Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Mourinho: «Είναι πιο εύκολο να χωνέψεις μια τέτοια ήττα» (2video)

Παρότι ο Jose Mourinho δεν είχε χάσει ποτέ άλλοτε στην καριέρα του με διαφορά πέντε γκολ, η περηφάνια του δεν τον άφησε να παραδεχθεί ότι η βαριά ήττα της Real Madrid από την Barcelona με 5-0 ήταν ένα αποτέλεσμα που τον στενοχώρησε ιδιαίτερα.

Football : Manager Jose Mourinho of Inter duri...Image via WikipediaΗ απογοήτευση ήταν εμφανής στο πρόσωπό του, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ισχυρίστηκε στην συνέντευξη Τύ που ότι «…άλλες είναι οι ήττες που δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς. Όταν νιώθεις ότι δεν άξιζες να χάσεις, ότι ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα ή ότι είχες 2-3 δοκάρια και έχασες από κακοτυχία. Δεν συνέβη όμως τίποτα τέτοιο, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να σχολιάσω το παιχνίδι αυτό και να χωνέψω την ήττα αυτή. Η μία ομάδα έπαιξε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της, η άλλη ομάδα έπαιξε πολύ άσχημα. Το τελικό σκορ, αν δηλαδή θα έμπαινε ένα γκολ παραπάνω ή παρακάτω, δεν αλλάζει τίποτα. Απλώς είναι μια επιβράβευση για την ομάδα που έπαιξε καλά και μια τιμωρία για την ομάδα που έπαιξε άσχημα».


Ο Mourinho ξεκαθάρισε επίσης ότι «το πρωτάθλημα θα είναι ισορροπημένο μέχρι τέλους, με μικρές αποστάσεις στη βαθμολογία», διαφωνώντας με την άποψη ότι το σκορ στο «Clasico» αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι κάμερες της ισπανικής τηλεόρασης, πάντως, αποκάλυψαν ένα κρούσμα απειθαρχίας που συνέβη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στον πάγκο της Real Madrid, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Mahamadou Diarra. Στο 88′ της αναμέτρησης και με το σκορ στο 4-0, ο προπονητής των Μαδριλένων στράφηκε στον μέσο από το Μάλι, προφανώς ζητώντας του να μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή, αλλά εκείνος φαίνεται να απαντά ενοχλημένος«δεν μπορώ» και να κουνά με νόημα το δάχτυλο για να εκφράσει την άρνησή του…
Enhanced by Zemanta

Για χρηματισμό κατηγορούνται τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπή της FIFA

O Νίκοας ΛέοζΤρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, οι Ρικάρντο Τεζέιρα, Νίκολας Λέοζ (ΦΩΤΟ) και Ίσα Χαγιάτου, που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάληψη της τελικής φάσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022, κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν από εταιρεία μάρκετινγκ την περίοδο 1998-1999. Σύμφωνα με το ΒΒC και τις εφημερίδες «Tages Anzeiger» και «Sueddeutsche Zeitung», οι τρεις άνδρες εισέπραξαν χρήματα από την εταιρεία ISL.


Το 2001 η ISL και η θυγατρική της ISMM πτώχευσαν, αφήνοντας ακάλυπτη τη FIFA για ποσό ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία να περιέλθει σε οικονομική κρίση και αντιμετωπίσει έντονα το φάσμα της χρεοκοπίας.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τεζέιρα, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για την ανάληψη του Μουντιάλ 2014 από τη Βραζιλία, εισέπραξε 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Λέοζ, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής χρηματίστηκε με 445.000 ευρώ και ο Χαγιάτου πρόεδρος της αφρικανικής Συνομοσπονδίας και μέλος της ΔΟΕ με 100.000 γαλλικά φράγκα το 1995.

Επίσης το BBC κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της FIFA Τζακ Γουόρνερ που κατάγεται από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, ότι είχε αναμιχθεί σε παράνομες πωλήσεις εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως δεν διευκρινίζει για ποία διοργάνωση αφορούν τις κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της FIFA με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» τόνισε ότι στην παρούσα φάση η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Στο μεταξύ η αγγλική επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2018 καταδίκασε το ρεπορτάζ του ΒΒC, το οποίο βγήκε στον αέρα το βράδυ της Δευτέρας, μόλις τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία της FIFA. «Η εκπομπή του BBC δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναφερθεί σε κατηγορίες του μακρινού παρελθόντος, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την ψηφοφορία της Πέμπτης» είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή.

Η Αγγλία διεκδικεί το Μουντιάλ του 2018 μαζί με τη Ρωσία και τις κοινές υποψηφιότητες Βελγίου-Ολλανδίας και Ισπανίας-Πορτογαλίας. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 υποψήφιες χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, το Κατάρ, η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα. Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα αποφασίσει την Πέμπτη με μυστική ψηφοφορία σε ποίες χώρες θα καταλήξουν οι διοργανώσεις του 2018 και του 2022.

Enhanced by Zemanta

H απίστευτη Μπαρτσελόνα, διέσυρε τη Ρεάλ με 5-0

Ποιο ντέρμπι και ποιο classico; Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχτηκε το “ματς της χρονιάς”, με μια απίστευτη Μπαρστελόνα να παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο και να διασύρει με 5-0 τη Ρεάλ του Μουρίνιο!

Ό,τή ήθελε έκανε στον αγωνιστικό χώρο του “Καμπ Μου”, μπροστά σε 98.772 φιλάθλους η Μπάρτσα για την οποία σκόραραν οι Τσάβι (10'), Πέδρο (18'), Βίγια (55' 58') και Ζεφρέν (91').

Η Μπαρτσελόνα ήταν σαρωτική, με τους παίκτες της να αλλάζουν πάσες σαν να μην υπάρχουν λευκές φανέλες στον αγωνιστικό χώρο. Από τα στόπερ μέχρι τους εξτρέμ και από τους πλάγιους μπακ μέχρι τους μέσους και τον σέντερ φορ, οι “μπλαουγκράνα” έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής και άφησαν με την... όρεξη τον Ζοζέ Μουρίνιο που ήθελε να πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη.

Τα γκολ της Μπαρτσελόνα -και τα πέντε ανεξαιρέτως- ήταν ποδοσφαιρικά “ποιήματα”, με τους ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα να βγαίνουν κατά βούληση στην πλάτη της μαδριλένικης άμυνας. Ο δύσμοιρος Ίκερ Κασίγιας εξελίχθηκε σε... ήρωα, σταματώντας μόνος του όσες περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Καταλανών μπόρεσε.

Ακόμα και τις στιγμές που η Ρεάλ έπαιρνε την μπάλα, δεν μπορούσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση το τέρμα του Βαλντές, αφού η μπάλα χανόταν με συνοπτικές διαδικασίες με το ασφυκτικό πρέσινγκ της “Μπάρτσα”.

Στο τέλος του αγώνα η ένταση... μετουσιώθηκε σε μία κόκκινη κάρτα. Ο Σέρχιο Ράμος κλότσησε εγκληματικά τον Μέσι, αμέσως μετά χτύπησε τον Πουγιόλ και πλέον κινδυνεύει με μεγάλη ποινή.

Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ακόμα και αυτό δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το ίδιο το γόητρο που προσφέρει μία νίκη, πολλώ δε μάλλον με αυτήν την έκταση, σε ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Το φιλμ του αγώνα

6' ΔΟΚΑΡΙ: Καταπληκτικό αριστερό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μέσι, στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας. Η φάση σημειώθηκε σε στιγμή δίλεπτης "πολιορκίας" στην εστία της Ρεάλ.
10΄ ΓΚΟΛ (1-0:): Καρποφορεί η σαρωτική υπεροχή της Μπαρτσελόνα. Από εξαιρετική διαγώνια πάσα του Ινιέστα, ο Μαρτσέλο δεν μπόρεσε να κόψει, ξεπετάχτηκε στον κενό χώρο ο Τσάβι που πλάσαρε τον Κασίγιας και άνοιξε το σκορ
12΄ Πρώτη φάση για τη Ρεάλ. Ο Βαλντές απέκρουσε σε κόρνερ καλό σουτ του Ντι Μαρία
14' Πολύ καλή μπαλιά του Ρονάλντο από αριστερά, ο Αμπιντάλ πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κόψει την μπάλα, αλλά αν αυτή δεν έβρισκε στο σώμα του Βαλντές, θα κατέληγε στα δίχτυα.
18' ΓΚΟΛ (2-0): Καταπληκτική αλλαγή παιχνιδιού από τον Τσάβι που βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Βίγοα. Αυτός έκανε τη διείσδυση από αριστερά και την παράλληλη σέντρα και από κοντά ο Πέδρο δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο γκολ
27' Αφού άλλαξαν πάνω από 25 πάσες οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι έβγαλε στον κενό χώρο στον Πέδρο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Κασίγιας.
31' Ένταση στον αγωνιστικό χώρο με αψιμαχίες, μετά την ενέργεια του Ρονάλντο να σπρώξει τον Γκουαρντιόλα όταν εκείνος δεν του έδωσε γρήγορα την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο.
35' Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ
38' Η Ρεάλ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Βαλντές για να διώξει έπεσε στα πόδια του Ρονάλντο. Δεν βρήκε μπάλα, ο Ρονάλντο έπεσε από τα χέρια του τερματοφύλακα στο πόδι του.
43' Αγκωνιά του Καρβάλιο στον Μέσι που έκανε ...θεάτρο και έπεσε κάτω. "Σηκώ πάνω" του φώναζε εκνευρισμένος από τον πάγκο ο Μουρίνιο! Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Μέσι.
47' Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ρεάλ, ο Βίγια από καλή θέση απέτυχε να σκοράρει
52' Κάθετη πάσα του Μέσι, τετ-α-τετ του Τσάβι με τον Κασίγιας που απέκρουσε το πρώτο πλασέ, στην επαναφορά δεύτερο πλασέ μόλις άουτ.
55' ΓΚΟΛ (3-0): Έξοχη ασίστ του Μέσι στον κενό χώρο, οριακά από θέση οφσάιντ ο Βίγια πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
58' ΓΚΟΛ (4-0): Μακρινή κάθετη πάσα του Μέσι στον Βίγια που πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας στην έξοδο του
77' Δυνατό σουτ του Μπόγιαν απέκρουσε σωτήρια ο Κασίγιας
91' ΓΚΟΛ (5-0): Από ασίστ του Μπόγιαν, ο Μπόγιαν σημειώνει το πέμπτο γκολ
93' ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Σέρχιο Ράμος έκανε σκληρό φάουλ στον Μέσι, στη συνέχεια έσπρωξε στο πρόσωπο τον Πουγιόλ και αποβλήθηκεΣΚΟΡΕΡ: 10' Τσάβι, 18' Πέδρο, 55' 58' Βίγια, 91' Ζεφρέν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλντές, Βίγια, Μέσι, Πουγιόλ - Ρονάλντο, Πέπε, Αλόνσο, Κασίγιας, Kαρβάλιο, Ράμος, Κεντίρα
ΚΟΚΚΙΝΗ: 93' Ράμος

