Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έσωσε το βαθμό η Εθνική - 14 παιχνίδια χωρίς ήττα για τον Σάντος

Με την ισοπαλία (1-1) που έφερε η Εθνική στη Λετονία, έπεσε στη δεύτερη θέση του 5ου προκριματικού ομίλου και κυνηγά πλέον την Κροατία, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 του Ισραήλ στο Ζάγκρεμπ. Ο “τελικός πρόκρισης” για το Euro 2012 ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στο γήπεδο “Καραϊσκάκη”. Η Εθνική βρέθηκε απρόσμενα πίσω στο σκορ στο 19' με γκολ του Κάουνια, πίεσε ασφυκτικά αλλά ανορθόδοξα στο δεύτερο ημίχρονο και τελικώς έσωσε το βαθμό, με το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 83'. Στη Ρίγα, ο Φερνάντο Σάντος έμεινε αήττητος για 14ο σερί ματς, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι της Εθνικής, για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες και παρέταξε την ενδεκάδα με δύο εκπλήξεις, τον Βύντρα ως δεξί μπακ και τον Φετφατζίδη μπροστά του ως χαφ-εξτρέμ. Άλλωστε δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Νίνη, Καφέ, Σπυρόπουλο, Φωτάκη, Κατσουράνη, Αθανασιάδη, Χριστοδουλόπουλο, Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που ένιωσε ενοχλήσεις και “κόπηκε” από τη 18άδα.

Με μηδενική κίνηση, ανορθόδοξη ανάπτυξη και παιχνίδι από τα πλάγια με σέντρες, ενώ στην περιοχή ήταν μόνο ο βραχύσωμος Σαλπιγγίδης, ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει. Όταν μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ, τότε τα πράγματα έγιναν δύσκολα, αφού αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι δεν ξέρει να ανατρέπει αρνητικά σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική δεν απειλήθηκε, η μπάλα παιζόταν συνεχώς στο μισό γήπεδο, όμως και πάλι δεν έδειχνε ικανή να σκοράρει. Ήταν φανερό ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα συμβεί από στημένη φάση. Όπερ και εγένετο, με το κοντινό σουτ του Παπαδόπουλου. Ο 19χρονος στόπερ της Σάλκε πέτυχε το δεύτερο γκολ του σε πέντε εμφανίσεις με το εθνόσημο και έδειξε ότι ακόμα και όταν είναι καλά οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, είναι βασικός υποψήφιος για συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα.

Πλέον, ο αγώνας με την Κροατία στις 7 Οκτωβρίου στο “Καραϊσκάκη” αποκτά ακόμα περισσότερο χαρακτήρα “τελικού”. Αν η Εθνική κερδίσει, τότε θα έχει ισχυρό προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση, αφού στην τελευταία αγωνιστική όλα θα εξαρτώνται από αυτήν, στον αγώνα κόντρα στην αδιάφορη Γεωργία. Ταυτόχρονα, πλέον είναι εξασφαλισμένη τουλάχιστον η συμμετοχή στα μπαράζ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και κατάληψη της δεύτερης θέσης (ισοπαλία με Κροατία και νίκη με Γεωργία) να πάρει η Εθνική την απευθείας πρόκριση ως καλύτερη δεύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Σάντος παραμένει αήττητος στον πάγκο της Εθνικής. Σε 14 ματς στον πάγκο της Εθνικής μετρά 8 νικες και 5 ισοπαλιες.

Είπαν

Φερνάντο Σάντος: "Είμαστε απογοητευμένοι. Θέλαμε τη νίκη και στο φινάλε γλιτώσαμε τα χειρότερα, γιατί αν κερδίσουμε στην έδρα μας την Κροατία, αυτή η ισοπαλία θα αποδειχτεί πολύτιμη για την πρόκριση. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να δημιουργήσουμε μια τακτική, να είμαστε καλοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί επιθετικά. Θεωρώ ότι η καρδιά υπερίσχυσε του μυαλού, μετά το γκολ. Με περισσότερο μυαλό ίσως είχαμε βάλει γκολ, αλλά ήμασταν παθιασμένοι και δεν είχαμε καθαρή σκέψη. Πλέον θέλουμε ηρεμία. Συνεχίζουμε να εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε νίκη με Κροατία. Και στην Αθήνα με την βοήθεια του κόσμου μας, πιστεύω στους παίκτες μου και θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Γιάννης Ζαραδούκας: "Χάσαμε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Λετονία αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε δεύτερο γκολ. Τους κερδίσαμε κατά κράτος αλλά δεν ήρθε το γκολ. Σίγουρα θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό στο ματς με την Κροατία. Είναι ένας τελικός για μας και πάμε μόνο για τη νίκη".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς παίζαμε σε μία δύσκολη έδρα με πολλές παγίδες. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ότι καλύτεροι, ωστόσο, στην επανάληψη μπήκαμε πιο δυνατά και βελτιωθήκαμε με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Δεν άλλαξε κάτι γιατί πάλι έπρεπε να νικήσουμε τον επόμενο αγώνα κόντρα στην Κροατία. Πλέον δεν παίζουμε για την ισοπαλία, άρα θα πάμε να κερδίσουμε στην έδρα μας την Κροατία".

