Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Φτερούγισε» στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ (VIDEOS)

PAOK FC - PABLO GARCIA PEREZImage by axilleas4 via Flickr«Φτερούγισε» στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ και με το γκολ του Βιερίνια κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων». Τραγική διαιτησία από τον Κάκο που απέβαλλε τον Μανωλά και τον Δέλλα από τον πάγκο.
Ο αποψινός αγώνας στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ τα είχε όλα. Τρία γκολ, τρείς κόκκινες κάρτες και ένα διαιτητή άκρς προκλητικό για τις υποδείξεις και το ύφος μπλαζέ που είχε σε ολη της διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε όμως να τα προσπεράσει όλα και να κερδίσει απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για την ισοπαλία.
Ο αήττητος Χάβος
Ο Μάκης Χάβος για το 4ο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ αποφάσισε μετά και την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας να ξεκινήσει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μπουσαιντί και αριστερά τον Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Οι Βιτόλο και Γκαρσία τα δύο αμυντικά χαφ. Στα πλάγια οι Βιερίνια και Ελ Ζαρ με τον Φωτάκη να παίζει στον άξονα και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Μανόλο Χιμένεθ στην δεύτερη του επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη(η 1η απέναντι στον ’ρη στο εντυπωσιακό0-4) αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Πατσατζόγλου και αριστερά τον Λαγό. Στην άμυνα οι Μανωλάς και Νασούτι. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Μάκος και Γκέντζογλου. Στα πλάγια οι Μπλάνκο(δεξιά) και Λεονάρντο(αριστερα). Στον άξονα ο Γκερέιρο και στην κορυφή της επίθεση ο Τζεμπούρ.
Πάνω στο αδύνατο σημείο της ΑΕΚ δούλεψε ο ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα, στο κέντρο. Ο Δικέφαλος του Βορρά χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα το κατέκτησε με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να τα βρίσκουν σκούρα. Οι Θεσσαλονικείς με βασικούς εκφραστές τους Βιερίνια και Ελ ΖΑρ που μοίρασαν αρκετές σακούλες στους Πατσατζόγλου και Λαγό έκαναν άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να τους σταματήσει.
Ο Τάσος Κάκος που μέχρι το 37ο λεπτό ήταν κοντά στις φάσεις όχι όμως δίκαιος με τις υποδείξεις καθώς άφησε στο σκληρό παιχνίδι κυρίως από τους παίκτες της ΑΕΚ κόντεψε να τινάξει στον αέρα την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο Κερκυραίος ρέφερι μπροστά στα μάτια του είδε τον Τζεμπούρ να πέφτει με τα δύο πόδια πάνω στον Γκαρσία. Αντί να αποβάλει τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό αποφάσισε να δώσει την σολομώντεια λύση από μια κίτρινη κάρτα και στους δύο.
Οι συχνές διακοπές του αγώνα ήταν προς όφελος της ΑΕΚ όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις με γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μακρινή μπαλιά του Γκαρσία για τον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος κατεβάζει πολύ ωραία και κάνει το γύρισμα για τον Φωτάκη που από το ύψος του πέναλτι κάνει το 1-0!
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να περιμένει την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο και την τριπλέτα Ελ Ζαρ, Βιερίνια και Σαλπιγγίδη έβγαινε σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Μανόλο αποφάσισε να βγάλει τον αρνητικό Γκερείρο και να βάλει τον Μπέρνς μεταφέροντας τον Λεονάρντο στον άξονα. Ο Ισπανός τεχνικός βλέποντας πως το ρευστό 1-0 παραμένει αποφάσισε να φουλάρει επιθετικά περνώντας στο παιχνίδι τον Λυμπερόπουλο στην θέση του Μπλάνκο.
Η Ένωση για 68 ολόκληρα λεπτά δεν δημιούργησε την παραμικρή φάση για γκολ κατάφερε να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα με τον Λεονάρντο. Μακρινή μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Τζιμπούρ «τσιμπάει» την μπάλα προ του Κρέσιτς και ο Κροάτης τον ανατρέπει, με τον Κάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι χωρίς να το σκεφτεί.
Κι ενώ όλοι πίστευαν πως ο αγώνας θα τελείωνε με την ΑΕΚ να δραπετεύει με τον βαθμό της ισοπαλίας ο Αντελίνο Βιερίνια είπε την τελευταία λέξη για τον ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μουσλίμοβιτς βρίσκει τον Βιεϊρίνια, ο οποίος με ωραία προσπάθεια κάνει το σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχης και έγραψε το τελικό 2-1.








Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...