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Πουγιόλ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (86' Κεϊτά), Μέσι, Βίγια (76' Μπόγιαν), Πέδρο (87' Ζεφρέν)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο (61' Αρμπελόα), Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ (46' Λ.Ντιαρά), Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά
enet.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έκλεψαν τα μετάλλια της Νίκης Ξάνθου

Καλά ενημερωμένοι αποδείχτηκαν οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της πρώην άλτριας μήκους Νίκης Ξάνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Οι άγνωστοι δράστες αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν χρήματα ή χρυσαφικά από το σπίτι της - ως είθισται - αλλά τα μετάλλια που κέρδισε στην πολύχρονη καριέρα της στους στίβους, όπως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Οι κλέφτες μεταξύ άλλων αφαίρεσαν και τα τρία μετάλλια που κέρδισε η άλτρια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Δηλαδή το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1997, το χρυσό στο κλειστό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βιέννης το 2002 και το χρυσό που κατέκτησε στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι το 1997.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Η αθλήτρια, την ώρα της κλοπής, απουσίαζε από την προσωπική της κατοικία.

Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Ριέρα

Ένα μήνα θα παραμείνει μακριά από την αγωνιστική δράση ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, που έδειξε ότι υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξί προσαγωγό.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στο 22ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ και το διάστημα αποθεραπείας του υπολογίζεται τουλάχιστον σε τρεις εβδομάδες. Ο Ριέρα αναμένεται να απουσιάσει σίγουρα από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Καβάλα (εκτός), Ατρόμητο και Λάρισα (εκτός) για το πρωτάθλημα, όπως και από την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 22 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Όλαφ Μέλμπεργκ έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στο κυριακάτικο ματς με την Καβάλα. Ο Βασίλης Τοροσίδης θα υποβληθεί την Τρίτη σε υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί η πορεία της κατάστασής του, ενώ οι Ραούλ Μπράβο και Γιώργος Γκαλίτσιος ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας.

Συστάσεις και παραινέσεις από Μαρινάκη

 Από τον Ιούνιο όταν ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη φορά σήμερα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (μετά από αποτυχία) στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήταν περισσότερο ενωτικός παρά επικριτικός, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ζήτημα της νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών.
 
Η ομιλία Μαρινάκη δημοσιοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, με τον μεγαλομέτοχο να ζητάει δουλειά, περισσότερο πάθος στους αγώνες και κυρίως ενότητα και ηρεμία, ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κ.Μαρινάκης άφησε και αιχμή κατά της ΑΕΚ όταν είπε  “δεν θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα στους απλήρωτους να κοροϊδεύουν.” Επίσης ξεκαθάρισε πως θα είναι αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας, τονίζοντας ότι για τον Ολυμπιακό, η έλλειψη πειθαρχίας και η αδιαφορία είναι ίδια παραπτώματα.

“Είναι η πρώτη φορά από το καλοκαίρι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω με όλους σας. Δεν θα ήθελα βέβαια να τα πούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά να ξέρετε πως ό,τι σας πω εκφράζει την καρδιά και το πάθος ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού, που αγαπάει πάνω απ’ όλα την ομάδα” είπε αρχικώς ο κ. Μαρινάκης που στη συνέχεια προέβη σε μια σειρά συστάσεων και παραινέσεων:

*“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα μας είναι πρώτη. Σχεδόν όλοι εσείς εδώ έχετε εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα, από μεγάλα παιχνίδια. Έχετε κερδίσει τίτλους και είστε όλοι καταξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ολυμπιακός μας χτίστηκε στα δύσκολα και έτσι έγραψε και την ιστορία του. Αυτό θέλουμε και από εσάς. Να είστε δυνατοί στα δύσκολα, στα ντέρμπι, για να μην ξαναδούμε παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπου "αναστήσαμε" τους αντιπάλους μας.”

*”Πάντα υπάρχουν περιθώρια για να διορθωθούμε. Είστε οι καλύτεροι, αλλά χωρίς καρδιά και πάθος δεν κερδίζεις. Δείξτε στο γήπεδο την αξία σας. Εγώ ασχολούμαι 20 ώρες το 24ωρο με τον Ολυμπιακό για να μπορείτε εσείς να γυμνάζεστε και να παίζετε με τις καλύτερες συνθήκες. Εκτιμώ απεριόριστα τον προπονητή σας και συνεργάζομαι άψογα μαζί του.”

*”Να ξέρετε ότι θα είμαστε αυστηροί πάντα σε θέματα πειθαρχίας. Στο παρελθόν διακόψαμε συνεργασίες με παίκτες για θέματα πειθαρχίας. Για μας αδιαφορία και έλλειψη πειθαρχίας είναι τα ίδια παραπτώματα. Είμαστε ανώτεροι από τους αντιπάλους μας. Δεν θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα στους απλήρωτους να κοροϊδεύουν.”

*”Δύναμή μας είναι ο κόσμος και αυτό που σας μεταφέρω εδώ, είναι ότι ο κόσμος ζητάει να ματώνετε τη φανέλα. Από τους καταξιωμένους και τους αρχηγούς περιμένουμε πάντα πολύ περισσότερα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρώτος σκόρερ η MVP, αλλά η ομαδικότητα. Μην ξεχνάτε ότι είστε πρώτοι και με διαφορά οι καλύτεροι. Από εμάς θα έχετε όλη την υποστήριξη. Είμαστε μια οικογένεια που θέλουμε το πρωτάθλημα και καλό θέαμα”.

Χέρι – πέναλτι για Όσκαρ βλακείας (video)

Τα ηλίθια πέναλτι δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών, όπως απέδειξε ο αρχηγός της δανέζικης Nordsjaelland, Anders Bjelland, στην αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Copenhagen.
Ο Bjelland έκανε ένα λάθος ασυγχώρητο για την εμπειρία του στο 28′ του αγώνα, ενώ η μπάλα βρισκόταν στην περιοχή της ομάδας του. Πιστεύοντας ότι ο διαιτητής είχε καταλογίσει επιθετικό φάουλ έπειτα από το άγαρμπο πέσιμο του επιθετικού των γηπεδούχων Mathias Zanka Jorgensen πάνω στον Matti Nielsen, ο αμυντικός της Nordsjaelland έσκυψε και πήρε την μπάλα στα χέρια του. Ο διαιτητής έδωσε φυσικά το πέναλτι και ο Bjelland δέχθηκε το… «ευχαριστώ» από τον φορ της Copenhagen, Dame Ndoye, που τον χτύπησε στην πλάτη με μια δόση ειρωνείας…
Για την ιστορία, από αυτό το πέναλτι προήλθε το πρώτο γκολ για την ομάδα της Κοπεγχάγης, που τελικά επικράτησε με 2-1. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Bjelland ισχυρίστηκε πως «νόμισα ότι είχα ακούσει σφύριγμα, γι’ αυτό έπιασα την μπάλα» Για καλή του τύχη ζει στη Δανία, γιατί σε κάποια άλλη χώρα μπορεί να τον είχαν κρεμάσει για το λάθος του.
Δείτε το βίντεο με το «έγκλημα» του Anders Bjelland:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Στην κορυφή του βόλεϊ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε (3-0 σετ) του Πανελληνίου στη Θεσσαλονίκη για την 6η αγωνιστική στην Α1 του βόλεϊ ανδρών και πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Ο «δικέφαλος» που τη φετινή σεζόν είναι αήττητος, επιβλήθηκε άνετα του αντιπάλου του και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε σε κανένα σετ.

