Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η Λαμία αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά της Α1 βόλεϊ ανδρών

Την έκπληξη του πρωταθλήματος έκανε η Λαμία, η οποία επικράτησε 3-1 της ΕΑΠ και έγινε η τρίτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου άφησε εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και πλέον αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.
Οι παίκτες του Γιώργου Χριστόπουλου από την άλλη συνέχισαν την κατρακύλα του τελευταίου μήνα προσθέτοντας μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση στο ενεργητικό τους, η οποία όμως τους κόστισε τα όποια όνειρα για πρωτάθλημα. Πλέον η κατάκτηση της πέμπτης θέσης είναι ο μοναδικός... στόχος του αχαϊκού συγκροτήματος, το οποίο παρά το ελπιδοφόρο και δυναμικό ξεκίνημα δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε.

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Πατρινοί και με όπλο το ισχυρό μπλοκ και τον εξαιρετικό Τόλη Αρμενάκη να τα καταφέρνει περίφημα στη θέση του κεντρικού, πήραν προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη χωρίς τον βασικό τους πασαδόρο, Γιάννη Χαριτωνίδη, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, αναγκαζόμενοι σε πολλές λάθος επιλογές κοντά στο φιλέ, αλλά και την πίσω ζώνη.

Η απόλυτη αντιστροφή ρόλων πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο σετ, με τους πατρινούς να σβήνουν μηχανές και τους Λαμιώτες να παίζουν βόλεϊ... από άλλο πλανήτη. Με μπλοκ που έστηνε τείχη και τον Πελεκούδα να πυροβολεί από τη γραμμή του σερβίς, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν καταιγιστικοί σε αυτό το σετ, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στους 25 πόντους και αφήνοντας τους γηπεδούχους μόλις στους 16.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι και με εξαιρετική κάλυψη σε όλο το γήπεδο, αλλά και επιθετικό κρεσέντο από τους Τόπελ και Κόμελ πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε συνεχόμενα λάθη. Με την άμυνά τους να... μπάζει αλλά και αναποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων οι παίκτες της ΕΑΠ απογοήτευσαν με την απόδοσή τους και έχασαν και αυτό το σετ (21-25).

Με τον Θάνο Μαρούλη να πραγματοποιεί μια σπουδαία εμφάνιση για τη Λαμία, μοιράζοντας το παιχνίδι σε όλες τις θέσεις, αλλά και παίζοντας έξυπνα πάνω στο φιλέ, το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου... αποτέλειωσε τους πατρινούς, κατακτώντας και το τρίτο του σετ και το εισιτήριο της πρόκρισης στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-21, 16-25, 21-25, 21-25
Βήμα παραμονής από την ΑΕΚ
Την νίκη με 3-2 πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, κάνοντας σημαντικό βήμα για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το τελικό σκορ βέβαια αφήνει ευχαριστημένες και τις δυο ομάδες, αφού ο Απόλλων Καλαμαριάς με τους δυο βαθμούς που πήρε εξασφάλισε την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια και η Ενωση από την άλλη αύξησε στους 22 τους βαθμούς της, παίρνοντας ταυτόχρονα ψυχολογικό αβαντάζ για τη δύσκολη συνέχεια.
Οι δυο ομάδες προσέφεραν ένα πολύ όμορφο θέαμα, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο μέχρι το τέλος και τους παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη να φεύγουν τελικά νικητές από τη συμπρωτεύουσα. Οι πόντιοι από την άλλη, παρότι είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους κάνοντας το 2-2 δεν έσβησαν μηχανές παλεύοντας μέχρι το τέλος για το ροζ φύλλο αγώνα, οι κιτρινόμαυροι όμως... είχαν άλλη γνώμη.
Τα σετ: 18-25, 25-20, 16-25, 25-18, 14-16.
Ηρακλής - Αρης για μια θέση στην τετράδα
Tις διαφορές τους στον τρίτο αγώνα της Μίκρας θα λύσουν οι συμπολίτες Ηρακλής και Αρης, τη Μεγάλη Πέμπτη (17:00). Οι δυο ομάδες μετρούν από μια νίκη και σίγουρα η αναμέτρηση αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο «Γηραιός» μετά την απογοητευτική εμφάνιση στον δεύτερο αγώνα, θέλει επειγόντως τη νίκη, προκειμένου να βρεθεί πιο κοντά στο στόχο του που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Γιώργου Οικονομίδη από την άλλη μετά τη σπουδαία εμφάνιση της Μεγάλης Δευτέρας πηγαίνουν με άλλο αέρα στη Μίκρα, κοιτάζοντας στα μάτια τους «κυανόλευκους». Αλλωστε έχει εκφραστεί αρκετές φορές από παίκτες και προπονητή ότι ο στόχος του Αρη φέτος είναι η έξοδος στο Champions League, η οποία θα διασφαλιστεί εν μέρει στην αυριανή αναμέτρηση.

Ο τεχνικός του Γηραιού, Φρέντι Μπρουκς μιλώντας για το ντέρμπι Θεσσαλονίκης ανέφερε:
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό που έγινε στα Βασιλικά και να μπούμε δυναμικά από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Αρη. Οφείλουμε να δείξουμε ποιος είναι ο Ηρακλής και να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Ο κόσμος θα είναι κοντά μας και περιμένουμε την βοήθεια του. Το τρίτο αυτό παιχνίδι στην έδρα μας πρέπει να είναι διαφορετικό γιατί εμείς καλούμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Πρέπει η ομάδα μας να δείξει ότι μπορεί να παίξει καλό βόλεϊ'.

Από πλευράς Αρη, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Οικονομίδης, αναφέρθηκε στην επικράτηση του συνόλου του επί του «Γηραιού» το απόγευμα της Δευτέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εάν δεν το πιστεύαμε πραγματικά, τότε θεωρώ ότι δεν θα κερδίζαμε ούτε στα Βασιλικά. Θεωρώ ότι η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα, δεν χάσαμε ούτε το πρώτο ούτε το τρίτο σετ, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, καθώς πιστεύουμε πολύ σ' αυτήν την σειρά των αγώνων. Εξάλλου, στον αθλητισμό η πίστη είναι το πρωταρχικό στοιχείο για την επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...