Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ- Εργοτέλης 3-1

Έστω και αν δυσκολεύτηκε λίγο η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μετά από όχι τόσο καλό ματς στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη με γκολ των Καφέ, Μπλάνκο και Έντερ. Ο Φραγκουλάκης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους
photo
Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 του Εργοτέλη και να παραμείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπροστά σε 10.000 φιλάθλους; της, δεν μπήκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στον Εργοτέλη να πιστέψει πως θα μπορέσει να πάρει κάτι καλό από το ματς και μάλιστα άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Φραγουλάκη.
Αμέσως μετά οι παίκτες της Ένωσης, έδειξαν να συνέρχονται και αρχικά με τον Καφέ στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου και κατά δεύτερον με τους Μπλάνκο και Έντερ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή και πήρε αυτή τη πολύτιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Γήπεδο:

ΟΑΚΑ
Διαιτητής/ Βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου)/ Σαραϊδάρης, Δημόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):

Σάχα, Καφές, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (70' Γκέντσογλου), Λεονάρντο (81' 'Εντερ), Τζεμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο (91' Καράμπελας), Λαγός.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):

Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος (46' Χρυσοφάκης), Ρουμπάκης, Ρομάνο, Λεάλ (80' Βερπακόφσκις), Ολίσε (46' Μπέτο), Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σαρρής, Σασιασβίλι.

Κίτρινες κάρτες:

Νασούτι (27', ΑΕΚ), Καφές (37', ΑΕΚ), Γκερέϊρο (68', ΑΕΚ), Έντερ (92', ΑΕΚ)- Λεάλ (14', Εργοτέλης), Σαρρής (19', Εργοτέλης), Ρουμπάκης (38', Εργοτέλης), Φραγκουλάκης (74', Εργοτέλης)
Σκόρερ: Καφές (44', ΑΕΚ), Μπλάνκο (55', ΑΕΚ), Έντερ (93', ΑΕΚ)- Φραγκουλάκης (33', Εργοτέλης)
Είχε την κατοχή η Ένωση
Με το ξεκίνημα του πρώτο ημιχρόνου, η ΑΕΚ, προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, προκειμένου να φτάσει σε μια εύκολη νίκη.
Στο 10ο λεπτό, ο Μπλάνκο έκανε το πρώτο σουτ για την Ένωση το οποίο έφυγε πολύ άουτ. Στο 13' ο Γκερέιρο έκανε ένα πολύ τεχνικό σουτ, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έγλειψε τη συμβολή των δοκαριών του Δασκαλάκη και έφυγε άουτ.
Η Ένωση συνέχισε να ασκεί πίεση και στο 17', μετά από προσπάθεια από αριστερά ο Λεονάρντο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η πρώτη επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΚ για τον Εργοτέλη ήρθε στο 28', όταν μετά από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λεάλ από μακριά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.
Το φάουλ αυτό ήταν προάγγελος εξελίξεων στην αναμέτρηση, καθώς πέντε λεπτά αργότερα (33') ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ παγώνοντας τους φιλάθλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Ο Φραγκουλάκης με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Σάχα, ο οποίος, αν και προσπάθησε να αποκρούσει, δεν μπορούσε να αντιδράσει, κάνοντας το 0-1 για τους Κρητικούς.
Το γκολ αυτό, φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.  Στο 44', ο Παντελής Καφές με ένα τυχερό γκολ (ο Αλεξόπουλος προσπάθησε να διώξει και η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του μέσου της ΑΕΚ), ύστερα από σέντρα του Γκερέιρο έκανε το 1-1.
"Καθάρισε" ο Μπλάνκο
Οι παίκτες του Χιμένεθ μπορεί να μην ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα, ωστόσο μπήκαν στο δεύτερο αποφασισμένοι να πάρουν το "τρίποντο" και τα κατάφεραν.
Στο 55', ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Δασκαλάκης έκανε μια τραγική έξοδο και ο Ίσμαελ Μπλάνκο, με κεφαλιά, από κοντά έκανε την ανατροπή για την ΑΕΚ (2-1).
Στο 58', ο Δασκαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τζεμπούρ, ενώ στο 63', ήταν η σειρά του Εργοτέλη να απειλήσει όταν ο Μπούντιμιρ έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε άουτ.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ό,τι άξιζε ήταν το τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης.
Στο 90', μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Τζεμπούρ έκανε το σουτ και ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 93', όμως ο Ο Έντερ, μετά από ωραία πάσα του Τζεμπούρ, πλάσαρε τον Δασκαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ΑΕΚ.sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...