Με τον Λινς σε μεγάλη βραδιά να πετυχαίνει 14 πόντους και με τρία μπλοκ, αλλά και με τους Παντακίδη (8 πόντους, 1 μπλοκ) και Στέινμπεργκ (7 πόντους) να τον συναγωνίζονται σε καλή απόδοση, ο ΠΑΟΚ έφθασε άνετα στη νίκη. Ο Πανελλήνιος κάτι προσπάθησε να κάνει στο τρίτο σετ, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά τους γηπεδούχους.
Τα σετ: 25-17, 25-16, 25-22

Αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Ηρακλής-Άρης 3-0
(32-30, 25-19, 25-17)
Ολυμπιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0 (25-16, 25-13, 25-19)
Εθνικός Αλεξ/λης-Επίκουρος 3-1 (25-16, 25-16, 20-25, 25-23)

Κυριακή

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 3-0
(25-17, 25-16, 25-22)

Δευτέρα

Κηφισιά-Ε.Α. Πατρών 19:00

Τετάρτη

Λαμία-Παναθηναϊκός 19:00

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ (18-4) 17
2. Παναθηναϊκός (15-3) 14
3. Ηρακλής (15-8) 13
4. Ολυμπιακός (13-10) 10
5. Εθνικός Αλεξ/λης (13-12) 10
6. Λαμία (11-7) 9
7. Άρης (10-12) 9
8. Κηφισιά (8-11) 7
9. ΕΑ Πατρών (8-12) 5
10. Απόλλων Καλ. (8-16) 5
11. Επίκουρος (7-16) 3
12. Πανελλήνιος (3-18) 0
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Θρίαμβος της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λάρνακας

Εμφατική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λάρνακας επί της Ανόρθωσης με 3-0 και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πέντε βαθμούς λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ. 

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν επεισοδιακό, με τους οπαδούς της Ανόρθωσης να εκτοξεύουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αναγκαστεί να διακόψει το ντέρμπι τρεις φορές.

Ο Ολλανδός Χόφλαντ άνοιξε το σκορ στο 24’, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς με απευθείας χτύπημα φάουλ. Ο συμπατριώτης του Λίνσεν πέτυχε στο 52ο λεπτό το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 102’ ο Όπερ.

Η βαθμολογία στην κορυφή: ΑΠΟΕΛ 31, ΑΕΚ Λάρνακας 26, Ομόνοια 24, Απόλλων Λεμεσού 19, Ανόρθωση 18, ΑΕΛ 14.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Δόξα-Ομόνοια 2-3
(11’ Εσκομπάρ, 45’ Καμπρέρα – 38’ Κωνσταντίνου, 76’ πεν. Αλωνεύτης, 88’ Σπούγκιν)
ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός Λευκ. 4-1 (23’, 30’, 32’ Σολάρι, 78’ Γκρκάροφ – 47’ Ριμπέιρο)
Απόλλων Λεμ-Πάφος 1-0 (27’ Νούνιες)

Κυριακή

ΑΠΟΠ Κινύρας- ΑΕΛ 3-4 (
9’ Αλέκου, 36’ Κολί, 60’ Μπερβίλ – 18’,62’,91’ Ζε Βίτορ, 37’ Ρόκε)
ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 3-0 (24’ Χόφλαντ, 52’ Λίνσεν, 102’ Όπερ)
Εθνικός Άχνας-Ένωση Νέων Παραλιμνίου 2-2 (7’ Γκέλσον, 71’ Πέτροβιτς – 67’,79’ Μπέρτσιλ)

Δευτέρα

Αλκή-Ερμής (18:00)

Ο Σισέ έστειλε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή

Προσθήκη λεζάντας
Ο Σισέ έστειλε στην κορυφή τον Παναθηναϊκό που συγκατοικεί πλέον με τον Ολυμπιακό στους 29 βαθμούς. Νέα δεδομένα, νέο χρώμα στο πρωτάθλημα, μετά τη σαββατιάτικη ήττα των “ερυθρολεύκων” από την ΑΕΚ και το νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Κέρκυρα. Αλλαγή σκυτάλης στην ουρά, νέα ουραγός η Λάρισα.
Έφτασε τα 12 γκολ (σε 11 συμμετοχές) στο πρωτάθλημα ο Τζιμπρίλ Σισέ που για άλλη μια φορά καθάρισε και έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση. Με τα δυο γκολ του Γάλλου στο τέλος (2-0) οι “πράσινοι” νίκησαν για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.

Στην Τούμπα ο Ατρόμητος πέτυχε παλικαρίσια νίκη επί του ΠΑΟΚ με γκολ του Σφακιανάκη, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι οι Περιστεριώτες έχασαν και πέναλτι που εκτέλεσε ο τερματοφύλακας Μιχαηλίδης!

Ένταση, σασπένς και γκραν γκινιόλ φινάλε στο Βόλο. Η Καβάλα ισοφάρισε στο 93' το γκολ του Καπετάνου από το 66'. Στο 45' αποβλήθηκαν Μόνχε και Καρντόσο. Στο β' μέρος αποβλήθηκε από τον πάγκο ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, και στο τέλος ο προπονητής Κάσπερτσακ και ο σκόρερ Ονουάτσι!

Σε πορεία ανάκαμψης ο Πανιώνιος που με το 1-0 επί του Ηρακλή πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Στις Σέρρες μετά τη σαββατιάτικη διακοπή λόγω ομίχλης, παίχτηκαν τα 35 τελευταία λεπτά και Πανσερραϊκός κράτησε το 1-0 που πέτυχε από το ...Σάββατο. Στην Τρίπολη ο Αστέρας εκανε 3η σερί ήττα, τούτη τη φορά από την Ξάνθη (1-2).

Ο Μπλάνκο στο 90' “εκτέλεσε” τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ πανηγύρισε το Σάββατο τη δεύτερη φετινή νίκη της σε ντέρμπι μετά και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ κερδίζει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην έδρα της για πρώτη φορά από τη σεζόν 1998-1999. Το Σάββατο εξάλλου ο Εργοτέλης νίκησε στο Παγκρήτιο με 2-1 τη Λάρισα. ENET.GR


Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

 

ΑΓΩΝΑΣ ΗΜΕΡΑ ΣΚΟΡ ΣΚΟΡΕΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εργοτέλης-Λάρισα  27/11 2-1  9' Ρομάνο, 27' πεν. Λεάλ-18' Κανόμπιο  563
Πανσερραϊκός-Άρης  27/11 Διεκόπη 1-0
 
40' Σουμπίνιο 3.060
ΑΕΚ-Ολυμπιακός  27/11 1-0 90' Μπλάνκο 24.980
Αστέρας Τρίπολης-Skoda Ξάνθη  28/11 1-2 14' Μπαστία-32' Κατόνγκο, 40' πεν. Κιντάνα 2.142
Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα  28/11 1-1 66’ Καπετάνος-93’ Ονουάτσι. 6.728
Πανιώνιος-Ηρακλής  28/11 1-0 69' Κούκετς 2.644
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Αθ.  28/11 0-1 56' Σφακιανάκης 13.157
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός  28/11 0-2 80 πεν. , 93' Σισέ 1.441
 
Βαθμολογία

 

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1 Ολυμπιακός 25-6 27
2 Παναθηναϊκός 21-10 27
3 ΑΕΚ 18-13 19
4 Καβάλα 13-10 19
5 ΠΑΟΚ 12-13 17
6 Ολυμπιακός Βόλου 14-13 16
7 Άρης 8-10 16
8 Ηρακλής 10-11 15
9 Ατρόμητος Αθ. 11-14 14
10 Αστ. Τρίπολης 10-13 14
11 Skoda Ξάνθη 11-15 14
12 Πανσερραϊκός 11-15 14
13 Κέρκυρα 11-14 13
14 Εργοτέλης 10-18 13
15 Πανιώνιος 8-16 13
16 Λάρισα 9-11 11

Η επόμενη αγωνιστική:   

 
ΑΓΩΝΑΣ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΚΑΝΑΛΙ
Ηρακλής-Εργοτέλης  4/12  17:15  Nova
Πανιώνιος-Κέρκυρα  4/12  17:15  Nova
Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός  4/12  19:30  Nova
Ατρόμητος Αθ.-ΑΕΚ  5/12  15:00  Nova
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου  5/12  15:00  NET
Άρης-Αστέρας Τρίπολης  5/12  17:15  Nova
Λάρισα-ΠΑΟΚ  5/12  17:15  Nova
Καβάλα-Ολυμπιακός  5/12  19:30  Nova

Φέρνει Ροτέν στην Αθήνα η ΑΕΚ

Την περίπτωση του Ζερόμ Ροτέν εξετάζουν στην ΑΕΚ ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος Γάλλος χαφ αναμένεται μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα για να τον δει σε προπονήσεις ο Μανόλο Χιμένεθ που καταρχάς έχει εκφράσει θετική άποψη.

Ο Ροτέν που έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας και το 2004 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μονακό (συμπαίκτης του Ζήκου) έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν στις 19 Οκτωβρίου.

