Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Βόλεϊ: Ευρωπαϊκές νίκες για Ηρακλή, Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Ζωντανός στη (δύσκολη) μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε ο Ηρακλής επικρατώντας στην έδρα του με 3-1 (25-21, 25-19, 16-25, 25-21) της ΤΣΚΚΑ Σόφιας. Οι Κυανόλευκοι που επαναπαύτηκαν μετά το 2-0 απέναντι στην ουραγό του ομίλου σοβαρεύτηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν με σχετική ευκολία στη νίκη που τους δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία να συνεχίσουν στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας αν δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου. Αυτή θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στον αγώνα ανάμεσα στη γηπεδούχο Νόλικο Μασέικ και στον Ηρακλή. Οι Βέλγοι ηττήθηκαν με 3-1 από την Αρκάς στη Σμύρνη που σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης, και πλέον θα κονταροχτυπηθούν με τους Κυανόλευκους για τη δεύτερη θέση. Στο ματς του α' γύρου ο Ηρακλής είχε επικρατήσει της πρωταθλήτριας Βελγίου με 3-2. Η βαθμολογία: Αρκάς 12, Νόλικο 9, Ηρακλής 8, ΤΣΣΚΑ 1.

Παρά την ατυχία που τον καταδιώκει ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει εύκολα με 3-0 (25-18, 25-22, 25-22) της φινλανδικής Ισκου Τάμπερε στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Τσάλεντζ Καπ. Οι Ερυθρόλευκοι που έχασαν λόγω τραυματισμού μέσα σε τρεις ημέρες και τους δύο πασαδόρους τους (Φιλίπποφ, Λιβαθηνό) αναγκάστηκαν να αγωνισθούν με οργανωτή τον νεαρό ακραίο Μενέλαο Κοκκινάκη. Δεν δυσκολεύθηκαν όμως ιδιαίτερα απέναντι στους κυπελλούχους Φινλανδίας και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αντίθετα η Λαμία ηττήθηκε χθες με 3-0 (25-19, 25-14, 29-27) στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας από την Κνακ Ροζελάρε. Στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας γυναικών επικρατώντας με 3-1 (25-23, 23-25, 25-16, 25-19) της σπουδαίας ελβετικής Νοσατέλ και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αντιθέτως, το Μαρκόπουλο ηττήθηκε 3-0 από τη βελγική Λε Κανέ και ο Ολυμπιακός (3-0) από την βελγική Γεντ Νταμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...