Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σάντος: “Έξι βαθμούς θέλω με Γεωργία και Κροατία”

Στόχος της Εθνικής Ελλάδας είναι να πετύχει δύο νίκες στα παιχνίδια με Γεωργία εντός και Κροατία εκτός, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής αναγνώρισε ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν είναι ακόμα 100% έτοιμοι αγωνιστικά, αφού η σεζόν μόλις ξεκίνησε, καθώς και ότι έχουν το φυσιολογικό άγχος της πρεμιέρας.

Ο Σάντος ζήτησε υπομονή στο ματς της Παρασκευής στο Καραϊσκάκη με τη Γεωργία, δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα και τέλος δήλωσε σίγουρος για την ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο ματς.

“Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αγωνιστικά έτοιμοι 100% και είναι φυσιολογικό αυτή την περίοδο, όμως έχουν ικανότητα και ποιότητα, όποτε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ξεκινάμε τις επίσημες υποχρεώσεις με φυσιολογικό άγχος, γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2012 και θέλουμε να πάμε εκεί. Οι ποδοσφαιριστές το θέλουν, έχουν κίνητρα. Εμείς πρέπει να ηρεμήσουμε και να μην μετατρέψουμε το άγχος σε νεύρα, αλλά σε θέληση και συγκέντρωση. Γνωρίζω τη Γεωργία, πολλοί ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα, που σημαίνει ότι έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντεπεξέλθουμε, καθώς το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει σφιχτή άμυνα και μπορεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Μπροστά έχει ταχύτατους ποδοσφαιριστές. Σε μας εναπόκειται ο ρυθμός, θα πρέπει να κάνουμε σωστές επιθέσεις, να δείξουμε υπομονή, αυτοπεποίθηση και να είμαστε καλά οργανωμένοι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά εάν παίξουμε συγκεντρωμένα και δείξουμε ικανότητα και ποιότητα, εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσουμε το παιχνίδι”

Σε ερώτηση για τη συγκομιδή βαθμών που θέλει από τους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών, με Γεωργία και Κροατία, ο Σάντος είπε: “Έξι βαθμούς. Με τέσσερις δεν θα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε δύο νίκες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...