Νίκος Λυμπερόπουλος: "Νομίζω ό,τι το λυπηρό σήμερα είναι που χαρίσαμε ένα ημίχρονο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στα πρώτα 45 λεπτά. Η Λετονία είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το σημαντικό είναι ό,τι δεν χάσαμε και τώρα πάμε στον επόμενο αγώνα για τη νίκη. Στο πρώτο 45λεπτό ήμασταν έξω από τα νερά μας, ενώ μετά το γκολ είχαμε μεγάλες αποστάσεις. Οι παίκτες που απουσίαζαν ήταν σημαντικοί, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτό που πήρα από το παιχνίδι ήταν, πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για τον αγώνα με την Κροατία στο γήπεδο “Καραϊσκάκη” απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

Κυριάκος Παπαδόπουλος: "Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε, πρεσάραμε και είχαμε καλή απόδοση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Κροατία. Πρέπει να έρθει ο κόσμος, να μας στηρίξει να μας βοηθήσει και να πάρουμε το παιχνίδι», είπε αρχικά και συνέχισε: «Αν κερδίζαμε θα ήταν τελείως διαφορετικά όμως αυτά έχει η μπάλα. Δεν μας βοήθησε και καθόλου η διαιτησία, η οποία μας πήγε κόντρα. Ακόμα και στο γκολ που έβαλα υπήρξε χέρι στην αρχή. Έγιναν άλλα τρία χέρια, αλλά δεν έδωσε τίποτα. Σε κάθε διεκδίκηση έδινε το αντίθετο. Αυτά έχει όμως το ποδόσφαιρο".

Το φιλμ του αγώνα

14' Πανέμορφη κίνηση του Σαμαρά από αριστερά, βρήκε τον Σαλπιγγίδη στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του φορ του ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικό

17' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Βάνινς έδιωξε εύκολα σε κόρνερ

19' ΓΚΟΛ (1-0): Αδράνεια στην ελληνική άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Κάουνια, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σηφάκη

30' Κόρνερ του Κάουνια, κεφαλιά του Μιχάντιουκς, έδιωξε σε νέο κόρνερ ο Σηφάκης

31' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα πάνω στον Βάνινς

38' Εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Ιβάνοφς έδιωξε, ο Μάκος σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Βάνινς απέκρουσε

49' Σέντρα του Ζαραδούκα, ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του από καλή θέση έφυγε άουτ
65' Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο σαμαράς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ
73' Σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ
75' Σέντρα του Σαμαρά από αριστερά, κακό διώξιμο του Κλιάβα, ο Μανιάτης έπιασε το σουτ, αλλά ο Βάνινς μπλόκαρε εύκολα
83' ΓΚΟΛ (1-1): Εκτέλεση κόρνερ του Μανιάτη, ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά και με σουτ από κοντά ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε. Το δεύτερο γκολ του αμυντικού της Σάλκε με την Εθνική σε 5 εμφανίσεις

ΣΚΟΡΕΡ: 19' Κάουνια - 83' Κυρ.Παπαδόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βούλγαρος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λάιζανς, Κριάουκλις, Bάνινς, Ρούντνιεφς - Ζαραδούκας, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεκσάντρς Στάρκοφς): Βάνινς, Μιχάντιουκς, Κλιάβα, Κριάουκλις, Ιβάνοφς, Φέρτοφς, Λάιζανς, Βισνιάκοφς (82' Ζιγκάγεφς), Λουκιάνοφς, Κάουνια, Βερπακόφσκις (67' Ρούντνιεφς)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (71' Μανιάτης), Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Αβρ.Παπαδόπουλος, Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...