Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: Ξάνθη- Ολυμπιακός 1-0

Η ομάδα που για 10 συνεχόμενα ματς (με το σημερινό) αγνοεί τι σημαίνει ήττα στη Σούπερ Λίγκα, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εφετινή του.

Με γκολ του Βλαχοδήμου στο 52΄ η Ξάνθη επικράτησε 1-0 των «ερυθρόλευκων» στα Πηγάδια, πέτυχε την 8η και πιο μεγάλη νίκη της στο πρωτάθλημα, στο σπουδαιότερο ματς της 18ης ημέρας.

Σε αντίθεση με την εμφάνισή του στην Τρίπολη, όπου είχε ηττηθεί από τον Αστέρα, και παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχε (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χολέμπας), ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στη Ξάνθη, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασε πολλές ευκαιρίες μετά το γκολ που δέχτηκε από τον Βλαχοδήμο. Παρ’ όλα αυτά ηττήθηκε και πάλι από ομάδα της επαρχίας και σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο θα είναι υποχρεωμένος να «κυνηγάει» στη βαθμολογία τον «αιώνιο» αντίπαλό του…

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του είχαν 8 τελικές προσπάθειες, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν ούτε μία φορά.

Σε δύο περιπτώσεις, απευθείας φάουλ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Πάντελιτς, ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας, Βιβιανί ήταν σε ετοιμότητα, ενώ η μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε ακριβώς με την εκπνοή των πρώτων 45 λεπτών, όταν με προβολή ο Αμπντούν έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γάλλου πορτιέρο.

Πάλι ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η ομάδα που «πήρε κεφάλι» στο σκορ ήταν η Ξάνθη. Από εξαιρετική πάσα του Βασιλακάκη στο 52΄, ο Βλαχοδήμος με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Βιβιανί, που βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να φτάσει στην ανατροπή του σκορ.

Στο 66΄ και 67΄ οι Πειραιώτες απείλησαν με τους Μανιάτη και Ντιόγκο, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βιβιανί και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να κάνει την απόκρουση του αγώνα.
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...