Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Α1 Βόλεϊ: Ασταμάτητος ο Ηρακλής

Την 14η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Α1, επί του ουραγού Παναθηναϊκού με 3-0, ενώ η ανοδική πορεία της Λαμίας συνεχίζεται, μετά το 3-1 επί της ΕΑ Πατρών.

Για 6ο διαδοχικό ματς ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από το γήπεδο, αυτή την φορά από το κλειστό της Μίκρας. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ηρακλής δυσκολεύτηκε μόνο στο δεύτερο σετ (25-14, 26-24, 25-18), ωστόσο, έφτασε στο 3-0 απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας και πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, Παναθηναϊκό.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, αυτή την φορά επί της ΕΑ Πατρών, με 3-1 σετ πέτυχε η Λαμία. Οι Αχαιοί έφτασαν κοντά στην κατάκτηση, τουλάχιστον, ενός βαθμού, αφού στο 4ο σετ προηγήθηκαν με 23-20, αλλά δέχτηκαν σερί 5-0 και ηττήθηκαν (25-18, 20-25, 25-17, 25-23).

Με το ίδιο σκορ (3-1) επιβλήθηκε και ο Αρης του ΑΟ Κηφισιάς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο σετ (25-22), άλλα έχασαν τα άλλα τρία με 35-33, 25-19 και 25-17.

 Για επαγγελματική νίκη έκανε λόγο ο προπονητής του Ηρακλή Σωτήρης Δρίκος, ο οποίος στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν οι αθλητές του, προκειμένου να επικρατήσουν του Παναθηναϊκού, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν.

"Το θετικό είναι ότι κάναμε μία επαγγελματική νίκη, στηριζόμενοι στις καλές μας επιδόσεις στην επίθεση. Θα πρέπει να μας προβληματίσει το ότι χάσαμε πολλά σέρβις απέναντι σε μία ομάδα που είχε πρόβλημα στο να πάρει την εύκολη αλλαγή" ανέφερε σχετικά με την εικόνα του παιχνιδιού ο Δρίκος και συμπλήρωσε:
"Για μας ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με αντίπαλο την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος".

Τακουρίδης: Στόχος μας το νταμπλ
Από την πλευρά του ο κεντρικός του Ηρακλή, Γιάννης Τακουρίδης τόνισε ότι η νίκη ήρθε χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε η ομάδα, ενώ επισήμανε ότι μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ.
"Μπήκαμε δυνατά. Θέλαμε πολύ τη νίκη και αυτό φάνηκε από την απόδοση μας. Ξέραμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, τον πιέσαμε και μας κόντραρε μόνο στο δεύτερο σετ. Εκεί που κάναμε κάποια αβίαστα λάθη και τον αφήσαμε να βρίσκεται κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του σετ", τόνισε αρχικά ο Τακουρίδης.
Ερωτηθείς, αν αυτή η εύκολη νίκη βοηθάει ψυχολογικά έπειτα από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, υποστήριξε: "Οχι θέλαμε και την Ευρώπη. Άλλο το πρωτάθλημα και άλλο η Ευρώπη. Θέλαμε να φτάσουμε ψηλά. Δεν τα καταφέραμε. Συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα, όπου μοναδικός στόχος είναι το νταμπλ και τίποτε άλλο".
Καταλήγοντας, ο Τακουρίδης ερωτηθείς αν ήταν καλός ο Ηρακλής ή κακός ο Παναθηναϊκός, απάντησε χαρακτηριστικά: "Εμείς ήμασταν καλοί. Σοβαροί από την αρχή και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...