Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 0-0

Πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση, ανάλογη με αυτή της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα 0-0 με την αδύναμη αλλά ψυχωμένη Δόξα Δράμας και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Καυτανζόγλειο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, από την οποία δεν διασώθηκε κανείς, πέταξε στα σκουπίδια το σερί των έξι διαδοχικών νικών κόντρα στους ουραγούς και παράλληλα έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να καλύψει το -4 και να την προσπεράσει με δύο νίκες στα εξ' αναβολής παιχνίδια. Το σύνολο του Κατσαβάκη, μετά την ΑΕΚ, κατέκτησε έναν ακόμα σημαντικό βαθμό και δείχνει σιγά σιγά να ανεβαίνει και πως θα εξαντλήσει τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Με εξαίρεση τον Πάντελιτς, που προτιμήθηκε από τον Τζιμπούρ, ο Βαλβέρδε κατέβασε ό,τι καλύτερο διάθετε στο Καυτανζόγλειο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Εξαίρεση αποτελεί το πρώτο 20λεπτο, όπου παρότι δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ήταν απειλητικός χάρη σε καλές συνεργασίες. Φουστέρ και Μιραλάς έσπασαν σε δύο περιπτώσεις (στο 1' και το 19') το οφσάιντ, αλλά ο βέλγος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού ο Σέρεμετ είχε σωστές αντιδράσεις. Οι ερυρθόλευκοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή με τον Φουστέρ, αλλά στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου δεν απείλησαν εκ νέου.

Με μαζική άμυνα, οι δραμινοί έκλεισαν τους διαδρόμους και με πολλά τρεξίματα δεν επέτρεψαν την καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού, που είχε το Μανιάτη στη μεσαία γραμμή να παλεύει ουσιαστικά μόνος. Επιθετικά δεν φάνηκαν (αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δόξας), ωστόσο παίζοντας με δύναμη και ψυχή κέρδιζαν πολλές προσωπικές μονομαχίες, δίνοντας ανάσες στην αμυντική λειτουργία. Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος του Ολυμπιακού (63-37 έκλεισε το ημίχρονο), ωστόσο ήταν φλύαρη και κυρίως αναποτελεσματική.

Ο Βαλβέρδε θέλησε με την έναρξη της επανάληψης να διορθώσει τα κακώς κείμενα και οι κινήσεις του ήταν οι Τζιμπούρ-Γέστε στις θέσεις των Πάντελιτς-Φουστέρ. Η ομάδα όμως που απείλησε πρώτη ήταν η Δόξα με τον Αμπουμπακάρι, που ήταν σε πολύ καλή βραδιά, να αστοχεί στο 47' από καλή θέση. Ούτε όμως η ευκαιρία, ούτε και οι αλλαγές ξύπνησαν τους ερυθρόλευκους, που είχαν βραχυκυκλώσει και έπαιζαν με τη φωτιά. Εστω κι έτσι, ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ στο 60', όπου απώλεσε διπλή σπουδαία ευκαιρία, αφού δοκάρι και Σέρεμετ σταμάτησαν Τζιμπούρ και Παπαδόπουλο.

Η εικόνα των ερυθρολεύκων δεν άλλαξε και ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη και τον Μόνχε, πλαισιώνοντας τον Τζιμπούρ με τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης. Οι δραμινοί όμως με πολλές δυνάμεις κρατούσαν γερά, φορτώνοντας με άγχος τους αντιπάλους τους, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν το... έμφραγμα. Η πίεση των ερυθρολεύκων στα τελευταία λεπτά εντάθηκε, οι δραμινοί κλείστηκαν στην περιοχή τους και με αυτοθυσία και σωστή αμυντική λειτουργία κράτησαν ανέπαφη την εστία του Σέρεμετ, κατακτώντας έναν ιδιαίτερα πολύτιμο βαθμό.

                                    


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...