Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εδωσε ρέστα ο Πέπε Ρέινα στη φιέστα της Εθνικής Ισπανίας (βίντεο)!

Σε μια βραδιά όπου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο βαρύτιμο τρόπαιο που για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Ισπανια, ένας θεότρελος τύπος, που μάλιστα δεν είχε ούτε μισό λεπτό συμμετοχής στο Μουντιάλ 2010, ο Jose Manuel Pepe Reina, έκλεψε την παράσταση. Σε μια, ούτως ή άλλως υπέρλαμπρη φιέστα της Εθνικής Ισπανίας στη Μαδρίτη, ο τερματοφύλακας της Liverpool ανέλαβε το ρόλο του… διασκεδαστή, παρουσιάζοντας έναν-έναν με μοναδικό τρόπο τους υπόλοιπους 22 συμπαίκτες του. Ενα show που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί από ποδοσφαιρστή. Ενα show που μας κάνει να θέλουμε να πάρει και το επόμενο Μουντιάλ η Ισπανία για να το ξαναδούμε!

Έπειτα από από την επίσκεψη στο βασιλικό ανάκτορο, τα συγχαρητήρια που δέχθηκαν από τον πρωθυπουργό Jose Luis Rodriguez Zapatero και την πολύωρη περιήγησή τους στους δρόμους της Μαδρίτης με ανοιχτό λεωφορείο, μπροστά σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο φιλάθλους, οι Ισπανοί διεθνείς κατέληξαν στην περιοχή Principe Pio της ισπανικής πρωτεύουσας. Εκεί, είχε στηθεί εξέδρα για τους πρωταθλητές κόσμου και μετά από το καθιερωμένο «We Are The Champions» των Queen, το μικρόφωνο πέρασε στα χέρια του Reina.

Ο τερματοφύλακας της Liverpool, που είχε πρωταγωνιστήσει στα πειράγματα και κατά την πτήση Γιοχάνεσμπουργκ – Μαδρίτη μερικές ώρες νωρίτερα, παρουσίασε έναν – έναν τους συμπαίκτες του, χρησιμοποιώντας ανεπανάληπτους χαρακτηρισμούς:

Προσφώνησε τον Iker Casillas ως «τον άγιο από το Μόστολες, που κατέβασε τα ρολά και ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του Μουντιάλ», τον Raul Albiol ως «φίλο των διάσημων, που σκοτώνει για μια καρφίτσα πέτου», τον Gerard Pique ως «δανδή της παραλίας και παγκόσμιο στόπερ», χαρακτήρισε τον Carlos Marchena «πατέρα» υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι μετρά 55 συνεχόμενους διεθνείς αγώνες χωρίς ήττα, είπε για τον Carles Puyolότι «είναι το κεφάλι της Ισπανίας, αυτό το κεφάλι με το μαλλί του Ταρζάν της Αφρικής, που μας έστειλε στον τελικό!», ενώ για τον «γλυκό» Andres Iniesta ανέφερε επίσης ότι «είναι ο άνθρωπος που έγραψε το σενάριο του τελικού, ο άνθρωπος τον οποίο αγαπά όλη η Ισπανία».

Συνεχίζοντας, ο Pepe Reina χαρακτήρισε τον David Villa ως «το γκολ της Ισπανίας», τονXavi Hernandez «μπαγκέτα μαέστρου», έκανε ιδιαίτερα συγκινητική μνεία στον συμπαίκτη του στη Liverpool Fernando Torres υπενθυμίζοντας πως «με το γκολ του κατά της Γερμανίας στον τελικό του Euro 2008 μας έκανε να ονειρευτούμε, μας έκανε να πιστέψουμε και γι’ αυτό μπορέσαμε και πήραμε το Μουντιάλ».

Όταν έφτασε η σειρά του Cesc Fabregas, συνέβη ένα από τα κορυφαία περιστατικά της βραδιάς, αφού οι Gerard Pique και Carles Puyol τον ακινητοποίησαν και φόρεσαν με το ζόρι στον μέσο της Arsenal μια φανέλα της αγαπημένης του FC Barcelona! Την ευκαιρία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο «εκφωνητής» της εκδήλωσης, που χαρακτήρισε τον Cesc: «Το μέλλον της Μπάρτσα, το μέλλον της Ισπανίας»!

