Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, 5-0 τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έμελλε να πληρώσει τα… σπασμένα για την ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή από τον Πλατανιά στα Περιβόλια.


Ο «δικέφαλος» του Βορρά τρεις ημέρες μετά από αυτό το αποτέλεσμα συνέτριψε τους Ηρακλειώτες στην Τούμπα με τους νεοαποκτηθέντες Νάτχο και Χούσεν να ανοίγουν λογαριασμό με τους Θεσσαλονικείς, σκοράροντας στο 74’ και 80΄αντίστοιχα.


Ο Αθανασιάδης είχε ανοίξει το σκορ για το συγκρότημα του Στέφενς μόλις στο 4’, ενώ δίχτυα βρήκαν επίσης στο 61΄ο Σαλπιγγίδης και ο Μαντούρο στο 86’. 


Κι όμως, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 4ο λεπτό, αλλά στο τέλος του πρώτου μέρους ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα. Οχι άδικα, αφού το γρήγορο 1-0 από τον Αθανασιάδη θύμισε τον... Μίμη Φωτόπουλο. Και μετά... κάθισε με αποτέλεσμα ο αξιόμαχος ο ΟΦΗ να πάρει μέτρα, να βγει μπροστά και να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Θα πίστευε κανείς πως το γρήγορο τέρμα του Δικεφάλου θα επηρέαζε τους Κρητικούς. Ισα-ίσα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους χώρους -σε αυτό βοήθησε και ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο που έπαιζε- και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην ευάλωτη άμυνα του αντιπάλου.

Αξιοσημείωτη ήταν η μονομαχία του Ζε Εντουάρντο με τον Σκόνδρα, με τον πρώτο να κάνει ό,τι θέλει το δεξί μπακ του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά να βγάζει σχεδόν κάθε επίθεση του ΟΦΗ από την πλευρά του.

Βέβαια, παρά την καλή εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο, μόλις μία φορά έβγαλε τελική της προκοπής. Αυτή της κεφαλιάς του Περογαμβράκη στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Ανοιχτό ποδόσφαιρο, πάνω κάτω η μπάλα, προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βελτιώσει την κατάσταση και να γλυκάνει τον κόσμο και τον Μπαρέιρο... να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ έκανε ένα χαζό φάουλ και ουσιαστικά έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος -με... μισό σώμα σε θέση οφσάιντ- πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 61'.

Ακόμα κι έτσι, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βγαίνουν μπροστά και να κάνουν τελικές, ενώ ο ΠΑΟΚ έχοντας "κλειδώσει" το τρίποντο, έπαιζε συντηρητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έψαχνε και τρίτο γκολ.
Αυτό ήρθε από τον νεοεισελθόντα Νάτχο, ο οποίος άνοιξε προσωπικό λογαριασμό με τον Δικέφαλο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, στο 74ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Κρητικούς, ήρθαν ακόμη δύο... μαχαιριές από τον Χούσεν -παρθενικό γκολ με ΠΑΟΚ- και τον Μαντούρο για να γραφτεί το 5-0 που αδικεί τον ΟΦΗ, αλλά δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στον Δικέφαλο. Το αξιοσημείωτο; Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς και με το φωτεινό ταμπλό να γράφει 5-0, ο ΟΦΗ είχε περισσότερες τελικές από τους γηπεδούχους!

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης (64' Λούκας), Βούκιτς (70' Νάτχο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76' Χούσεν)
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Βερόν (62' Ροβίθης), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος (76' Σίσιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...