Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του αθλητισμού

Φωτογραφία
Φωτογραφία
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ από αυτές τις ιστορίες τύπου Ρωμαίος και Ιουλιέτα, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ρωμαίος δεν ανήκει στην οικογένεια των Μοντέγων αλλά είναι Πακιστανός και η Ιουλιέτα δεν ανήκει στην οικογένεια των Καπουλέτων αλλά είναι Ινδή, και όλοι ελπίζουν το τέλος τους να είναι ευτυχέστερο. Ινδία και Πακιστάν βρίσκονται στα μαχαίρια 63 χρόνια τώρα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρεθεί στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου.

Αναπόφευκτο ήταν λοιπόν η είδηση των αρραβώνων δύο διάσημων τέκνων τους, της 23χρονης ινδής τενίστριας Σάνια Μίρζα και του 28χρονου πακιστανού παίκτη του κρίκετ Σοάιμπ Μάλικ να προκαλέσει σάλο.

Η Μίρζα είναι η πιο γνωστή τενίστρια της Ινδίας, η πρώτη Ινδή που κατέκτησε το 2009 το γκραν σλαμ κερδίζοντας το μεικτό διπλό της Αυστραλίας.

 Η κοντή της φούστα έχει πολλές φορές προκαλέσει την μήνιν ισλαμιστικών ομάδων. Ο Σοάιμπ ήταν για δύο χρόνια, από το 2007 έως το 2009, αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν.
Όπως αναμενόταν όμως, δεν συγκινήθηκαν όλοι με αυτήν την ιστορία αγάπης χωρίς σύνορα.

Στην ινδική ιστοσελίδα Rediff δεν έλειψαν τα μηνύματα που καταγγέλλουν πως η Μίρζα «ντροπιάζει τη χώρα της». «Παρ΄ ότι η καρδιά δεν πιστεύει σε κάστες, δόγματα ή χρώματα... νιώθω πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας πρέπει να μποϊκοτάρουμε όλα τα προϊόντα που υποστηρίζει στην Ινδία», σχολίαζε ένας χρήστης. «Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις είναι πολύ ευτυχισμένες!», δήλωσε ένας άλλος, σε πιο αισιόδοξο τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...