Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δραμα(τική)... κωμωδία η ΑΕΚ!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σιαλμάς δεν σκόραρε σε κενή εστία, στο δεύτερο η ΑΕΚ ήταν... για γέλια και για κλάματα και έτσι έδωσε στη Δόξα Δράμας (0-0) μόλις τον 2ο φετινό βαθμό της!

  Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Γεωργέα αριστερό μπακ, τον Αργυρίου δεξιά και τους Κάλα, Κοντοέ στόπερ. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος και Ρίκκα, με τον Κλωναρίδη αριστερά, τον Σιαλμά δεξιά και τον Χοσέ Κάρλος ως ελεύθερο πίσω από τον Μπέλεκ. Η Ένωση, όπως αναμενόταν, πήρε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης αλλά είχε απέναντι της μιας ομάδα που παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ αποκλειστικά για να αμυνθεί.

Η Δόξα Δράμας ήταν συνεχώς στην άμυνα της και αυτό έκανε δύσκολο για τους Κιτρινόμαυρους το να βρουν κενούς χώρους. Το πρώτο 10λεπτο πέρασε χωρίς ρυθμό αλλά στο 14' η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ με το πλασέ του Μπέλεκ. Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς μπροστά αλλά όχι με ορθόδοξο τρόπο, καθώς τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και έτσι έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια τους για να ανοίξουν την αντιπαλη άμυνα.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι ακόμη κι έτσι κατάφερε να κάνει ευκαιρίες, με τον Σιαλμά να είναι μέσα σε όλες. Το αρνητικό, για τους Κιτρινόμαυρους, ήταν ότι ο Σιαλμάς δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από αυτές! Στο 24' και στο 27' ουσιαστικά προ κενής εστίας δε βρήκε δίχτυα και το 0-0 παρέμεινε, με τη Δόξα να παραμένει στην άμυνα της. Το γεγονός ότι παρέμεινε και με 11 παίκτες μπορεί και να χρεωθεί στον διαιτητή Σελίμο, που είχε τη δυνατότητα να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπουμπακάρι. Δεν το έκανε και αμέσως μετά ο Μάκης Κατσαβάκης τον αντικατέστησε με τον Κούμπρογλου, για να γλιτώσει την κόκκινη κάρτα...

Ο Κωστένογλου, από την μεριά του, άλλαξε πλευρές από ένα σημείο κι έπειτα στους Κλωναρίδη και Σιαλμά αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κωστένογλου αντικατέστησε τον Κλωναρίδη με τον Λεονάρντο, ελπίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος θα έβρισκε τη λύση για την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ, όμως, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χειρότερα και από το πρώτο, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Η αντικατάσταση του -σε ακόμη ένα ματς τραγικού- Μάκου με τον Γκερέιρο είχε ως σκοπό να κάνει πιο δημιουργικό το παιχνίδι της Ένωσης αλλά βελτίωση δεν ήρθε...

Αντιθέτως, η Δόξα που όσο περνούσε η ώρα πίστευε όλο και περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα, βγήκε μπροστά σε μια-δυο περιπτώσεις και έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 62' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Τριποτσέρη!

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπρεπε να περιμένει ένα λάθος του Σερεμέτ για να κερδίσει έμμεσο και να απειλήσει με τον Λεονάρντο στο 79', φανερώνει και την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο... Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ασύνδετοι, αγχωμένοι, έκαναν σωρεία λαθών και τελικά δεν ξεκόλλησαν από το 0-0, δίνοντας στην ομάδα της Δράμας μόλις το 2ο φετινό βαθμό της!

 gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...