Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

A1 Μπάσκετ: Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός

Τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα» κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, στην τελευταία (13η) αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α1 μπάσκετ.
Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 81-71 του Κολοσσού στη Ρόδο, με κορυφαίο τον Στράτο Περπέρογλου, που πέτυχε 18 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την 11 νίκη του σε 12 ματς, ενώ υποχρέωσε τους Ροδίτες στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα (σε 12 αγώνες). Από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε το προβάδισμα στο παιχνίδι και δεν το έχασε ποτέ. Ετσω κι αν κάποιες φορές οι γηπεδούχοι μείωσαν, ακόμη και στον ένα πόντο. Με τον Στράτο Περπέρογλου να κάνει μεγάλο ματς μετά την επιστροφή του στο παρκέ από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια, οι «πράσινοι» εκεί που φαινόταν ότι πάθαιναν «μπλακ άουτ», με γρήγορο σερί έπαιρναν και πάλι τη διαφορά.
Μετά από δύο διαδοχικές ήττες, από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος επέστρεψε στα «τρίποντα». Οι «κυανέρυθροι» με το επιβλητικό 87-64 επί της Καβάλας έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο (8 νίκες σε 12 ματς).
Τη δεύτερη νίκη του μακριά από το Ρέθυμνο πανηγύρισε ο ΑΓΟΡ, αυτή την φορά στη Δράμα επί του ΚΑΟ με 79-67. Η κρητική ομάδα έφτασε τις 7 νίκες σε 12 αγώνες κι αν μην τι άλλο η συγκομιδή αυτή κρίνεται άκρως ικανοποιητική.
«Καθάρισε» για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης

Η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε… κίνηση ματ για τον Ολυμπιακό. Με 15 πόντους του αρχηγού, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 77-73 τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με 11 νίκες και 1 ήττα, όσες και ο Παναθηναϊκός.
Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη λίγο έλλειψε να κάνει τη μεγαλύτερη έκπληξη στο πρωτάθλημα, καθώς είχε το προβάδισμα μέχρι το 38ο λεπτό του ματς, αλλά η τεχνική ποινή εις βάρος του Κασελάκη έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 69-67, δύο λεπτά πριν τη λήξη.
Ο Πρίντεζης με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Παπανικολάου με 13.
Ο Τόμπσον με 17 και ο Ενγκουάιερ με 16 ήταν μακράν οι καλύτεροι παίκτες του Ηλυσιακού, που έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό…
Με νίκη, τρίτη στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε ο Ικαρος Καλλιθέας τον πρώτο γύρο της Α1. Η αθηναϊκή ομάδα επικράτησε του Αμαρουσίου με 82-70, με την ομάδα των βορείων προαστίων να ολοκληρώνει το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με 12 νίκες σε ισάριθμα ματς.
Δύσκολη νίκη ο Αρης
Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου, ο Αρης επικράτησε δύσκολα του Περιστερίου με 71-66.
Η 5η νίκη σε 12 παιχνίδια για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήρθε… ελέω του Χρήστου Ταπούτου, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους.
Ο Σκοτ με 24 πόντους πάλεψε μόνος του για την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία γνώρισε την 7η εφετινή της ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...