Οι Παριζιάνοι τον αγόρασαν το 2004 με 11 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με την πάροδο των ετών η πορεία του ήταν φθίνουσα. Πέρσι έπαιξε δανεικός χωρίς επιτυχία, πρώτα στη Ρέιντζερς και κατόπιν στην Ανκαραγκιουτσού.

Προσφάτως προτάθηκε στον Ηρακλή ενώ ο Χιμένεθ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του μόνο στη λογική ότι θα δεχτεί να δοκιμαστεί για να διαπιστώσει ο Ισπανός σε ποια κατάσταση είναι.

Προελαύνουν οι «αιώνιοι» στο μπάσκετ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πέτυχαν την έκτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Α1 του μπάσκετ και μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» σε ρυθμό… ρελαντί επικράτησαν (102-65) στο ΟΑΚΑ του Αμαρουσίου, ενώ οι «κόκκινοι» έκαναν περίπατο στη Λαμία, κερδίζοντας 92-65 τον Πανελλήνιο.
Η Καβάλα συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις και επικρατώντας στο κλειστό της «Καλαμίτσας» του Ηρακλή με 79-65 πέτυχε την 4η φετινή της νίκη.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε η ΑΕΚ, που στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» κατάφερε να ανατρέψει τη σε βάρος της διαφορά 13 πόντων με αντίπαλο το Περιστέρι και να πάρει τη νίκη στην παράταση με 87-82.

Ο Κολοσσός στη Ρόδο πέτυχε άνετη νίκη επί του Άρη με 89-70, ενώ ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Ίκαρου Καλλιθέας, επικρατώντας με 70-59. enet.gr


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

 

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
Κολοσσός Ρόδου-Άρης 89-70
ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας 70-59
Περιστέρι-ΑΕΚ 82-87
Καβάλα-Ηρακλής 79-65
Παναθηναϊκός-Μαρούσι 102-65
Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 65-92
Ηλυσιακός-Πανιώνιος Δευτέρα (18:00)
 
Βαθμολογία
 

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΠΟΝΤΟΙ
 1 Παναθηναϊκός 12 563-379
 2 Ολυμπιακός 12 509-384
 3 Καβάλα 10 462-423
 4 Κολοσσός Ροδου 9 417-432
 5 ΠΑΟΚ 9 432-451
 6 ΑΕΚ 9 454-476
 7 Περιστέρι 9 420-420
 8 Άρης 9 445-459
 9 Ίκαρος 9 407-429
10 Ηρακλής 8 407-455
11 Μαρούσι 8 419-496
12 Πανιώνιος 7 330-332
13 Πανελλήνιος 7 402-450
14 Ηλυσιακός 5 368-446
 
Η επόμενη αγωνιστική:

ΑΓΩΝΑΣ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 4/12 16:00, Nova
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 4/12 17:00, ΕΤ1
Μαρούσι-Πανελλήνιος 4/12 17:00
Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός 4/12 17:00
Άρης-Καβάλα 4/12 19:30, Nova
Πανιώνιος-Περιστέρι 5/12 17:00
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5/12 17:00, ΕΤ1

Παλικαρίσια νίκη του Ατρόμητου στην Τούμπα

Ο Ατρόμητος πέτυχε παλικαρίσια νίκη στην Τούμπα με γκολ του Στέλιου Σφακιανάκη στο 56ο λεπτό. Το 0-1 ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ΠΑΟΚ μετά και το 3-0 από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη Κυριακή. Ο Ατρόμητος έχασε και πέναλτι στο 41' που εκτέλεσε ο ...γκολκίπερ Μιχαηλίδης στο δοκάρι.
 

Οι Περιστεριώτες απείλησαν αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο με σουτ των Καμαρά, Νεμπεγλέρα και Καραγκούνη, για να χάσουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με το χαμένο πέναλτι του Μιχαηλίδη. Στο ίδιο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτος, δεν φάνηκε ούτε στιγμή επιθετικά και μόνο από τύχη πήγε στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα ισόπαλο. 
 
Οι Θεσσαλονικείς δεν έβαλαν μυαλό στο ημίχρονο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αδυνατούσαν να αλλάξουν πάνω από τρεις μπαλιές και ο Ατρόμητος έλεγχε το ρυθμό με καθαρό μυαλό και ελάχιστα λάθη στο χώρο του κέντρου. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν από την Τούμπα με το “διπλό”, όταν ο Σφακιανάκης πήρε το “ριμπάουντ” μετά από απόκρουση του Κρέσιτς σε σουτ του Σαγκανόφσκι.
 
Το φιλμ του αγώνα

14’ Ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
17’ Μακρινή μπαλιά του Κριστιάνο βρήκε στην περιοχή τον Ελ Ζαρ, που δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως ήθελε και την έστειλε άουτ από καλή θέση.
22’ Ο Μιχαηλίδης απέκρουσε δυνατή εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, η μπάλα στην επαναφορά της κατέληξε στον μέσο του ΠΑΟΚ που έπιασε νέο σουτ, αλλά ξανά έσωσε ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου.
40’ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ο Μιχαηλίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Καμαρά σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Γκαρσία. Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.
47’ Ο Νεμπεγλέρας έπιασε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.
56’ ΓΚΟΛ (0-1). Ο Σαγκανόφσκι σούταρε δυνατά από τη μικρή περιοχή, ο Κρέσιτς απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Σφακιανάκη που από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο.
59' Σε καλή θέση στην περιοχή ο Σαλπιγγίδης, όμως έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την μπάλα.
72’ Ο Βιεϊρίνια από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε χάνοντας σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
83’ Το μακρινό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία έδιωξε ο Μιχαηλίδης και μετά ο Βιεϊρίνια από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
84’ ΚΟΚΚΙΝΗ. Ο Φωτάκης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό φάουλ στον Ολιβέιρα.

ΣΚΟΡΕΡ: 56’ Σφακιανάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιεϊρίνια-Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Τάτος, Καραγκούνης, Μελισσάς
ΚΟΚΚΙΝΗ: 84’ Φωτάκης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (78’ Ζουέλα), Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Φωτάκης, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (63’ Παπάζογλου), Κριστιάνο (73’ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Καραγκούνης (65’ Φαβάλι), Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Τάτος, Σαγκανόφσκι (78’ Σαμπού), Καμαρά (73’ Περόνε).

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Καβάλα

Την εντυπωσιακή της πορεία στην Α1 του μπάσκετ συνέχισε η Καβάλα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επιβλήθηκε (79-65) στο κλειστό της Καλαμίτσας του Ηρακλή, πέτυχε την 4η φετινή της νίκη και είναι 3η στο βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα ο «γηραιός» γνώρισε την ήττα για τέταρτη φορά από την αρχή της σεζόν.
Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα, ξέφυγαν δύο φορές με έξι πόντους, όμως ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου σε 20-20. Με αιχμή του δόρατος τον Λιθουανό Εϊτουταβίτσιους ο Ηρακλής πέρασε μπροστά στο σκορ με 32-28 στο 16’, όμως η Καβάλα με τον Παλάσιος να είναι ιδιαίτερα εύστοχος ξέφυγε στο ημίχρονο με 8 πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα ισοφαρίστηκαν από τον Ηρακλή, αλλά η υπεροπλία τους στα ριμπάουντ τους και η ευστοχία των Παλάσιος, Σίμονς και Τζόροβιτς τους έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού με 58-53. Στην τελευταία περίοδο η Καβάλα επέβαλλε ολοκληρωτικά το ρυθμό της, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι γηπεδούχοι έφθασαν με σχετική άνεση στη νίκη με 79-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-32, 58-53, 79-65

ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης): Παλάσιο 23 (4), Χαφ 11 (1), Παπανικολάου, Στεφανίδης 4, Σίμονς 13 (18ρ.), Γεωργάκης 1, Τζόροβιτς 12 (1), Καραποστόλου 10 (3), ΜακΙντος 5 (1), Αγγελόπουλος
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ντάρκο Ρούσο): Εβερετ 15 (1), Δεμερτζής 6, Παπανικολόπουλος,Αγγελακόπουλος 3 (1), Πέτροβιτς 10, Δέσπος 2, Εϊτουταβίτσιους 16 (4),Λαμπρόπουλος 13

Έξι στα έξι ο Ολυμπιακός

Την έκτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της Α1 στο μπάσκετ πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν στη Λαμία του Πανελληνίου με 92-65, υποχρεώνοντας την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου στην 5η φετινή της ήττα.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ποίος είναι αφεντικό στο παρκέ και προηγήθηκαν 32-17 στο πρώτο δεκάλεπτο. Με κορυφαίους τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδη, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «ολυμπιονίκες» που παρά την ευστοχία τους δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο δεύτερη περίοδο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αμυντικά και άρχισε να αυξάνει τη διαφορά, ενώ ο Πανελλήνιος έδειχνε ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Η τελευταία περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να φθάνει σε άνετη νίκη με 92-65.

