Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-1

Τεράστια νίκη, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα στην κατάκτηση του τίτλου, πήρε ο Παναθηναϊκός στα Ιωάννινα επί του ΠΑΣ με 1-0.
 Ο Σίλβα Κλέιτον πέτυχε το «χρυσό γκολ» για τους «πράσινους» πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς και πλέον, με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Φερέιρα υπολείπεται τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά με δύο ματς λιγότερα.
Αν ο Παναθηναϊκός πάρει εφέτος το πρωτάθλημα θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Ορέστη Καρνέζη και στον Σίλβα Κλέιτον. Στον τερματοφύλακά του γιατί έκανε το ματς της ζωής του στους «Ζωσιμάδες» και δικαίωσε απόλυτα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον εμπιστεύεται το τελευταίο διάστημα.
Στον Βραζιλιάνο μέσο, γιατί πέτυχε ένα απίθανο γκολ με ανάποδο ψαλίδι στο 85΄, χάρη στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε το «χρυσό τρίποντο» και έχει την ευκαιρία εφόσον νικήσει στην έδρα του (18 και 25/01) τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου του.
Η αναμέτρηση ήταν κυριολεκτικά... στον αέρα για περισσότερο από μισή ώρα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», πολλά σημεία του οποίου είχαν καλυφθεί με πάγο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ανάγκασε τον διαιτητή Ηλία Σπάθα να ζητήσει να καθαριστούν με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος.
Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν κανονικά για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως έγινε γνωστό όταν επέστρεψαν στ' αποδυτήρια διαμαρτυρήθηκαν για την καταλληλότητα του γηπέδου εκφράζοντας παράπονα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ο Πειραιώτης ρέφερι μπήκε στο γήπεδο περίπου 10 λεπτά πριν την έναρξη του ματς και διαπίστωσε ότι όντως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να παιχτεί ποδόσφαιρο.
Η προσπάθεια έγινε από κάποιο όχημα που πάτησε το χορτάρι και μετά από περίπου 40 λεπτά το ματς ξεκίνησε.
Κι ενώ η αναμέτρηση πλησίασε στο 15ο λεπτό, ο Λέτο πήγε στον πάγκο του ΠΑΣ και ζήτησε από τους ανθρώπους των γηπεδούχων να συναινέσουν στη διακοπή του αγώνα. Είχε προηγηθεί ένα γλίστρημα του Βίλα στο τερέν κι ένα άτσαλο πέσιμο του Μαυρία, όλος ο πάγκος των «πρασίνων» σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή και για περισσότερο από πέντε λεπτά η κατάσταση ξέφυγε τελείως. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, ο κ. Σπάθας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η πρώτη καλή φάση του ματς σημειώθηκε για τους γηπεδούχους στο 24΄ με το απευθείας σουτ του Μπεσέρα να διώχνει στη γωνία του ο Καρνέζης. Δευτερόλεπτα μετά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Βίλα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 29΄ με τον Τοτσέ να βγαίνει απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού. Αν δεν ήταν ο Καρνέζης σε μεγάλη βραδιά, τότε ο ΠΑΣ θα είχε σίγουρα το προβάδισμα στο σκορ. Ο γκολκίπερ των «πρασίνων», στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Βίλα από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 5ο λεπτό το σουτ του Ζαραδούκα πέρασε μόλις άουτ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν αισθητά ανώτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν στο μυαλό τους γιατί ο διαιτητής Σπάθας δεν διέκοψε το ματς!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καρνέζη να κάνει νέα σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Γεωργίου (49΄), ενώ στην αντεπίθεση ο Κουίνσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 54΄ με τον Κηπουρό να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μικρής περιοχής. Απίστευτες ευκαιρίες έχασε ο Παναθηναϊκός στο δίλεπτο 75΄-76΄, αρχικά με την κεφαλιά του Κατσουράνη που έδιωξε στο παραθυράκι του ο Κηπουρός και στο κόρνερ που εκτελέστηκε αρχικά ο Ζαραδούκας απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Τοτσέ, ενώ ο Κώτσιος στη συνέχεια έδιωξε σωτήρια το νέο σουτ του Λέτο που είχε πορεία προς τα δίχτυα.

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...