Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μπάσκετ: Υπόθεση «αιωνίων» και ο εφετινός τελικός Κυπέλλου

Η παράδοση συνεχίστηκε. Για 4η διαδοχική χρονιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον πρώτο εγχώριο τίτλο, καθώς θα συναντηθούν στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου.

Μετά τον «περίπατο» του Παναθηναϊκού επί της Καβάλας, στο σημερινό δεύτερο ημιτελικό ο Ολυμπιακός έκανε προπόνηση με τον ΠΑΟΚ (87-52) και θα επιδιώξει να «σηκώσει» για 3η διαδοχική χρονιά το τρόπαιο.

Οι «αιώνιοι» θα συναντηθούν για 8η φορά στην τελική φάση, ενώ ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου (έχει 9), απέναντι στον πολυνίκη του θεσμού, Παναθηναϊκό (12).

Χωρίς τον Ντόρσεϊ, που ξεκουράστηκε, αλλά και τον Πρίντεζη που αποχώρησε μόλις στο 4ο λεπτό με τραυματισμό (η μαγνητική που έβγαλε ήταν καθαρή), οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά», που παραδόθηκε από τα πρώτα λεπτά. Εξαιρετικοί ήταν για ακόμη μία αναμέτρηση οι Σλούκας (11π.), Παπανικολάου (13), ενώ πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Γκετσεβίτσιους, ο οποίος σημείωσε και τους 16 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο.

Αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Ο τελευταίος εμφανίστηκε στα επίσημα με μπλουζάκι που έγραφε 18-2 (το 18 ήταν πράσινο και το 2 κόκκινο). Αυτό τον τρόπο επέλεξε για να «υπενθυμίσει» στον διαιτητή του αποψινού ημιτελικού, Ψαριανό, τον περσινό δεύτερο τελικό των πλέι οφ, όπου είχε «σφυρίξει» ο τελευταίος, στο δεύτερο δεκάλεπτο του οποίου ο Παναθηναϊκός είχε εκτελέσει 18 βολές και ο Ολυμπιακός 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...