Τα δεκάλεπτα: 17-32, 41-56, 53-75, 65-92

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 8 (2), Μπέιλι 12 (1), Καλαϊτζής 9 (1), Κράμπενχοφτ 2, Καραθανάσης 2, Σκλάβος 5, Ούντριχ 10, Μπράουν 2, Οστοϊτς 9, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 2, Σπανούλης 12 (1τρ., 9ασ.), Μπουρούσης 10, Κέσελι 3, Μαυροκεφαλίδης
enet.gr

Βασίλης Τσιάρτας: «Θαύμαζα τον Guardiola από τότε που ήταν προπονητής μέσα στο γήπεδο» (video)

Το θαυμασμό του για τον Pep Guardiola εξέφρασε με δηλώσεις του στην ισπανική τηλεόραση ο Βασίλης Τσιάρτας, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Barcelona για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2010-2011. Ο «El Mago» της Sevilla επισκέφθηκε το ξενοδοχείο όπου διέμειναν οι Καταλανοί στην Αθήνα και είχε συνομιλία με τον προπονητή των Blaugrana, με τον οποίο είχε τεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπος μέσα στο γήπεδο κατά τη δεκαετία του ‘90 στην Primera Division.
«Πάντοτε είναι ωραίο να συνομιλείς με προσωπικότητες όπως ο Pep. Όταν ήμουν στην Sevilla και παίζαμε αντίπαλοι, θαύμαζα ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε. Ήδη από τότε, για μένα ήταν σαν προπονητής μέσα στο γήπεδο και τώρα πλέον κάθεται στον πάγκο», δήλωσε στην κάμερα του «Barca TV» ο παλαίμαχος Έλληνας άσος, η συνέντευξη του οποίου αναπαράχθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Barcelona.
Ο Τσιάρτας κατέληξε εκθειάζοντας και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο του καταλανικού συλλόγου: «Για να καταφέρεις να φτάσεις σε τόσο μεγάλη επιτυχία, χρειάζεσαι επίσης να έχεις καλούς συνεργάτες. Εκτός από αυτά που ο ίδιος μεταδίδει στους παίκτες, ο Pep έχει καλά στελέχη δίπλα του, πράγμα που είναι θεμελιώδες».

Δείτε το βίντεο με την υποτιτλισμένη συνέντευξη του Βασίλη Τσιάρτα στο «Barca TV»:

Βοηθός προπονητή εισβάλλει & κόβει επίθεση αντιπάλων! (VIDEO)

Τι κάνει ο σωστός βοηθός προπονητή, όταν η ομάδα του δεν μπορεί να ανακόψει μια αντεπίθεση στο 92′; Μπαίνει μέσα στο γήπεδο και κόβει τον αντίπαλο επιθετικό αυτοπροσώπως! Έτσι παίζεται το παιχνίδι στην Αργεντινή, τουλάχιστον, όπου ο προπονητής τερματοφυλάκων της Acassuso, Guillermo Crudo, έδειξε ότι μπορεί να γίνει και… δεξιός μπακ όποτε χρειάζεται!
Στον εκτός έδρας αγώνα με την Comunicaciones για το πρωτάθλημα της Primera B Metropolitana, δηλαδή της 3ης κατηγορίας της Αργεντινής, ο Crudo αντέδρασε στιγμιαία όταν είδε τους αντιπάλους να εκτελούν γρήγορα ένα φάουλ και να βγάζουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αντεπίθεση στις καθυστερήσεις. Μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο (κρατώντας ντοσιέ στο χέρι) και κλότσησε την μπάλα μπροστά από τον αριστερό εξτρέμ των γηπεδούχων! Στην σύρραξη που ακολούθησε, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Acassuso γλίτωσε το ξύλο, όχι όμως και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Μάλλον άξιζε τον κόπο, όμως, με δεδομένο ότι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.
Την επομένη, πάντως, ο Crudo δήλωσε μετανιωμένος γι’ αυτό που είχε κάνει. «Ζητώ συγγνώμη για την ενέργειά μου τόσο από τους ανθρώπους της Comunicaciones όσο και από τη δικιά μου ομάδα, την Acassuso. Η αποβολή μου ήταν δίκαιη απόφαση, γιατί την στιγμή που μπήκα μέσα στο γήπεδο η φάση βρισκόταν σε εξέλιξη», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν έπρεπε να είχα αντιδράσει έτσι. Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε… Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο για να ευνοηθεί η ομάδα μου».

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη εισβολή και την απομάκρυνση της μπάλας από τον Αργεντινό βοηθό προπονητή:

Skoda Ξάνθη: Το πρώτο φετινό «διπλό»

Το πρώτο φετινό της «διπλό» πέτυχε η Skoda Ξάνθη, επικρατώντας (2-1) του Αστέρα στην Τρίπολη, που εξακολουθεί να παραμένει χωρίς νίκη στο γήπεδό του. Ο Μπαστία στο 14ο λεπτό πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τους «ακρίτες» σκόραραν οι Κατόνγκο (32’) και Κιντάνα (40’ πεν.). Η νίκη αυτή είναι η πρώτη για τη Skoda Ξάνθη στην έδρα του Αστέρα. Με δέκα αγωνίστηκαν οι δύο αντίπαλοι από το 54', κόκκινες οι Αργυρόπουλος και Τζάγκι.

Ο Μαρσελίνιο αναδείχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή του Νίκου Παπαδόπουλου, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης της Skoda Ξάνθης στο 32’ με τον Κατόνγκο και οκτώ λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Κιντάνα χαρίζοντας τη νίκη στους «ακρίτες». Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν στο 14ο λεπτό με τον Μπαστία, ενώ έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 30’ με τον Ροτζέριο Μάρτινς. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Αστέρα κατάφεραν να ισοφαρίσουν και κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχαν και δεύτερο γκολ.

Η συνέχεια ανήκει στον Αστέρα που πίεσε ασφυκτικά τους «ακρίτες» προσπαθώντας να φθάσει στην ισοφάριση. Οι δύο ομάδες στο 54’ έμειναν με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Αργυρόπουλου και Τζάγκι. Ο Ουριμπαρί στο 62’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ η Skoda Ξάνθη με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους αντιπάλους της, φθάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Σασπένς, ένταση και γκραν γκινιόλ φινάλε : Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα (1-1)

Σασπένς, ένταση και γκραν γκινιόλ φινάλε στο Βόλο όπου η Καβάλα ισοφάρισε (1-1) στο 93ο λεπτό με τον Ονουάτσι κι αφού ένα λεπτό νωρίτερα έχασε την ευκαιρία για το 2-0 ο Ολυμπιακός Βόλου (δοκάρι Μπρέσκα). Με έξοχο γκολ του Καπετάνου στο 66' προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, αποβλήθηκαν στο 45' Μόνχε και Καρντόσο, στο β' ημίχρονο ο προπονητής και πρόεδρος της Καβάλας (Κάσπερτσακ και Στ.Ψωμιάδης) και μετά την ισοφάριση ο σκόρερ Ονουάτσι! 

Το φιλμ του αγώνα
45’ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. Διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ντουγκλάο και Μόνχε, ο Καρντόσο πέφτει με τα δυο πόδια και πατάει τον πεσμένο Μόνχε που σηκώνεται και χτυπά τον συμπατριώτη του. Ο διαιτητής απέβαλλε κόκκινη τον Μόνχε και με δεύτερη κίτρινη τον Καρντόσο (αντί για κόκκινη). Για ένα-δυο λεπτά ο Μόνχε ήταν εκτός εαυτού και κυνηγούσε να δείρει τον Καρντόσο ενώ η ένταση μεταξύ των Αργεντινών  μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια.
66’ ΓΚΟΛ (1-0). Εξαιρετική σέντρα του Ούμπιντες από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Καπετάνο μέσα στην περιοχή, ο οποίος έπιασε ωραίο αριστερό σουτ βολέ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
76’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο διαιτητή απέβαλε από τον πάγκο της Καβάλας τον πρόεδρο Σταύρο Ψωμιάδη.
89’ Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Ρόκα, ανέτρεψε με τα πόδια τον Δρόσο μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Καβάλας για… θέατρο.
92’ ΔΟΚΑΡΙ. Σε σουτ του Μπρέσκα έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
93’ ΓΚΟΛ (1-1). Ο Ντικρόκ με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά της κατέληξε στον Ονουάτσι που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.
93’ ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αποβλήθηκε ο Ονουάτσι για άσεμνη χειρονομία και ο προπονητής της Καβάλας Χένρικ Κάτσπερτσακ για διαμαρτυρία.

ΣΚΟΡΕΡ: 66’ Καπετάνος-93’ Ονουάτσι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος, Ρόκας-Ονουάτσι, Ντιέ, Αμπντούν, Ντικρόκ, Δρόσος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45’ Μόνχε-45’ Καρντόσο (2η κίτρινη), 93’ Ονουάτσι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Ζελέζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ρίκκα (60’ Μπρέσκα), Αλβάρες, Καπετάνος (77’ Ρόκας), Ούμπιντες, Μόνχε, Μάρτιν (71’ Σολάκης).
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς (82’ Δρόσος), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Αμπντούν, Βουτσίσεβιτς (46’ Ντικρόκ), Ονουάτσι, Ογκμπέτσε (67’ Ναζλίδης).

Δεύτερη σερί νίκη ο Πανιώνιος

Δεύτερη διαδοχική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος μετά το «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής στη Λάρισα. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν (1-0) του Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Κούκες (69’). Ο «γηραιός» που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες (2ηκίτρινη ο Γιάκομπ στο 91’) γνώρισε την ήττα σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι μετά το 4-2 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Το φιλμ του αγώνα

21’ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Ο Τσότσαλιτς έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Κούκετς ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης του Πανιωνίου ήταν σε θέση οφσάιντ.

