Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Copa del Rey: Εντυπωσιακό φινάλε στο «clásico»

Español: La Copa de S. M. el Rey —destrozada d...
Image via Wikipedia
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο μεγάλο «clásico» του Ισπανικού ποδοσφαίρου, αποτέλεσμα που στέλνει τους Καταλανούς στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ισπανίας.

Με τη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 2-1 μέσα στο Μπερναμπέου, λίγοι πίστευαν στην πρόκριση των «μερένγκες». Η διαίσθηση αυτή έγινε απόλυτη σιγουριά στο πρώτο ημίχρονο το επαναληπτικού του Καμπ Νου, όπου η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 2-0 σε διάστημα τριών λεπτών από το 43' μέχρι το το 45'. Αρχικά ο Πέδρο με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να έρθει δυο λεπτά αργότερα ο Ντάνι Αλβες να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησαν για τα αποδυτήρια συντετριμμένοι και όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι η Μπαρτσελόνα ετοιμαζόταν για άλλο ένα μεγάλο πάρτι. Η πραγματικότητα θα διέψευδε τους πάντες.

Μια αγνώριστη Ρεάλ έκανε την εμφάνισή της στην επανάληψη και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έφερε τα πάνω κάτω. Στο 68' ο Ρονάλντο μείωσε σε 2-1 και στο 72' ο Μπενζεμά έφερε το ματς στα ίσια.

Τα εναπομείναντα 20 λεπτά θα εξελισσόντουσαν σε ένα πραγματικό γκραν γκινιόλ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δυο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες η κάθε μία για να πάρει τη νίκη. Η Ρεάλ ήθελε ένα ακόμα γκολ για να προκριθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να πανηγυρίζει μια τεράστια πρόκριση γοήτρου, έστω και που όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι γι' αυτή, κάθε άλλο παρά θα θέλει να το θυμάται...
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...