Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Bundesliga: Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή

250
Image via Wikipedia
Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου συνέχισαν με νίκες στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga (σε λίγη ώρα ξεκινάει το μεγάλο ντέρμπι Γκλάντμπαχ-Σάλκε), ενώ το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στο “Mercedes-Benz Arena”, όπου η Στουτγκάρδη «σκόρπισε» την Χέρτα (5-0).

Το γκολ του Καγκάουα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου στάθηκε αρκετό στη Ντόρτμουντ να πάρει το «τρίποντο» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0) και να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Bundesliga, μετά από 21 αγώνες.

Με τους δύο Έλληνες στην ενδεκάδα της, Πέτσο και Φορτούνη (ο τελευταίος αντικαταστάθηκε στο 64΄), η Καϊζερσλάουτερν δεν απέφυγε την ήττα στο Μόναχο. Η Μπάγερν με γκολ των Γκόμες και Μίλερ στα πρώτα 30 λεπτά νίκησε 2-0 και εξακολουθεί να καταδιώκει την Ντόρτμουντ.

Τρία 24ωρα μετά τον αποκλεισμό της από τη Μπάγερν Μονάχου στο κύπελλο, η Στουτγκάρδη διέλυσε 5-0 την Χέρτα, που παραπαίει και οδεύει με μαθηματικό τρόπο προς την επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Στα τελευταία 18 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα γκολ, με τον Ιμπίσεβιτς να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του στη Στουτγκάρδη και να φτιάχνει το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Χάρνικ. Ο τελευταίος πέτυχε και το τέταρτο τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Οκαζάκι. Αξίζει να επισημανθεί, ότι δύο λεπτά μετά το 2-0 (28΄) ο Οτλ είδε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του Βερολίνου με 10 παίκτες για περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού.

Την ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια έχασε η Μάιντς, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο Αννόβερο. Για την ομάδα του Τουσέλ ο Ζιντάν άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά στο 89΄ ο Σόμπιεχ, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τέσσερα λεπτά νωρίτερα «πάγωσε» τους γηπεδούχους.

Ο Αρναούτοβιτς «έσωσε την παρτίδα» για τη Βέρντερ Βρέμης. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Χοφενχάιμ ο Μάρκους Μπάμπελ έβλεπε την ομάδα του να προηγείται μέχρι το 90΄ με το γκολ του Βέστεργκααρντ από τα αποδυτήρια, αλλά ο Αυστριακός επιθετικός των γηπεδούχων χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι βασικός με τους «πράσινους», ενώ αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, Βάινερ.

Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-2 της ουραγού, Φράιμπουργκ. Δύο γκολ για τους «λύκους» πέτυχε ο Γίρατσεκ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε γι’ άλλη μια φορά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...