Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αρης Λάρισα 1- 1 - "κοιμήθηκε" και το "πλήρωσε"


photoΟ Λαζαρίδης μπορεί να μην σταματά να σκοράρει και να κάνει δουλειά άλλων, όμως αυτό δεν φτάνει για τον Αρη. Οι Κίτρινοι του Εκτορ Ραούλ Κούπερ (μαζί και ο Αργεντινός) νόμιζαν ότι το παιχνίδι τελείωσε στο 1-0, αλλά γελάστηκαν. Ο Παπακώστας και οι παίκτες του ρίσκαραν και δικαιώθηκαν με το τελικό 1-1, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα μπορούσαν να φύγουν και με τη νίκη.

Η ανάλυση

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκίνησε με το κλασικό του σχήμα με αλλαγή τον Βανγκέλι στην θέση του τιμωρημένου Μίσελ στα αριστερά της άμυνας. Ο Γιάννης Παπακώστας από την πλευρά του έβαλε πίσω από τον Κουζέν τον Κανόμπιο και στα φτερά Σίμιτς με Πούρι. Στο πρώτο μέρος ο Αρης εγκλωβίστηκε με ευκολία στις δαγκάνες της ΑΕΛ και δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι.

Ο Κάλβο με τον Χαβίτο στα πλάγια δεν μπόρεσαν να μπουν στο παιχνίδι και το κυκλοφοριακό στον χώρο του κέντρου δεν ωφέλησε σε κανένα σημείο τους Κίτρινους. Η Λάρισα πειθαρχημένη στο ματς, ξεμύτισε προσεκτικά κάποιες στιγμές ειδικά μετά το 25λεπτο. Η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Κανόμπιο που είχε σε βοηθητικό ρόλο τον Σίμιτς, χωρίς όμως απτό αποτέλεσμα.

Οι φάσεις ήταν λίγες και στο δεύτερο ημίχρονο (μέχρι το 80΄) όμως το παιχνίδι έγινε σαφέστατα πιο ενδιαφέρον. Ο Λαζαρίδης αφού γλίτωσε την αποβολή σε μαρκάρισμα πάνω στον Κουζέν, έδωσε την λύση με το κεφάλι για τον Αρη στο 53΄. Ο Παπακώστας μη έχοντας άλλη επιλογή πέταξε στο ματς τους Μετίν και Μακίνουα που τον δικαίωσαν. Στο 1-1 ήταν οι δύο που συνεργάστηκαν για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Κούπερ παρασύρθηκε από την υπεροπλία της Λάρισας στον χώρο του κέντρου και μετά το 1-0 εγκατέλειψε το 4-4-2, βγάζοντας τον Ρουίς, όμως εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε λίγο μετά την ισοφάριση να περάσει τον Λίμα και να επιστρέψει στο αγαπημένο του σύστημα. Στα τελευταία λεπτά το ματς μετατράπηκε σε ρώσικη ρουλέτα και η Λάρισα θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Κουζέν στάθηκε μοιραίος.
Ο πρωταγωνιστής



Μπήκε στο 62΄ και 14 λεπτά μετά δικαίωσε τον προπονητή του. Ο λόγος για τον Στέφεν Μακίνουα που με το γκολ που έβαλε έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ΑΕΛ. Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα λεπτά που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ούτε κοντρόλ δεν μπορούσε να κάνει όμως στην φάση του γκολ έδρασε σαν στράικερ που μυρίζεται το γκολ.



Η φάση

Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Κουζέν παραλίγο να μετατρέψει σε «παγωκολόνα» το «Κ. Βικελίδης». Ο επιθετικός της Λάρισας μετά από σέντρα ακριβείας του Κατσιαρού βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, όμως αυτή σταμάτησε στο δοκάρι και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το διπλό.

Το φιλμ

11΄ Ο Κάλβο σεντράρει, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά σκοράρει, αλλά έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Ταυλαρίδη

26' Υστερα από κόρνερ που κέρδισε η Λάρισα, ο Ρουίζ δοκίμασε τα ρεφλέξ του τερματοφύλακα του, αλλά ο Χουάνμα ήταν έτοιμος κι έδιωξε την κεφαλιά.

47' Η Λάρισα κέρδισε το φάουλ στο κέντρο. Υστερα από την εκτέλεση ο Νταμπίζας έπιασε την κεφαλιά, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή με τον Χουάνμα, αλλά θέλησε να τον... σκοτώσει αντί να πλασάρει και φυσικά το... έχασε.

53' ΓΚΟΛ Ο Λαζαρίδης σηκώθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από φάουλ του Κάλβο και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

76' ΓΚΟΛ. Ο Κουζέν βγήκε ωραία από τα δεξιά έκανε το σουτ, αλλά ο Χουάνμα έδιωξε, ο Μετίν γύρισε στον Μακίνουα κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

78' Φάουλ του Νέτο διώχνει ο Αμπάρης.

84' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Χαβίτο εκτέλεσε το φάουλ., ο Τσεσνάουσκις μόνος του, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κατάφερε να αστοχήσει!

88΄ Ο Κατσιαρός την σέντρα, ο Κουζέν με το κεφάλι βρίσκει το δοκάρι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αρης Λάρισα 1-1

(53΄ Λαζαρίδης 76΄ Μακίνουα)

Αρης : Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Ναφτί, Πρίττας (79΄ Λίμα), Χαβίτο, Κάλβο (84΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίζ (66΄ Τόχα)

Λάρισα : Αμπάρης, Ταλ, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κατσιαρός, Ρομέου, Ιγκλέσιας (69΄ Γκέρεμι), Σίμιτς (62΄ Μακίνουα), Πούρι (57΄ Μετίν), Κανόμπιο, Κουζέν

Διαιτητής : Σιδηρόπουλος

Κίτρινες : Λαζαρίδης, Σίμιτς, Ρομέου, Κατσιαρός sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...