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχε η προσφώνηση του Victor Valdes, του «πάνθηρα από το Hospitalet», όπως τον αποκάλεσε… Σχολιάζοντας τις φήμες για κακές σχέσεις μεταξύ των δύο γκολκίπερ πριν από το Μουντιάλ, ο Reina ήταν αποστομωτικός: «Έλεγαν ότι έχουμε κακές σχέσεις μεταξύ μας… Πάρτε τα! Αρχ…α έχουμε κακές σχέσεις»!

Από εκεί και πέρα, ο Joan Capdevila ήταν «ο άρχοντας της αριστερής πλευράς, ο ανεξάντλητος, το φαινόμενο και ο… κακάσχημος», ο Juan Mata «ο μαγικός αστράγαλος, ο φίλος της προσποίησης», ο Xabi Alonso «ο πνεύμονας, που απέκτησε τραύματα πολέμου για τη χώρα του», ο Sergio Ramos «ο Ινδιάνος από την Σεβίλλη, ο πνεύμονας της δεξιάς πλευράς, που είναι λίγο νευρικός όταν πρόκειται να σεντράρει», ενώ ο SergioBusquets ήταν «ο κατ’ εμέ άνθρωπος του Μουντιάλ, το εκχιονιστικό, το χταπόδι, αυτός που κλέβει, μοιράζει, κόβει και κάνει παιχνίδι».

Στον Alvaro Arbeloa, πάντως, επέτρεψε να παρουσιαστεί μόνος του και να ξεσηκώσει τους συμπαίκτες και το πλήθος με την κραυγή, βγαλμένη από την ταινία «300»:«Σπαρτιάτες! Ποια είναι η δουλειά μας;».

Ο συντοπίτης του, Fernando Llorente, είχε μια έκπληξη στον Pepe Reina, αφήνοντας στο κεφάλι του ένα λούτρινο χταπόδι, προφανώς ενθυμούμενος το χταπόδι-μάντη Paul. Ο παρουσιαστής της βραδιάς, από την πλευρά του, περιέγραψε τον υψηλόσωμο επιθετικό ως«το φορτηγό της Ισπανίας, ο άνθρωπος που μας τράβηξε μπροστά με την Πορτογαλία, καταπίνοντας ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα»!

Επιπλέον, για τον Pedro Rodriguez είπε «πηγαίνει στο μπάνιο και κάνει σπριντ, πάει να φάει και πηγαίνει με σπριντ, πηγαίνει στο κρεβάτι και τρέχει κι εκεί!», για τον JaviMartinez ότι «είναι ο άνθρωπος που κλέβει τις περισσότερες μπάλες στον πλανήτη», για τον David Silva ότι «έχει τέχνη, κάνει ντρίμπλες, είναι το πόνι της εθνικής, με ύψος 1,40!», ενώ για τον Jesus Navas ανέφερε: «Το έσκασε από το τρελοκομείο τρέχοντας και δεν θα τον πιάσουν ποτέ, γιατί τρέχει πολύ! Είναι το τρελό πουλί, το νεύρο της εθνικής»!
Τέλος, όταν ήρθε η σειρά να μιλήσει για τον εαυτό του, πρόλαβε να αυτοχαρακτηριστεί«ταπεινός εκφωνητής», προτού οι συμπαίκτες του ορμήσουν πάνω του…

Ξαναπήρε, όμως, το λόγο, για να εκθειάσει και τον Vicente Del Bosque«Είναι η καλοσύνη αυτοπροσώπως. Ο σωστός άνθρωπος, χωρίς κούφια λόγια, ο προπονητής που μας έφερε μέχρι εδώ και που μας έκανε να κερδίσουμε το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμασταν»…

Δείτε το καταπληκτικό video, υποτιτλισμένο από την ομάδα του Sportena.com, με το show του Pepe Reina:
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...