Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τελικός Μουντιάλ: Παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης

Τηλεοπτικό ρεκόρ, παγκόσμιας κλίμακας, αναμένεται για την τηλεθέαση του τελικού του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Eurodata TV Worldwide, στην Ισπανία -χώρα άμεσα ενδιαφερόμενη- η τηλεθέαση ξεπέρασε το 78,1%, αφού τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 13,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Αντίστοιχα στην Ολλανδία, η τηλεθέαση ανήλθε στο εντυπωσιακό 90,6%, με τους τηλεθεατές να ξεπερνούν τα 8,5 εκατομμύρια.
Στη Γερμανία οι τηλεθεατές ξεπέρασαν τα 25,1 εκατομμύρια (αριθμός χαμηλότερος από τα 31 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας στον ημιτελικό με την Ισπανία), ενώ στην Ιταλία (χώρα η οποία έμεινε εκτός διεκδίκησης του τροπαίου αρκετά νωρίς) ο αριθμός των τηλεθεατών έφτασε στα 11,4 εκατομμύρια.
Στη Γαλλία η τηλεθέαση ξεπέρασε το 63,1%, ενώ και στη Μεγάλη Βρετανία τα νούμερα ήταν ιδιαίτερα υψηλά με περισσότερους από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν τον τελικό. Στην Νότιο Αφρική, διοργανώτρια χώρα, η τηλεθέαση έφτασε το 64,2%, με 7,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Αξίζει να επισημανθεί ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία διεθνώς εκτιμάται ότι η τηλεθέαση του σημαντικότερου ποδοσφαιρικού γεγονότος συνολικά, στις διάφορες χώρες, ξεπέρασε τους 700 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, αριθμός υψηλότερος περίπου κατά 5%, από εκείνον που είχε επιτύχει ο τελικός του Μουντιάλ της Γερμανίας, τέσσερα χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...