69’ ΓΚΟΛ (1-0).  Ο Κοντοές έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κούκετς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου ανοίγοντας το σκορ για τον Πανιώνιο.

ΣΚΟΡΕΡ: 69’ Κούκετς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λάτκα, Κούκετς-Κανακούδης, Μάρα
ΚΟΚΚΙΝΗ: 91’ Γιάκομπ (2η κίτρινη)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος, Σάμαρης (87’ Όμο), Σαλαλί  (55’ Μπάλαμπαν), Κούκετς (77’ Γουνδουλάκης), Ριέρα.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (78’ Λίμα), Κατσαμπής, Χοσέμι, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία, Στσοτ (67’ Παπαστεριανός), Μάρα, Σίσιτς (82’ Βέλλιος), Γιάκομπ. Από το enet.gr

Βαλβέρδε: Εμείς χάσαμε τις ευκαιρίες

Απογοητευμένος με τις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του για να σκοράρει και να πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Η ΑΕΚ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Την ξεκάθαρη φάση όμως την είχαμε εμείς. Στο δεύτερο είχαμε ευκαιρία να προηγηθούμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας», υποστήριξε.
Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλησε να σταθεί στο χαμένο πέναλτι της ομάδας του, που ήταν το τρίτο της στο φετινό πρωτάθλημα.
«Δεν μπορεί να επηρεάσει ένα χαμένο πέναλτι την ψυχολογία μας. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Είναι ένα λάθος και αυτό μέσα στο παιχνίδι. Στην προπόνηση πάνε όλα μέσα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το θέμα του πέναλτι θα το σκεφτούμε. Την άλλη φορά είχα πει ότι θα προτείνω τον Τάσο Μητρόπουλο. Ίσως το κάνω στα αλήθεια».
Όσο για το γεγονός πως και οι τρεις ήττες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έχουν έρθει εκτός έδρας, δήλωσε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήταν αρκετά δυνατή. Τα τρία παιχνίδια που χάσαμε εκτός έδρας δεν ήταν καταστροφικά βάση απόδοσης. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ψηλά και να κάνουμε γκολ. Δεν ήταν φυσιολογικό να χάσουμε στον Ηρακλή. Όπως δεν ήταν φυσιολογικό να χάσουμε σήμερα και με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλο».

Χιμένεθ: Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους παίκτες του μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης ισχυρίστηκε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη των αντιπάλων της και δίκαια πήρε τη νίκη, αν και παραδέχθηκε πως έχει αδυναμίες.
«Η ΑΕΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό για να κερδίσει και το έδειξε στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε πολύ και να δουλέψουμε πολύ, ώστε να μην μας λείπει το οξυγόνο στο τέλος των αγώνων. Σήμερα κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα επειδή δουλέψαμε με την καρδιά. Χρειαζόμαστε όμως κι άλλα στοιχεία. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά θα συνεχίσω να απαιτώ από αυτούς. Θέλω μια ομάδα με φιλοδοξίες, που θα δουλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Έχω υποχρέωση να δουλέψω ώστε να φτιάξουν τα πράγματα», τόνισε.
«Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να κρύψω τις αδυναμίες μας σαν ομάδα και η προσπάθεια που κάναμε σε όλο τον αγώνα φάνηκε στο τέλος», πρόσθεσε αργότερα.
Πάντως, ο Χιμένεθ δεν δίστασε να συγχαρεί τον αντίπαλο του προπονητή, Βαλβέρδε, λέγοντας: «Για μένα σαν ποδοσφαιριστής ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, με ποιότητα και ευφυΐα, αλλά και σαν προπονητής πάντα κάνει πολύ δύσκολο το έργο μου, γιατί είναι πολύ καλός στη στρατηγική. Όταν πρέπει να πω κάτι κακό για έναν συνάδελφο, σωπαίνω. Αν πρέπει να μιλήσω για έναν προπονητή σαν τον κ. Βαλβέρδε, θα σας πω ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας»

Στραβοπάτημα για Μίλαν

MILAN, ITALY - AUGUST 29:  Alexandre Pato of A...Image by Getty Images via @daylifeΎστερα από τέσσερις σερί νίκες στη Serie A, η Μίλαν στραβοπάτησε αφήνοντας δύο βαθμούς στο «Λουίτζι Φεράρις» μετά το 1-1 με τη Σαμπντόρια. Ο Ρομπίνιο άνοιξε το σκορ για τους «ροσονέρι», ο Πατσίνι ισοφάρισε.
Δεν σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς, δεν νίκησε η Μίλαν. Μετά από διαδοχικές νίκες επί των Μπάρι, Παλέρμο, Ίντερ και Φιορεντίνα, η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος σταμάτησε στην Γένοβα παραχωρώντας 1-1 στη Σαμπντόρια. Οι Ροσονέρι ήταν καλύτεροι στον αγώνα του «Λουίτζι Φεράρις» και προηγήθηκαν στο 43' με γκολ του Ρομπίνιο, ο οποίος δεν αστόχησε από την μικρή περιοχή με σουτ μετά την ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 0-1. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 59' ο Πατσίνι ισοφάρισε για την Σαμπντόρια μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα της Μίλαν, η οποία πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το «διπλό», όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Συνοπτικά το πρόγραμμα
Σάββατο (27/11)
Σαμπντόρια-Μίλαν 1-1 (59' Πατσίνι - 43' Ρομπίνιο)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45)
Κυριακή (28/11)

Ιντερ-Πάρμα (13:30)
Μπάρι-Τσεζένα (16:00)
Μπολόνια-Κιέβο (16:00)
Μπρέσια-Τζένοα (16:00)
Κάλιαρι-Λέτσε (16:00)
Λάτσιο-Κατάνια (16:00)
Ουντινέζε-Νάπολι (16:00)
Παλέρμο-Ρόμα (21:45)
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Primera Division: Νέα ήττα εντός έδρας για Σεβίλλη

BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 30:  David Villa of...Image by Getty Images via @daylifeΤην προηγούμενη αγωνιστική ήταν η Μαγιόρκα που πέρασε από το «Σάντσεθ Πιχθουάν». Μία εβδομάδα μετά και η Χετάφε υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα τους Ανδαλουσιάνους (3-1) οι οποίοι προηγήθηκαν.

Δεν έμελλε να πάρει ούτε βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια της η Σεβίλλη, τα οποία έγιναν στην έδρα της. Οι Ανδαλουσιάνοι έψαχναννίκη με την Χετάφε μετά το 1-2 από την Μαγιόρκα, που τους είχε αφήσει στους 20 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30' με τον Κανουτέ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή τους έπεσε, κάτι το οποίο φαίνεται και με το παραπάνω από το ότι το 1-0 έγινε 1-3. Στο 57' ο Μανού Ντελ Μοράλ ευστόχησε από τη βούλα του πέναλτι για το 1-1 και δύο λεπτά μετά ο Μικού έκανε το 1-2. Στο 77' ο Ρίος με δυνατό σουτ μετά από κακό διώξιμο της άμυνας διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Η Σεβίλλη δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε με ματς περισσότερο στην 4η θέση της Primera Division.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (27/11)

Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 0-3
(9' Σένα, 18' Καθόρλα, 65' Νιλμάρ)

Σεβίλλη-Χετάφε 1-3
(30' Κανουτέ - 57' Μανού, 59' Μικού, 77' Ρίος)

Ατλέτικο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή (28/11)

Ερκουλες-Λεβάντε (18.00)
Μαγιόρκα-Μάλαγα (18.00)
Σανταντέρ-Λα Κορούνια (18.00)
Χιχόν-Σοσιεδάδ (18.00)
Μπιλμπάο-Οσασούνα (20.00)
Βαλένθια-Αλμερία (22.00)

Δευτέρα (29/11)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (29/11)
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Για τη νίκη στην Κέρκυρα

META THN ΜΠΑΡΤΣΑ Η.... ΚΕΡΚΥΡΑ!
Την νίκη μέσα στην Κέρκυρα επί της τοπικής ομάδας θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός (Novasports 2, 19:30) προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ήττα του Ολυμπιακού και να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει το «τριφύλλι» με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα καθώς σκέφτεται να ξεκινήσει τον Καραγκούνη στη θέση του Μαρίνου.
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας με κεντρικό δίδυμο στην άμυνα να αποτελούν οι Καντέ και Μπουμσόνγκ, τον Βύντρα δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης, δεξιά ένας εκ των Μαρίνου, Καραγκούνη, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και σε ελεύθερο ρόλο ο Λουίς Γκαρσία. Αιχμή του δόρατος θα είναι συνήθης ύποπτος Σισέ.
Στον πάγκο του «τριφυλλιού» θα βρίσκονται οι Καρνέζης, Φερνάντες, Σαριέγκι, Πλεσί, Σιμάο, Σεϊταρίδης, Δημούτσος και Πετρόπουλος. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νίνης, Γκοβού, Λέτο Ιωαννίδης και Μαυρίας.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους δύο Escobar (video)

