Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

Με ένα σουτ του Πάμπλο Γκαρσία εκτός περιοχής στο 13' ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στην Καβάλα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και πανηγύρισε το τρίτο συνεχόμενο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα, πέμπτο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.
photo
Η επιτυχία αυτή ήρθε δίκαια για τον "Δικέφαλο του Βορρά" καθώς πέρα από το γκολ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (διάστημα στο οποίο ήταν καταφανώς ανώτερος) και δεν του δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Καρντόσο μέσα στην περιοχή, με την Καβάλα από την άλλη να πραγματοποιεί τη χειρότερη εμφάνισή της εντός έδρας.

Οι "Αργοναύτες" δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν ένα ορθολογικό σχέδιο επιθετικής ανάπτυξης απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ μετά το 0-1 και όταν "ξύπνησαν" στο τελευταίο τέταρτο ήταν μάλλον αργά, με τον Ογκμπέτσε να μη βρίσκει δύο φορές το στόχο στις μοναδικές καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο ματς.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τους Θεσσαλονικείς στην πόλη της Μακεδονίας μετά τις 26 Οκτωβρίου 1997 (0-1 και τότε) καθώς είχαν μεσολαβήσει τρεις σερί ισοπαλίες, ενώ στον αντίποδα η Καβάλα αγνοεί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ εδώ και... 29 χρόνια (17/5/81), ήτοι 15 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα):

Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90+1'), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (81' Ντικρόκ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69' Ναζλίδης)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):

Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (87' Σακελλαρίου)
Γήπεδο:

"Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής:

Α. Παππάς (Αθήνα)
Βοηθοί διαιτητή:

Δ.Μπιτσίδης (Θράκης), Χ.Μαγιάννης (Άρτας)
Γκολ:

Π.Γκαρσία (13')
Κίτρινες κάρτες:

Καρντόσο (9'), Ογκμπέτσε (62'), Τόμασιτς (73'), Αμπντούν (80'), Ναζλίδης (90+4') / Μπουσαϊντί (24'), Φωτάκης (44'), Βιτόλο (49'), Φιλομένο (90')
Κόκκινες κάρτες

: -

Ο ΑΓΩΝΑΣ

To πρώτο δεκάλεπτο στο "Ανθή Καραγιάννη" πέρασε χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο (πέρα από ένα εξαιρετικά σκληρό φάουλ του Καρντόσο από πίσω στον Ελ Ζαρ που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα), με το ματς να μην έχει ρυθμό, ωστόσο το υπόλοιπο του πρώτου μέρους ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά... ασπρόμαυρο.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψή του στα αντίπαλα καρέ.

Ο Φωτάκης έστρωσε τη μπάλα για τον Πάμπλο Γκασία λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ουρουγουανός έκανε δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Τόμασιτς και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Γκαλίνοβιτς (0-1).

Ο πανηγυρισμός των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Π.Γκαρσία

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ μέσα από μία ταχύτατη αντεπίθεση: ο Βιεϊρίνια έβγαλε την ομάδα του από τα αριστερά και τροφοδότησε με μπαλιά ακριβείας τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας επιθετικός σωριάστηκε στο έδαφος ύστερα από αντικανονικό σπρώξιμο του Καρντόσο, όμως ο διαιτητής Παππάς έδειξε "παίζεται".

Η πίεση των φιλοξενουμένων δεν σταμάτησε εκεί και χρειάστηκαν δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Γκαλίνοβιτς πριν τη συμπλήρωση του 20άλεπτου για να μην πέσει οριστικά στο καναβάτσο η ομάδα του.

Η πρώτη έγινε στο 16' όταν ο Κροάτης γκολκίπερ είπε "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο στο σουτ του πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Σαλπιγγίδη, ενώ η δεύτερη ήταν στο 19', καθώς "απογειώθηκε" για να διώξει με μπουνιά σε κόρνερ σουτ-κεραυνό του Ελ Ζαρ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Μετά από αυτό το "εκρηκτικό" επτάλεπτο όπου θα μπορούσε κάλλιστα να προηγείται και με πιο "καθαρό" προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, το παιχνίδι επέστρεψε στην αρχική ηρεμία του, με την εικόνα όμως να παραμένει ίδια και απαράλλακτη ως το ημίωρο: οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό και οι "Αργοναύτες" παρουσιάζονταν εγκλωβισμένοι και προβληματικοί ως προς την επιθετική ανάπτυξή τους.

Στο 32' ο Φωτάκης έχασε την τρίτη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ για ένα δεύτερο γκολ, με την κεφαλιά-ψαράκι του μετά από γύρισμα του Βιεϊρίνια να περνάει άουτ και να ολοκληρώνει τον κύκλο των ευκαιριών από πλευράς φιλοξενουμένων για το πρώτο ημίχρονο.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το 45' ο Κρέσιτς συνέχισε να είναι... θεατής, αφού ο ΠΑΟΚ ναι μεν οπισθοχώρησε δίνοντας γήπεδο στην Καβάλα, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παραχωρεί γήπεδο στην Καβάλα κλείνοντας όμως αποτελεσματικά όλους τους ελεύθερους χώρους με σωστή αλληλοκάλυψη, ενώ ταυτόχρονα "υπενθύμιζε" στους γηπεδούχους μέσω κάποιων σουτ πως πρέπει να προσέχουν και τα νώτα τους...

Στο 57' είχαμε το πρώτο σουτ στην επανάληψη από τον Βιεϊρίνια, το οποίο έφυγε άουτ, ενώ στο 65' χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά κάποιος από τους δύο γκολκίπερ, με τον Γκαλίνοβιτς να σταματάει με γροθιές το "γεμάτο" σουτ του Ελ Ζαρ λίγο έξω από την περιοχή.

Η Καβάλα προσπαθούσε από την πλευρά της να μεταφέρει πίεση στον ΠΑΟΚ έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή, με το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης να είναι σαφώς πιο δραματικό σε σύγκριση με το διάστημα 45'-75'.

Στο 78' ο Ογκμπέτσε βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα από τα αριστερά αλλά δεν έβαλε καλά το κεφάλι του και η μπάλα έφυγε παράλληλα προς την εστία, ενώ στο 83' η ομάδα του Οκούκα δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση της στον αγώνα.

Ο Ογκμπέτσε έκανε το δυνατό συρτό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Κρέσιτς να παρακολουθεί ωστόσο τη φάση και να μπλοκάρει σωτήρια πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.

Η ευκαιρία αυτή "ξύπνησε" ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους, που αύξησαν την πίεσή τους και στο 89' άγγιξαν την ισοφάριση: ο Ογκμπέτσε πήρε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το πολύτιμο 1-0 σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της Super League, και να συνεχίζει την αναρρίχησή του στην βαθμολογία μέσω της τρίτης συνεχόμενης νίκης τoυ sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...