Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: Παναθηναϊκός- Ατρόμητος 1-0

Την ώρα που ο βασικός του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, ΣΚΟΝΤΑφτε και έπεφτε στα Πηγάδια της Ξάνθης, ο Παναθηναϊκός με γκολ του Κουίνσι στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης έπαιρνε μία ακόμη αγχωτική μεν, νίκη δε, με 1-0 επί του Ατρομήτου και πάταγε κορυφή στην βαθμολογία, πριν ακόμη δώσει το εξ αναβολής ματς με τον Λεβαδειακό.

Οι πράσινοι, πλέον, είναι στο +2 από τον Ολυμπιακό και εφόσον αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, όπως έχουν κάνει άριστα, άλλωστε μέχρι σήμερα (8/8 νίκες) και την Τετάρτη απέναντι στους Βοιωτούς, τότε θα ξεφύγουν πέντε βαθμούς από τους Πειραιώτες και θα βάλουν γερά θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης κόντρα στην Δόξα Δράμας παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Βύντρα, ο Σαριέγκι και ο Σιμάο ήταν τα τρία νέα πρόσωπα, με τους Μαρίνο, Βιτόλο και Τοτσέ να μένουν στον πάγκο. Ετσι, οι πράσινοι ξεκίνησαν με τον Καρνέζη στο τέρμα, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Σιμάο, Κατσουράνη αμυντικά χαφ, τον Κουίνσι αριστερά, τον Ζεκά δεξιά και τον Κλέιτον πίσω από τον Λέτο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Ιτάνζ κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ τον Σκόνδρα, αριστερό τον Γιαννούλη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τόμας και Φυτανίδη. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σφακιανάκης και Δημούτσος, δεξιά ο Καραγκούνης, αριστερά ο Επστάιν και στην επίθεση ο Τάτος πίσω από τον Μήτρογλου.

Ο Ατρόμητος είχε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μήτρογλου στο 15' να πιάνει το γυριστό σουτ, ύστερα από σέντρα του Επστάιν και τον Καρνέζη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του. Την ίδια ώρα, οι πράσινοι απάντησαν με δύο προσωπικές ενέργειες και σουτ (34', 44') του Κουίνσι, που δεν ανησύχησαν, πάντως, ιδιαίτερα τον Ιτάνζ, ο οποίος μπλόκαρε και μία σέντρα-σουτ του Κατσουράνη, πριν ο Πατρινός μέσος τραυματιστεί και αντικατασταθεί στο 28' από τον Βιτόλο.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας χωρίς σέντερ φορ δεν πατούσε περιοχή και απειλούσε τον Ατρόμητο μονάχα με μακρινά σουτ, όπως για παράδειγμα αυτό του Κλέιτον στο 51', που ανάγκασε τον Ιτάνζ να αποκρούσει σε κόρνερ. Ο Φερέιρα στο 60' πέρασε τον Τοτσέ αντί του Κλέιτον, με τον Ισπανό να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Λέτο από κοντά να τον σιγοντάρει σε σύστημα 4-4-2.

Οι πράσινοι άσκησαν ασφυκτική πίεση στην άμυνα των κυανόλευκων και απειλούσαν συνεχώς με σουτ του Λέτο (62', 63') και του Κουίνσι (65'), ενώ ο Ατρόμητος απάντησε με σουτ του Μπάλλα στο 64', που απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Ο Παναθηναϊκός, τελικά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με γκολ του Κουίνσι στο 73', που επωφελήθηκε από κεφαλιά του Λέτο, που κόντραρε στον Γιαννούλη και του στρώθηκε η μπάλα για να την στείλει στο αριστερό δοκάρι και στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ χαρίζοντας την 8η νίκη σε οχτώ παιχνίδια μέσα στο ΟΑΚΑ στους πράσινους που πλέον πάτησαν κορυφή στην βαθμολογία.
                                    


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...