Οι παράλληλοι δρόμοι του «βαρόνου» της κοκαΐνης Pablo Escobar και του δολοφονημένου διεθνούς ποδοσφαιριστή Andres Escobar, δύο ανθρώπων που σημάδεψαν την κοινωνία και τον αθλητισμό της Κολομβίας κατά τη δεκαετία του ‘90, περιγράφονται στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Jeff Zimbalist και Michael Zimbalist, με τίτλο «Οι δύο Escobar».
Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και πλέον κυκλοφορεί και σε DVD, οι δύο Αμερικανοί δημιουργοί εντόπισαν τα πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο άνδρες: Δεν ήταν μόνο το κοινό τους επώνυμο και το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους το 1994, αλλά και το πώς ακροβατούσαν μεταξύ δόξας και αμφισβήτησης.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο που αποκαλύπτεται, είναι η στενή σχέση του διαβόητου Pablo Escobar με το ποδόσφαιρο. Ο επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Medellin υπήρξε λάτρης της μπάλας και παρακολουθούσε με πάθος τους αγώνες, ακούγοντας ραδιοφωνικές μεταδόσεις ακόμα και στις στιγμές που κρυβόταν σε χαντάκια για να σώσει τη ζωή του! Οι εξομολογήσεις του στενότερου συνεργάτη του εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως Popeye, ο οποίος σήμερα είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, είναι πραγματικά ανατριχιαστικές…
Δείτε το βίντεο με το trailer του ντοκιμαντέρ «Οι δύο Escobar» και τις αποκαλύψεις του δολοφόνου κατά συρροή Popeye για τον Pablo Escobar ΕΔΩ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ρεσιτάλ Μπερμπάτοφ με πέντε γκολ!

Berbatov - Manchester 3:0 ChelseaImage by Super MF via FlickrΟ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήταν ασταμάτητος και πέτυχε πέντε γκολ στο 7-1 της Γιουναϊτεντ επί της Μπλάκμπερν στην 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Βούλγαρος φορ σκόραρε στο 2' , 27' , 47' , 62' και 70' , ενώ τα άλλα δύο γκολ της Γιουναϊτεντ, πέτυχαν οι Παρκ (23' ) και Νάνι (48' ). Για την άτυχη Μπλάκμπερν, μείωσε ο Σαμπρα στο 84' .
Η Αρσεναλ πέρασε εντυπωσιακά από το «Βίλα Παρκ», αφού νίκησε 4-2 την Αστον Βίλα.Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Αρσάβιν (39' )και Νασρί (45' ). Οι γηπεδούχοι, μείωσαν με τον Κλαρκ στο 52', αλλά ο Σαμάκ τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 3-1. Η Αστον Βίλα μείωσε προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μείωσε πάλι με τον Κλαρκ στο 70' . Τελικά στις καθυστερήσεις ο Γουάιλσάϊρ έκανε το 4-2.

Στα άλλα ματς: Μπόλτον-Μπλάκπουλ 2-2, Εβερτον-Γουέστ Μπρομ 1-4, Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ 1-1, Στόουκ-Μάντσεστερ Σ. 1-1, Γουέστ Χαμ-Γουίγκαν 3-1, Γουλβς-Σάντερλαντ 3-2. Αύριο παίζουν: Νιούκαστλ-Τσέλσι, Τότεναμ-Λίβερπουλ.
Enhanced by Zemanta

Ο Φάνης Γκέκας σκόραρε αλλά η Μπάγερν είχε κέφια

Ο Φάνης Γκέκας σκόραρε στη σημερινή 14η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά η Μπάγερν είχε κέφια και νίκησε 4-1 την Αϊντραχτ.

Στην «Αλιάνζ Αρίνα» λοιπόν, ο Τίμοστσουκ άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν στο 29' . Ο Γκέκας ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα, σημειώνοντας το 12ο εφετινό του γκολ.  Στο β' μέρος όμως,  ένα δίλεπτο ήταν αρκετό στη Μπάγερν να «καθαρίσει» το ματς, με τους Μίλερ (59' ) και Γκόμεζ (61' ). Το τελικό 4-1 πέτυχε πάλι ο Τίμοστσουκ στο 88'. Ο Γκέκας, αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ ο  Γιάννης Αμανατίδης μπήκε  στο 87’ στη θέση του Χαμίτ Αλτιντόπ.  Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν τιμωρημένος.

Σε ότι αφορά την Ντόρτμουντ δεν ... μασάει. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Γκλάντμπαχ, αλλά τελικά, επικράτησε
4-1 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας τη διαφορά των επτά βαθμών από τη δεύτερη Μάϊντς (37-30).

Στα άλλα ματς: Αμβούργο-Στουτγάρδη 4-2, Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-2, Ανόβερο-Φράϊμπουργκ 3-0, Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 5-0. Την Παρασκευή: Μάϊντς-Νυρεμβέργη 3-0.

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Εργοτέλης.

Σε ένα παιχνίδι -θρίλερ, νίκησε με σκορ 2-1 τη Λάρισα και επανήλθε στις επιτυχίες.

Η ομάδα της Κρήτης πήρε δύσκολα τους βαθμούς, μολονότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Οσο για τη Λάρισα, σε δεύτερο συνεχές ματς δεν πήρε πόντο και η κατάσταση δυσκολεύει.
Στο 9' ο Λεάλ έκανε κάτι μεταξύ σέντρα και σουτ, ο Αμπάρης έδιωξε και ο Ρομάνο από κοντά σημείωσε το 1-0.

Στο 18' με ωραίο τρόπο ο Κανόμπιο ισοφάρισε (1-1) , για να κερδίσει πέναλτυ ο Εργοτέλης στο 26' σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Ταλ. Μάλιστα, ο παίκτης της Λάρισας είδε και την κόκκινη κάρτα! Ο Λεάλ πέτυχε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης «πήρε» νέο πέναλτυ στο 80' σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Φραγκουλάκη, αλλά ο Λεάλ έστειλε τη μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτήτευσε ο Σταθόπουλος (Αχαϊας).

Κόκκινη: Ταλ.

Κίτρινες: Μπούντιμιρ, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Ιγγλέσιας, Νταμπίζας, Γιαλούσης, Ολίσε, Φραγκουλάκης.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76' Ορφανός), Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης(90' Βίσιο), Λεάλ(89' Σαρρής).

Λάρισα: Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς(46' Μπλάζεκ), Βούζας(28' Βελάσκο), Κανόμπιο, Ρομέου, Κουζέν, Ιγγλέσιας(78' Μακίνουα).

Η ομίχλη διέκοψε το παιχνίδι στις Σέρρες

Διέκοψε το παιχνίδι Πανσερραϊκός-Άρης ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης λόγω ομίχλης. 

Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με πανέμορφο γκολ του Σουμπίνιο, όμως στο 55ο λεπτό η ορατότητα μειώθηκε αισθητά και αποφασίστηκε τα υπόλοιπα 35 λεπτά να παιχτούν στις 17:15 την Κυριακή. 

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να κάνουν ελάχιστες φάσεις. Ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία, στο 40ό λεπτό, ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε και στο επόμενο διάστημα θέλησε απλά να διαφυλάξει το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η πυκνή ομίχλη ανάγκασε τον διαιτητή να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια. Σε αντίθεση με το παιχνίδι του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού, οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να επιστρέψουν στο γήπεδο με τις ίδιες ενδεκάδες, αφού θα συνεχιστεί εντός ενός 24ώρου, με αποτέλεσμα να μην συνταχθεί νέο φύλλο αγώνα.
ΣΚΟΡΕΡ: 40' Σουμπίνιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Τριτσώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Παπάζογλου - Οριόλ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Άλβαρες, Πάμπλο Άμο, Μαουέν, Σέζαρ Κάστρο, Λεοζίνιο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Σουμπίνιο, Ντάλε
ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Ναφτί, Νέτο, Φατί, Τόνι Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ   enet.gr

Εύκολα ο ΠΑΟΚ 70-59 τον Ίκαρο

Με χαρακτηριστική άνεση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 70-59 του Ίκαρου Καλλιθέας στην Πυλαία και πανηγύρισε την τρίτη του νίκη σε 6 αγωνιστικές. 

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έπιασαν στη βαθμολογία την ομάδα της Καλλιθέας και έδειξαν ότι πολύ δύσκολα θα χάσουν τα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν.

Κορυφαίος της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Ρόουλ Μάρσαλ. Ο Αμερικανός πέτυχε 18 πόντους, έκλεψε τέσσερις μπάλες και έκανε μόλις ένα λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη, ο ηγέτης του Ικάρου, Γιάννης Καλαμπόκης, ήταν τουλάχιστον αρνητικός, αφού τελείωσε τον αγώνα με 0/5 σουτ, και 5 λάθη.

Tα δεκάλεπτα: 16-8, 39-27, 60-43, 70-59

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), Αράπης, Μακ Γκραθ 5 (1), Αποστολίδης 1, Δέδας 8 (2), Ντοζιέρ 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 4, Γκετσέφσκι 11, Καλαμπάκας
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Άρης Λυκογιάννης): Τουντζιαράκης 5, Αγαδάκος 3 (1), Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 15, Καλαμπόκης 2, ΜακΑλάρνι 16 (4), Κερασοβίτης, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 3, Κράσιτς 8 (2)

Γιατί ηττήθηκε στο «Βενετόκλειο» ο Άρης

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, λίγες μέρες μετά από νίκη στο EuroCup, ο Άρης γνωρίζει την ήττα στην Α1. Αυτή τη φορά η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ βρήκε το... δάσκαλό της στο πρόσωπο του Κολοσσού Ρόδου, με 89-70 στο «Βενετόκλειο».

