Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γαλανόλευκα όνειρα από Σάντος, Νίνη, Φύσσα και Πιλάβιο

Ο Φερνάντο Σάντος, ο Σωτήρης Νίνης και ο Τάκης Φύσσας, βρέθηκαν το Σάββατο στα Χανιά στο πλαίσιο εκδήλωσης του 'Γαλανόλευκου Φάρου', στην οποία παρουσιάστηκε η υγιής πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή που σκορπά χαμόγελα και συγκινήσεις στους φιλάθλους.
Σε αυτή στάθηκε άλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος έδωσε το 'παρών' αλλά δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα 'καυτά' θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι αναμνήσεις του 2004 και η αγάπη του κόσμου για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου δίνουν δικαίωμα στα γαλανόλευκα όνειρα για επανάληψη του άθλου της Πορτογαλίας.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημερώθηκε για την προσπάθεια έγκρισης λειτουργίας και στελέχωσης ενός Ιατρείου, που θα καλύπτει όλους τους αθλητές των Χανίων αλλά και την ανάγκη εξεύρεσης, με τη βοήθεια του Δήμου Χανίων, ενός νέου μεγαλύτερου χώρου, ώστε να στεγαστεί το Μουσείο της Εθνικής Ομάδας που έχει δημιουργήσει ο 'Γαλανόλευκος Φάρος'.
Ο κ. Πιλάβιος, ο οποίος ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τον πρόεδρο του 'Γαλανόλευκου Φάρου' Νίκο Φλέκκα, δήλωσε εντυπωσιασμένος σημειώνοντας ότι «τα εκθέματα μας θυμίζουν μεγάλες στιγμές της Εθνικής Ομάδας».
Παράλληλα, ο κ. Πιλάβιος μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι το Μουσείο έχει ανάγκη από έναν μεγαλύτερο χώρο, αίτημα το οποίο έχει γνωστοποιήσει ήδη ο 'Γαλανόλευκος Φάρος' στον Δήμο Χανίων προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα εκθέματα.
Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Τάκης Φύσσας εξέφρασε τη συγκίνησή του βλέποντας τα εκθέματα του Μουσείου, που παραπέμπουν σε σπουδαίες στιγμές της Εθνικής Ομάδας.
«Είναι συγκινητικό για εμένα να βλέπω αυτές τις φωτογραφίες που ξυπνάνε μέσα μου αναμνήσεις», σημείωσε ο κ. Φύσσας και έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του 'Γαλανόλευκου Φάρου' που δημιούργησαν το Μουσείο της Εθνικής τονίζοντας παράλληλα ότι «δείχνουν πόσο αγαπούν την ομάδα κάθε φορά που έρχονται και μας παρακολουθούν όταν παίζουμε».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΦΥΣΣΑ
Στο ερώτημα αν η Εθνική έχει μέλλον ο κ. Φύσσας υπογράμμισε: «Φυσικά έχει μέλλον. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στο Euro που έρχεται και είμαστε πανέτοιμοι όσον αφορά τον οργανωτικό τομέα. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και έχουμε έναν προπονητή ο οποίος έχει καταφέρει να δώσει το στίγμα του και να περάσει τη φιλοσοφία του στην Εθνική Ομάδα και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για την επιλογή μας, αφού μας έχει δικαιώσει όσο δεν πάει. Νομίζω επίσης ότι δεν έχουμε δει ακόμα πόσα μπορεί να προσφέρει αυτή η Εθνική Ομάδα κάτω από τις οδηγίες του προπονητή και εύχομαι να έχουμε ένα καλό Euro, να τα δώσουμε όλα και από εκεί και πέρα ό,τι το καλύτερο θα έρθει».
Για το αν υπάρχει η πιθανότητα για ένα ακόμα 'θαύμα', όπως αυτό του 2004, ο κ. Φύσσας σχολίασε ότι «το 2012 δεν μπορούμε να μιλάμε για θαύματα» και πρόσθεσε: «Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές μας να είναι υγιείς και από εκεί και πέρα ο προπονητής μας ξέρει τι να κάνει».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ 'ΦΑΡΟΥ' Ο ΔΗΜΟΣ
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας και τον τεχνικό διευθυντή της για την παρουσία τους στα Χανιά επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τιμούν «όχι μόνο τους ποδοσφαιρόφιλους του τόπου μας αλλά γενικότερα τα Χανιά».
