Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΠΑΟ και Ολυμπιακός και στη μέση η... Super League !

Ένταση προκλήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε τον λόγο από τον ομόλογό του στον Παναθηναϊκό για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο τελευταίος μετά τη νίκη των «πρασίνων» στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, όταν υπονόησε πως ο Ολυμπιακός συναντάει μικρότερη αντίσταση από ορισμένες ομάδες σε σχέση με το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα ο κ. Γόντικας είχε δηλώσει «εμείς παίζουμε ντέρμπι και κάποιοι άλλοι φιλικά», φράση που, όπως αποδεικνύεται, εξόργισε τον «ισχυρό άνδρα» των «ερυθρολεύκων».
Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε, λοιπόν, το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από τον παράγοντα του Παναθηναϊκού και οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν.

Η Σούπερ Λίγκα συλλογικά πήρε θέση, καταδικάζοντας με επίσημη ανακοίνωσή τις τότε δηλώσεις Γόντικα. «Η Super League καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί "φιλικών αγώνων", οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρει αυτή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέπληξε με την παρουσίαση του στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, καθώς ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε αυτό από το περασμένο καλοκαίρι, που αποχώρησε από την προεδρία της λίγκας.

Θέματα του έκτακτου Δ.Σ. ήταν η χορηγική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η τροποποίηση του προγράμματος των εμβόλιμων αγωνιστικών.

Απάντηση Παναθηναϊκού σε Λίγκα, Μαρινάκη


Αμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της η Σούπερ Λίγκα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα.

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε τον λόγο από τον ομόλογό του για τα όσα είπε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γόντικας είχε δηλώσει τότε: «Εμείς παίζουμε ντέρμπι και κάποιοι άλλοι φιλικά». Η φράση που, όπως αποδεικνύεται, εξόργισε τον «ισχυρό άνδρα» των «ερυθρολεύκων», αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει έντονη λεκτική κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών.

Η λίγκα, όμως, αντί να σταθεί ουδέτερη, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, εκδίδοντας σχετικά ανακοίνωση.

«Η Super League καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί "φιλικών αγώνων", οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρει αυτή.

Η συγκεκριμένη κίνησε προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «πρασίνων», που απάντησαν:
«Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League προ ολίγου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.

Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπυ στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο. Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...