Ο Άρης μπορεί να είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Χρήστο Ταπούτο, όμως οι παίκτες του Γιάννη Σκουρτόπουλου, με ομαδική δουλειά (πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων), έκαμψαν την αντίσταση των «κιτρίνων». Κορυφαίος για τους «θαλασσί» ο Άγγελος Τσάμης, ενώ εξαιρετική δουλειά (8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα) έκανε ο Πατ Καλάθης.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 51-37, 67-49, 89-70

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης, Αυγενικός, Πάνος, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 12 (2), Φορντ 1, Χαρίσης 17, Τσάμης 24 (1), Παππάς 14 (2, 5ασ.), Γκόλεματς 7, Δανάς, Ιβάνοβιτς
ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Ντάνστον 1, Ταπούτος 16 (2), Τάκερ 4, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 6, Χαραλαμπίδης 13(1), Σκορδίλης, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 11 (7ριμπ.), Χρυσικόπουλος 6 (2), Σλούκας 8 (1)
enet.gr

Οι αλλαγές του Μπάγεβιτς οδήγησαν στην ανατροπή

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Δόξα Κατωκοπιάς η Ομόνοια, όμως οι «χρυσές» αλλαγές του Ντούσαν Μπάγεβιτς οδήγησαν στην ανατροπή. Το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 3-2 και παρέμεινε στο -7 από τον ΑΠΟΕΛ.

Η Δόξα προηγήθηκε νωρίς με κοντινή κεφαλιά του Εσκομπάρ, αλλά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ισοφάρισε στο 28’.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ στο 45’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πόζα απέκρουσε πέναλτι του Κωνσταντίνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάγεβιτς έριξε στο ματς τον Αλωνεύτη, ο οποίος ισοφάιρσε στο 76’ με εκτέλεση πέναλτι. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ τράβηξε κι άλλον άσο από το μανίκι. Πέρασε στο παιχνίδι τον Σπούγκιν, με τον Ισραηλινό ένα λεπτό αργότερα να «λυτρώνει» την Ομόνοια.

Πολύ πιο εύκολα, με το εμφατικό 4-1 και χατ-τρικ του Σολάρι, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε εύκολα στο μίνι ντέρμπι της Λευκωσίας τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία στην κορυφή: ΑΠΟΕΛ 31, Ομόνοια 24, ΑΕΚ Λάρνακας 23, Απόλλων Λεμεσού 19, Ανόρθωση 18, Ολυμπιακός Λευκωσίας 13, Δόξα Κατωκοπιάς 13

Αποτελέσματα και σκόρερ της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Δόξα-Ομόνοια 2-3
(11’ Εσκομπάρ, 45’ Καμπρέρα – 38’ Κωνσταντίνου, 76’ πεν. Αλωνεύτης, 88’ Σπούγκιν)
ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός Λευκ. 4-1 (23’, 30’, 32’ Σολάρι, 78’ Γκρκάροφ – 47’ Ριμπέιρο)
Απόλλων Λεμ-Πάφος 1-0 (27’ Νούνιες)

Κυριακή

ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 16:00
Πέγεια-ΑΕΛ Λεμεσού 16:00
Εθνικός Άχνας-Ένωση 17:00

Δευτέρα

Αλκή-Ερμής 18:00

Πόλο: Πήρε ισοπαλία στη Χίο ο Παναθηναϊκός

Τη δεύτερη θέση της Α1 του πόλο  εξακολουθούν να μοιράζονται Χίος και Παναθηναϊκός μετά από τρεις αγωνιστικές. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 6-6 στο Ιωνικό κολυμβητήριο, με τους «πράσινους» να καταφέρνουν να επιστρέψουν στο ματς, παρότι βρέθηκαν να χάνουν 4-1.

Εντυπωσιακό παιχνίδι στη Λάρισα, όπου ο Ιωνικός κέρδισε τον τοπικό ΝΟΛ 13-11 με 5 γκολ του Κατρουζανάκη. Εντυπωσιακή νίκη του Φαλήρου, 15-5 την ΝΕ Πατρών.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 3ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 10-9
Τα οκτάλεπτα:
1-1, 4-3, 3-2, 2-3
Ολυμπιακός: Αφρουδάκης 3, Δελακάς 2, Μυλωνάκης 2, Κολόμβος, Κομάντινα, Ντόσκας
Πανιώνιος: Μιράλης 3, Μπεριστιάνος 2, Μάζης, Μουρίκης, Καπότσης, Κοκκινάκης

Σάββατο

Χίος-Παναθηναϊκός 6-6
Τα οκτάλεπτα:
3-1, 1-2, 0-1, 2-2.
Χίος: Σάντα 2, Κότεριλ 2, Χατζηδάκης 1, Φουντούλης 1
Παναθηναϊκός: Γ. Αφρουδάκης 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου 1, Δερμιτζάκης 1

Βουλιαγμένη-Καλαμάκι 12-7
Τα οκτάλεπτα:
4-2, 3-1, 3-1, 2-3.
Βουλιαγμένη: Βουλγαράκης 3, Ελμισιάν 2, Κουλιεράκης 2, Γούνας 2, Δερμιτζάκης 1, Τίγκας 1, Κουρλιάφτης 1
Καλαμάκι: Γκέργκελι 3, Κουτσογιάννης 2, Μονιούδης 1, Λιοτσάκης 1

Παλαιό Φάληρο-ΝΕ Πατρών 15-5
Τα οκτάλεπτα:
2-0, 7-0, 3-2, 3-3.
Π. Φάληρο: Γενηδουνιάς 3, Δουδέσης 3, Ξενάκης 3, Τσαγκάρης 3, Αγγελίδης 1, Βερύκοκος 1, Παναγούλης 1
ΝΕΠ: Δανουρδής 3, Παπάκος 1, Παπαγεωργίου 1

ΝΟ Πατρών-ΠΑΟΚ 1-8
Τα οκτάλεπτα:
0-2, 1-1, 0-2, 0-3.
ΝΟΠ: Παπαδέας 1
ΠΑΟΚ: Ντούλος 3, Χρυσοσπάθης 2, Κατσουλάκης 2, Σαρησάββας 1

Λάρισα-Εθνικός 11-13
Τα οκτάλεπτα:
2-3, 3-6, 3-3, 3-1.
Λάρισα: Αλιχανίδης 3, Παππάς 3, Σούρανι 3, Γαλανός 1, Βαμβουνάκης 1
Εθνικός: Κατρουζανάκης 5, Μίτσιτς 3, Καψοκόλης 2, Μπατάκης 2, Κεχαγιάς 1

Ο Ηρακλής πήρε το ντέρμπι του βόλεϊ

Ο Ηρακλής παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο «γηραιός» ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Άρη, με σκορ 3-0.

Επί της ουσίας ο Άρης φάνηκε μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο κρίθηκε στους 32 πόντους! Κάπου εκεί οι δυνάμεις των παικτών του Οικονομίδη εξαντλήθηκαν και οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Κορυφαίοιγια την ομάδα του Φρέντι Μπρουκς οι Όουενς, Κιρόγκα και Μπίλινγκς που πέτυχαν από 11 πόντους.

Τα σετ: 32-30, 25-19, 25-17

Ολυμπιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0

Την τρίτη σερί νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός (που είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες στο φετινό πρωτάθλημα). Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 στο κλειστό του Ρέντη τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Δημήτρη Τζούριτς (21π, 2 μπλοκ, 3 άσοι) να δείχνει και πάλι ότι είναι το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Τα σετ: 25-16, 25-13, 25-19

Εθνικός Αλεξ/πολης-Επίκουρος 3-1

Διατήρησε το αήττητο στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός, ο οποίος νίκησε 3-1 τον Επίκουρο Πολίχνης και ανέβηκε (έστω προσωρινά) στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Σε μεγάλη βραδιά οι Ράιτς (20 π., 7 άσοι, 4 μπλοκ) και Αλ Ναμπχάν (16π., 6 μπλοκ, 2 άσοι), οδήγησαν στη νίκη τους Θρακιώτες.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Ηρακλής-Άρης 3-0
(32-30, 25-19, 25-17)
Ολυμπιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0 (25-16, 25-13, 25-19)
Εθνικός Αλεξ/λης-Επίκουρος 3-1 (25-16, 25-16, 20-25, 25-23)

Κυριακή

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος (19:00)

Δευτέρα

Κηφισιά-Ε.Α. Πατρών 19:00

Τετάρτη

Λαμία-Παναθηναϊκός 19:00

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός (15-3) 14
2. ΠΑΟΚ (15-4) 14
3. Ηρακλής (15-8) 13
4. Ολυμπιακός (13-10) 10
5. Εθνικός Αλεξ/λης (13-12) 10
6. Λαμία (11-7) 9
7. Άρης (10-12) 9
8. Κηφισιά (8-11) 7
9. ΕΑ Πατρών (8-12) 5
10. Απόλλων Καλ. (8-16) 5
11. Επίκουρος (7-16) 3
12. Πανελλήνιος (3-15) 0
enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...