Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

«Φρένο» Mωραΐτη στις φήμες για πρόωρο γκρέμισμα του γηπέδου στη Λεωφόρο

Δεν πρόκειται να γκρεμιστεί η Λεωφόρος, εάν δεν χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Βοτανικό, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραϊτης, μιλώντας στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μωραϊτης επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί:

«Πρόθεσή μας είναι να γίνει το γήπεδο, αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε πως ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και οι εκατοντάδες νέοι που στεγάζονται σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν θα μείνουν ούτε μία μέρα άστεγοι». Μάλιστα, δεν ξέχασε και ό,τι συνέβη με το γήπεδο της ΑΕΚ, τονίζοντας πως «η Αθήνα δεν αντέχει δύο γκρεμισμένα γήπεδα».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των προσφυγών, ξεκαθάρισε: «Αυτό που διασφαλίζει την συνταγματικά αποδεκτή τελική λύση, είναι πως σύμφωνα με το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης, προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα εξειδικεύει το σχέδιο της διπλής ανάπλασης και τον καθορισμό των ειδικότερων πολεοδομικών ρυθμίσεων στις δύο περιοχές.

»Η προσφυγή στον νομικό τύπο του Προεδρικού Διατάγματος για την εξειδίκευση της πολεοδομικής διαρρύθμισης είναι επιβεβλημένη λόγω της πολυπλοκότητας και της πρωτοτυπίας του όλου εγχειρήματος.

»Μετά την ψήφιση της ρύθμισης και την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, οι εργασίες έναρξης του έργου εξαρτώνται από τους φορείς και την ωριμότητα των μελετών του έργου.

»Υπογραμμίζω και πάλι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ρύθμιση που έχουμε ετοιμάσει, απόλυτη χρονική προτεραιότητα δίνεται στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό».

Καταλήγοντας, ο κ. Μωραϊτης αναφέρθηκε στον ανασχεδιασμό του έργου τονίζοντας τα χαρακτηριστικά σημεία:

«Με τον ανασχεδιασμό λοιπόν επιτυγχάνονται τα εξής:

1. Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τμ περίπου, δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα με τον νόμο 3841/2006 δόμηση κατά πoσοστό 60% περίπου.

2. Επίσης η νέα επιτρεπόμενη δόμηση στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική δόμηση που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ.

3. Αυξάνονται, στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000τμ περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί με το προηγούμενο νόμο.

Με την αύξηση αυτή, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δυο περιοχές του προγράμματος της διπλής ανάπλασης ανέρχονται σε 100.000 τμ περίπου.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν τα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη από τον ανασχεδιασμό της διπλής ανάπλασης είναι μεγάλα τόσο για την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όσο και για τον Βοτανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...