Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αδαμίδης: "Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ"

"Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ" τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης  στην ενημέρωση προς τους φιλάθλους. Τα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης έχουν ως εξής:

"Καλησπέρα σε όλους σας. Δεν θα ήθελα να γίνουν πολλές ερωτήσεις σήμερα, γιατί θα γίνει νέα συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της θητείας μου. Στις 3 Φεβρουαρίου θα οριστεί το νέο διοικητικό σχήμα, στο οποίο δεν θα συμμετάσχω, αλλά θα είμαι κοντά στον νέο πρόεδρο και στο νέο Δ.Σ. αν μου ζητηθεί ώστε να γίνει ενημέρωση.

Η συνάντηση της Κυριακής θα είναι καθοριστική. Πιστεύω πως ενωμένοι όλοι οι ΑΕΚτσήδες είμαστε ανίκητοι. Η πρόταση του κ. Τροχανά μπορεί να δώσει λύση, αρκεί να το πιστέψουμε. Ο κόσμος ας αποτελέσει τώρα την εγγυήτρια δύναμη της ΑΕΚ.

Από την πρώτη ημέρα αυτής της διοίκησης προσπαθήσαμε να βρούμε επενδυτές που να βοηθήσουν εκτός των κ.κ. Παππά, Νοτιά που είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι έχουν προσφέρει οικονομικά στον σύλλογο.

Με την Petit Chateux είχαμε κάποιες επαφές, αλλά αποδείχθηκαν αφερέγγυοι και δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Υπήρξαν επίσης επαφές με την οικογένεια Sabanci στην Κωνσταντινούπολη. Απέσυραν το ενδιαφέρον τους λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και αυτής που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, υπήρξε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος προτάθηκε μέσω του παλαιού παράγοντα της ΑΕΚ κ. Στράτου. Κάναμε κάποιες συζητήσεις, αλλά όταν προέκυψαν νομικά κωλύματα διακόψαμε άμεσα την επαφή μας.

Δεν γνώριζα τον κ. Βλάχο και το λέω για κάποιους κακόβουλους που ισχυρίζονται ότι ήταν δικό μας δημιούργημα. Δεν τον γνώριζα από πριν. Το λέω για κάποιους κακόβουλους που έλεγαν ότι ήμασταν στις θέσεις μας, γι' αυτό. Στην πορεία προέκυψε το όνομα ενός Λιβανέζου επιχειρηματία από την Αμερική. Περιμέναμε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση και ακόμα περιμένουμε. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι ο Λιβανέζος πολιτικός και επιχειρηματίας, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Έγινε μια εντελώς ανεπίσημη συζήτηση μεταξύ του κ. Άντζελος και του κ. Κοσμάτου, καθώς και μια συνάντηση με τον κ. Κασνακίδη στην Αμερική, αλλά δεν υπήρξε επίσημη πρόταση.

Επίσης, μας έχει γίνει κρούση από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε κίνηση τους τις επόμενες 48 ώρες. Ο επικεφαλής είναι ένθερμος ΑΕΚτσής και θα έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Ειναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του κ. Τροχανά και είναι θετικός. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξαν επαφές με Ισραηλινούς, Καταριανούς και Κινέζους.

Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους Supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου. Η Morgan Stanley δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί στα της ΑΕΚ. Θέλει μόνο την αποπληρωμή του δανείου από τον νέο επενδυτή για να φύγει.

Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ, έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί, ο κ. Παππάς δεν υπάρχει πλέον ως μέτοχος. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου σε συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές.

Παραδίδουμε μια ΠΑΕ πιο σύγχρονη. πιο λειτουργική. Πήραμε το ρόστερ με 17,5 εκατ. ευρώ και τώρα είναι 11,5, παρότι διπλασιάστηκε η φορολογία. Η μείωση στα συμβόλαια είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Το ίδιο κάνουν όλες οι ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

Η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ξάνθη πήρε 13.000 ευρώ από τα εισιτήρια. Μπαίνουμε μέσα σχεδόν σε κάθε αγώνα στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά αν δεν έρθει στο γήπεδο δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα χρέη είναι 35 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω της συμφωνίας με την Morgan Stanley.

Η διοίκηση του 2004 ανέλαβε 150 εκατομμύρια ευρώ χρέη πριν την υπαγωγή στο άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 25 και σήμερα είναι 35 εκατομμύρια ευρω.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Μπορούσε σίγουρα να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 2004 και μετά. Εγώ δεν έχω εκατομμύρια ευρώ, αν τα είχα, θα έπαιρνα την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω όμως αγάπη και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, σίγουρα θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά όλα έγιναν με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ.

Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ. Αν όλοι πάμε, έχουμε καλή διάθεση και βγάλουμε τους εγωισμούς μας, λύση θα βρεθεί. Υπάρχει παράλληλα επενδυτικό ενδιαφέρον, με σοβαρότερο αυτό των Ελλήνων επιχειρηματικών".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...