Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Οι μεγάλες αλλαγές του Βρύζα στον ΠΑΟΚ

Για κάτι περισσότερο από πέντε ώρες συνεδρίασε την Τρίτη (31/01) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με στόχο να οριοθετηθεί η στρατηγική της νέας διοίκησης άμεσα έτσι, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχει βελτιωθεί η λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι σημαντικές και αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα, αφού περιθώρια για κωλυσιεργίες δεν υπάρχουν.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» όλα τα μέλη της διοίκησης, με τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Σαχπατζίδη, τα μέλη Σπύρο Μιλιωρίδη, Γιώργο Σαχπατζίδη, Στέφανο Σαράτση και τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Δημήτρη Ζιγκερίδη. Τα μέλη της διοίκησης κλείστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στις 13:00 και βγήκαν μετά τις 18:00, έχοντας δρομολογήσει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ.

Ανάλυση Ζιγκερίδη


Ο εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Δ. Ζιγκερίδης, ήταν αυτός ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πήρε όλα τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια του και προσπάθησε να κάνει μία λεπτομερέστατη ενημέρωση στη νέα διοίκηση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Για να αδειοδοτηθεί ο ΠΑΟΚ από την UEFA, χρειάζεται μέχρι το καλοκαίρι ένα ποσό που δεν ξεπερνάει το ένα εκατ. ευρώ και το οποίο δεν ανησυχεί τους διοικούντες την ΠΑΕ. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα βρεθεί.

Μέσα από την κουβέντα για τα οικονομικά, αναλύθηκε και το γιατί ο Δικέφαλος δεν πρέπει να προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή πλην του Φρεντερίκ Νιμανί. Ουσιαστικά δηλαδή να μην ολοκληρώσει την περίπτωση του Σέρχιο Λεάλ. Με τις απαιτήσεις του Εργοτέλη και του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έφυγε κάποιος παίκτης από το ρόστερ, η ανάγκη εύρεσης ρευστού θα μεγάλωνε μέχρι το καλοκαίρι. Συνεπώς, ο Βρύζας και οι συνεργάτες του έκριναν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος για ένα τέτοιο ρίσκο.

Η ενημέρωση του Ζιγκερίδη έδωσε μία ολοκληρωτική εικόνα στα μέλη της διοίκησης, ενώ η τοποθέτησή του στα οικονομικά έχει και έναν συμβολισμό. Είναι ο εκπρόσωπος του Α.Σ. και στην ΠΑΕ θέλουν να γνωρίζουν άπαντες ότι δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.

Προκηρύσσονται δύο θέσεις

Σήμερα το πρωί η ΠΑΕ αναμένεται να προχωρήσει σε προκήρυξη για την κατάληψη δύο σημαντικών θέσεων. Αυτές του οικονομικού και του εμπορικού διευθυντή. Η συλλογή βιογραφικών θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία τη θέση του οικονομικού διευθυντή θα εξακολουθήσει να καλύπτει ο Αλκης Μαυροφρύδης, ο οποίος στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

Στο θέμα του εμπορικού διευθυντή, ο άνθρωπος που θα αναλάβει θα έχει ως ευθύνη το τμήμα μάρκετινγκ κι αυτό των πωλήσεων, ενώ μέσα στις αποφάσεις που πάρθηκαν είναι και η ανεύρεση εταιρείας που θα αναζητήσει χορηγικά κεφάλαια από το εξωτερικό.

Ηδη στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν κάποια μεγάλα γραφεία στα οποία θα απευθυνθούν, ενώ ο Δ. Σαχπατζίδης θα έρθει άμεσα σε επαφή με ανθρώπους της Γιουβέντους που χειρίζονται ανάλογα θέματα και ο ίδιος διατηρεί προσωπικές σχέσεις.

Αναλαμβάνουν επίτροποι

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κανένας συγκεκριμένος ρόλος πλην αυτών του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος ασχολείται με το αγωνιστικό τμήμα και του Σπ. Μιλιωρίδη που έχει την ευθύνη της επαφής με τον κόσμο. Μέσα στα όσα συζητήθηκαν χθες ήταν και ο ρόλος που θα αναλάβει το κάθε μέλος του Δ.Σ. μέσα στην ΠΑΕ. Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας ελεγκτικών μηχανισμών για τα πάντα, με κυριότερο το τμήμα προμηθειών, το οποίο είναι γεγονός ότι έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Τα μέλη της διοίκησης ουσιαστικά θα ελέγχουν τη λειτουργία κάθε τμήματος, έτσι ώστε να μειωθούν οι οικονομικές διαρροές. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα έχουν έναν ρόλο επιτρόπου μέσα στα γραφεία.

Επικοινωνιακή στρατηγική


Ενα θέμα το οποίο συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο αφορούσε τον τρόπο που θα χειριστεί η ΠΑΕ το επικοινωνιακό. Η κουβέντα άνοιξε από την παραίτηση του Λευτέρη Δούκα, η οποία έγινε αποδεκτή. Ο λόγος ήταν το ότι ουδείς από τα μέλη της εκφραζόταν από τον τρόπο που παρενέβαινε το πρώην στέλεχος στα κακώς κείμενα, με δημόσιες παρεμβάσεις και έντονο τρόπο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι, αν ο ΠΑΟΚ διαπιστώσει πως θίγονται τα συμφέροντά του θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Ο Κυριάκος Κυριάκος είναι αυτός που ουσιαστικά αναβαθμίζεται, επιστρέφοντας στον ρόλο που είχε στο παρελθόν κι αυτό που μένει είναι να συζητήσει ο ίδιος για τις απαιτήσεις που έχει η νέα διοίκηση από αυτόν.

Οσον αφορά την ενημέρωση του κοινού για τους στόχους της νέας διοίκησης, η πρώτη δημόσια τοποθέτηση θα γίνει είτε μέσα από συνέντευξη Τύπου είτε μέσα από τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Επίσης, σύντομα αναμένεται να γίνει και μία επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς, στο πλαίσιο μίας ουσιαστικής συνεργασίας που θα βοηθήσει τον σύλλογο.

Δεν αγγίζουν το προσωπικό

Οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στα γραφεία αγγίζουν μόνο τον οικονομικό διευθυντή και τον αρχιλογιστή και, σε πρώτη φάση, κανένας υπάλληλος δεν κινδυνεύει με απόλυση. Η νέα διοίκηση εκτιμά ότι από όλους όσοι βρίσκονται στα γραφεία δεν τίθεται θέμα προσπάθειας ή ανικανότητας.

Επίσης, πολλά ακούστηκαν για τον διευθυντή των γραφείων Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος ουσιαστικά ήταν το δεξί χέρι του Θοδωρή Ζαγοράκη, όμως κανένας δεν έθεσε θέμα απομάκρυνσής του. Ισα ίσα, τα σχόλια γι’ αυτόν είναι θετικά.

«Πάγωσε» της φανέλας

Μέσα στην κουβέντα, αναπτύχθηκε και το θέμα της συμφωνίας με εταιρεία αθλητικής ένδυσης για τα επόμενα χρόνια. Ενώ ο Δικέφαλος ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία, το γεγονός ότι αυτό δημοσιεύτηκε, ενεργοποίησε ανταγωνιστικές εταιρείες και έφερε προτάσεις που χρήζουν αξιολόγησης. Σύντομα θα γίνει γνωστό πού θα καταλήξει η ομάδα, αλλά όπως και να ’χει τα χρονικά περιθώρια δεν είναι πολλά.
 
Σταύρος Κόλκας/ exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...