φαρφάν έσκαψε πολύ ωραία την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Ισπανός επιθετικός με προβολή άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ.

Οι «λύκοι» προσπάθησαν γρήγορα να φτάσουν στην ισοφάριση και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Λάκιτς στο 16' και Κυριάκο, που απείλησε με κεφαλιά στο 20'. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από την άλλη είχε πολύ καλή παρουσία για την Σάλκε σε ρόλο αμυντικού μέσου, όμως η ομάδα του δεν άντεξε τελικά την πίεση και δέχθηκε την ισοφάριση στο 33'. Ο νεοαποκτηθείς Γιόνσον έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο Μάντζουκιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ωραία κεφαλιά. Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε, με τις δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλό ρυθμό και να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες των δύο ομάδων συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και τελικά ο Μάντζουκιτς 82' ήταν εκείνος που κατάφερε να σκοράρει. Έτσι, η Βόλφσμπουργκ έφτασε στη δεύτερή της νίκη στην Μπουντεσλίγκα, ενώ η Σάλκε ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά την 1η αγωνιστική.

Πέρασε από την Κολωνία η Νυρεμβέργη

Ο Σολμπάκεν είδε τον Ρένσινγκ να επιστρέφει κάτω από δοκάρια για την Κολωνία, ενώ στην ενδεκάδα ξεκίνησε και ο Ποντόλσκι στην επίθεση. Τα «κριάρια» ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και πίεσαν για το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους και να προσπαθούν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή τους.

Εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν και έχασαν ευκαιρίες, ο Ζερομέλ ανέτρεψε τον Φόινλερ εντός περιοχής και ο Σίμονς ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-0 της Νυρεμβέργης. Μόλις 4' αργότερα και πάλι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, που αποδείχθηκε... δήμιος της ομάδας του ανέτρεψε τον Πέκχαρτ αυτή τη φορά, με τον διαιτητή να υποδεικνύει και δεύτερο πέναλτι. Ο Σίμονς δεν λάθεψε και έκανε το 2-0 στο 35'! Η Κολωνία κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το γκολ του Τσίλι στο 39', ενώ 3' αργότερα η Νυρεμβέργη έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Πέκχαρτ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε!

Ο Σολμπάκεν πέρασε τον Γιάγιαλο στο παιχνίδι για να πιέσει, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με τους Εσβάιν (54') και ’ιγκλερ (59'). Από το 65' και μετά, όμως, τα «κριάρια» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι ο Μπρέτσκο να πάρει τον δρόμο για τα ποδυτήρια στο 75' με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Φόινλερ... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Νυρεμβέργη να περνάει με μεγάλη νίκη από το «Ράιν Ένεργκι Στάντιον».

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή (09/09)
Αουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-4 (5' Χοσογκάι - 6', 72' Σαμ, 23' Κλίσλινγκ, 79' Ντερντιγιόκ)

Σάββατο (10/09)
Ντόρτμουντ-Χέρτα 1-2 (88' Λεβαντόφσκι - 50' Ραφαέλ, 81' Νιμάιερ)
Μπάγερν-Φράιμπουργκ 7-0 (8', 52', 55', 71' πέν. Γκόμεζ, 26', 41' Ριμπερί, 90' Πέτερσεν)
Μάιντζ-Χοφενχάιμ 0-4 (16' Φιρμίνιο, 45+1' πέν., 74' Μπάμπελ, 85' Νοβέτσκι αυτ.)
Στουτγκάρδη-Ανόβερο 3-0 (9' Οκαζάκι, 79' Κουζμάνοβιτς, 86' Τάσι)
Γκλάντμπαχ-Καϊζερσλάουτερν 1-0 (58' Αράνχο)
Βέρντερ-Αμβούργο 2-0 (52' 78' Πιζάρο)

Κυριακή (11/09)
Κολωνία-Νυρεμβέργη 1-2 (39' Τσίλι - 31' πεν., 35' πεν. Σίμονς)
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 2-1 (33', 82' Μάντζουκιτς - 13' Ραούλ)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...