Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Εργοτέλης- Ξάνθη 1-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μαρκόφσκι η Ξάνθη πήρε το διπλό στο Παγκρήτιο (2-1 τον Εργοτέλη) και μπαίνει για τα καλά στην κούρσα για μια θέση στην πεντάδα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κατσικοκέρη, όμως ο Σέρβος επιθετικός με τα γκολ που πέτυχε στο 49ο και 76ο λεπτό γύρισε το ματς.

 Μέτριο ήταν το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στην διάρκεια του πρώτου μέρους. Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ήταν καλός, τα λάθη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται καλές φάσεις στις δύο εστίες.

Στο πρώτο 20λεπτο, Εργοτέλης και Ξάνθη προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να πετύχουν κάποιο γκολ, καθώς δεν έβγαιναν οι συνεργασίες, ενώ έκαναν και πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Για τους φιλοξενούμενους, ο Εντιμάρ προσπαθούσε με μακρινά σουτ να νικήσει τον Πίρσον, ενώ από την άλλη πλευρά ο Λεάλ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων.

Στο 30', οι κρητικοί... άγγιξαν το 1-0, όταν ο Βιβιανί, μετά από σουτ του Λεάλ, έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Δύο λεπτά αργότερα, οι ξανθιώτες απάντησαν, με τον Μαρκόφσκι να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Πίρσον.

Στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Καραγεωργίου αύξησε την πίεση της, έκλεισε την Ξάνθη στα καρέ της και κατάφερε στις καθυστερήσεις να ανοίξει το σκορ. Ο Λεάλ βρήκε πολύ ωραία τον Κατσικοκέρη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Βιβιανί και έκανε το 1-0 για τον Εργοτέλη.

Η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 49' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Μαρκόφσκι, με υπέροχο σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Πίρσον και έκανε το 1-1 για τους ακρίτες.

Πολύ καλό ήταν το θέαμα στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Κουτσιανικούλης (51') και Κατσικοκέρης (52') δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βιβιανί, ενώ ίδιο αποτέλεσμα είχε και η προσπάθεια του Μαρσελίνιο απέναντι στον Πίρσον (53').

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη έδωσαν ενέργεια στην επίθεση της Ξάνθης, η οποία στο 76' βρήκε τρόπο να κάνει την ανατροπή, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία του Μπέρτου με τον Πόι, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μαρκόφσκι με προβολή, έγραψε το 2-1 για τους ακρίτες.

Οι κρητικοί πίεσαν την Ξάνθη στην συνέχεια, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις για γκολ, αλλά οι προσπάθειες τους σταματούσαν στον εξαιρετικό Βιβιανί, ο οποίος κρατούσε το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Το 2-1 για την Ξάνθη έμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Ουζουνίδη να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο 2012.

                                    


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...