Ο κ. Σκουλάκης τόνισε ακόμα ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του 'Γαλανόλευκου Φάρου' για τη μεταστέγαση του Μουσείου σε έναν μεγαλύτερο χώρο και πρόσθεσε ότι παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Πιλάβιο για την προσπάθεια έγκρισης λειτουργίας και στελέχωσης του Ιατρείου στα Χανιά, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των αθλητών των Χανίων.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της επίσκεψης στο Μουσείο η Εθνική Ομάδα πρόκειται να δώσει στο Ηράκλειο το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι εντός συνόρων, που θα είναι με Βέλγιο λίγο πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ: «ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ»
«Η Εθνική είναι πάνω από τις ομάδες. Πρώτα πρέπει να είσαι Εθνική και μετά με την ομάδα σου», δήλωσε από τα Χανιά ο διεθνής ποδοσφαιριστής Σωτήρης Νίνης προσκεκλημένος του Συνδέσμου Φίλων της Εθνικής 'Γαλανόλευκος Φάρος'. Ο νεαρός αθλητής το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στη Χρυσάνθου Επισκόπου στην παλιά πόλη, όπου και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Εθνικής που έχει δημιουργήσει ο 'Γαλανόλευκος Φάρος' από τον πρόεδρό του κ. Φλέκκα και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στη συνέχεια δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι της Εθνικής και του Νίνη φωτογραφήθηκαν μαζί του. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εμφανίσθηκε άνετος, πολύ φιλικός με όλους και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα, μπάλες, φανέλες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ρωτήθηκε για μια σειρά από θέματα που αφορούν την Εθνική.
- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την επίσκεψη στο Μουσείο της Εθνικής Ομάδας εδώ στα Χανιά;
Είχα ακούσει για την ύπαρξή του αλλά βλέποντάς το από κοντά έχω μείνει έκπληκτος. Εχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον κ.Φλέκκα. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.
- Είδαμε να παρατηρείς ιδιαίτερα εδώ στο Μουσείο μια φωτογραφία που σου έχουν τραβήξει τα παιδιά από την κερκίδα μέσα στο Ισραήλ την ώρα που πετυχαίνεις το τελευταίο σου γκολ.
Ναι, ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα γιατί έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική και ανεβήκαμε πρώτη στη βαθμολογία και στη συνέχεια τα υπόλοιπα παιγνίδια ήταν θεωρητικά εύκολα.
- Πάμε πίσω μερικά χρόνια. Στις 4 Ιουλίου 2004. Η Ελλάδα παίζει τελικό με την Πορτογαλία και εκείνη την εποχή άγνωστος σε εμάς. Τι θυμάσαι από εκείνη την ημέρα;
Όπως και όλος ο κόσμος το έβλεπα από την τηλεόραση. Ήμουν πάρα πολύ μικρός βέβαια και βγήκα έξω και εγώ να πανηγυρίσω.
- Η Ελληνική ομάδα έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά της, το Euro του 2012.
Η επιτυχία είναι δεδομένη και μόνο που προκριθήκαμε. Αλλά από εκεί και πέρα επειδή οι απαιτήσεις ανεβαίνουν  κάθε χρόνο, αγώνα και σε κάθε διοργάνωση ο στόχος μας είναι να προκριθούμε από τον όμιλο και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μας βγει.
- Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει και φέτος το... θαύμα του 2004;
Βάζουμε χαμηλούς στόχους και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε.
- Εσύ είσαι έτοιμος, γιατί είχες ένα σοβαρό τραυματισμό;
Αυτή τη στιγμή είμαι έτοιμος, έχω αρχίσει προπονήσεις και πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα είμαι έτοιμος να παίξω κάποιον αγώνα με την ομάδα μου.
- Η άποψη σου για τον 'Γαλανόλευκο Φάρο', τον μοναδικό σύνδεσμο της Εθνικής Ελλάδας;
Σε οποιαδήποτε χώρα και αν παίξουμε ο Φάρος είναι πάντα δίπλα μας. Είναι οι πιστοί και φανατικοί -σε εισαγωγικά- φίλοι μας. Παίζεις σε δύσκολες έδρες και ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν εκεί άνθρωποι που σε ακολουθούν, που είναι κοντά σου ό,τι και να γίνει, που σε χτυπάνε στην πλάτη και στις καλές και στις κακές στιγμές. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι κοντά μας. Η Εθνική είναι πάνω από όλα. Πάνω και από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τις άλλες ομάδες. Πρώτα πρέπει να είσαι με την Εθνική και μετά με την ομάδα σου.

«Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Νίνης ρωτήθηκε από τα 'Χ.Ν.' για την πορεία της ομάδας του. Ωστόσο, διευκρίνισε, πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο Σύλλογό του καθώς βρίσκονταν στα Χανιά για την Εθνική. Αρκέστηκε να πει ότι «ο Παναθηναϊκός πάει καλά».

ΣΑΝΤΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Το βράδυ, κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας και της απονομής των βραβείων ΟΠΑΠ Euro 2012 που έγινε σε μία γεμάτη αίθουσα στο κέντρο 'Μαύρα Μεσάνυχτα', ο -φειδωλός σε δηλώσεις το Σάββατο- Φερνάντο Σάντος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού που δημιούργησε ο αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος Τάσος Κωτούλας με την τρομπέτα, ευχαρίστησε για τη στήριξη.
Αφού παρέλαβε την πλακέτα και το κρητικό μαχαίρι από τα μέλη του Φάρου Γιάννη Παυλάκη και Μανώλη Δεσποτάκη μίλησε στο κοινό στα ελληνικά. «Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Η Εθνική Ομάδα θέλω να ξέρετε πως δεν είναι μόνο ο Σάντος. Είναι οι παίκτες, είναι οι συνεργάτες, είναι η διοίκηση και δουλεύουμε όλοι σκληρά, για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και καλή επιτυχία»
Κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας ο πρόεδρος του Γαλ. Φάρου έδωσε το σύνθημα για μία νέα δυναμική παρουσία των φιλάθλων -μελών του Συλλόγου στα γήπεδα της Πολωνίας, τον ερχόμενο Ιούνιο όταν μάλιστα θα υπάρχει και απευθείας πτήση από τα Χανιά. Ενώ, όπως είπε, μεγάλη θα είναι η παρουσία των Χανιωτών και στο τελευταίο εντός έδρας φιλικό της Εθνικής μας στις 29 Φεβρουαρίου με το Βέλγιο, αφού η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα να γίνει ο αγώνας αυτός στην Κρήτη, κάτι πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Διότι έτσι τιμάει το νησί για την τεράστια στήριξη που έχει προφέρει αλλά και για να τηρηθεί το... γούρι, αφού πριν το έπος της Πορτογαλίας πάλι στην Κρήτη είχε διεξαχθεί ο τελευταίος φιλικός αγώνας, τότε με την Ελβετία.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Τα βραβεία αφορούσαν την αποστολή της ΕΠΟ για τη μεγάλη πρόκριση στα τελικά, τους χορηγούς του Συλλόγου, τους μεγάλους σκόρερς Νίκο Μαχλά, Νίκο Αναστόπουλο ενώ υπήρχε η ειδική βράβευση στον αγνό φίλο της Εθνικής και γνωστό καλλιτέχνη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι διοργανωτές ήθελαν να τιμήσουν και τον Μίκη Θεοδωράκη, όμως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε ενημερώσει προ ημερών, πως λόγω βεβαρυμένου προγράμματος δεν μπορούσε να παρασταθεί.
Στην τελετή δεν παρευρέθηκαν οι Νίκος Αναστόπουλος και Νίκος Μαχλάς, οι οποίοι θα παραλάβουν τα βραβεία στις 28 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, όταν ο 'Γαλανόλευκος Φάρος' θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το Λεύκωμα. Οι δύο παλαίμαχοι διεθνείς ειδοποίησαν εγκαίρως τους διοργανωτές .
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τηλεοπτικό του μήνυμα που προβλήθηκε στην αίθουσα επεσήμανε: «Ευχαριστώ θερμά το Γαλανόλευκο Φάρο και δίνουμε ραντεβού όλοι στη Βαρσοβία για το EURO. Η Εθνική Ομάδα είναι η ομάδα που ξεχωρίζει στην Ελλάδα και πρέπει όλοι να τη στηρίζουμε. Άλλωστε είναι από τα λίγα πράγματα που γίνονται σωστά στην Ελλάδα όπως και στην Εθνική Μπάσκετ και γενικά στον αθλητισμό γιατί κάποιοι δουλεύουν σκληρά και οργανωμένα, όλα τα άλλα είναι για κλωτσιές!».

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...