Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Α1 Μπάσκετ: «Περίπατο» ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ

Με επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός (14η αγωνιστική), ενώ ο Πανιώνιος, πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου.
 
Με τον Τζόι Ντόρσεϊ να παίρνει χρόνο συμμετοχής (12 λεπτά, 2π.) ο Ολυμπιακός έκανε προπόνηση με τον ΠΑΟΚ κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για την πρώτη αναμέτρηση του Top 16 της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ερχόμενη Πέμπτη.

Το τελικό 90-60 δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αντιδράει μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε 23-20.

Με επί μέρους σκορ 25-13 πήγαν στα αποδυτήρια οι «ερυθρόλευκοι» στο +9 (45-36) και στη συνέχεια εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (67-45).

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Πανιώνιος επί του Κολοσσού Ρόδου με 74-55, στην χειρότερη εφετινή εμφάνιση της ομάδας του «σμαραγδένιου νησιού», που γνώρισε την 3η της ήττα. Ο διεθνής γκαρντ, Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν μακράν ο κορυφαίος των «κυανέρυθρων» με 18 πόντους.

Εξαιρετικός ήταν και ο Νάτζφεϊ, ο οποίος στα πρώτα 20 λεπτά είχε 10 πόντους με 5/5 δίποντα.
Την έκτη νίκη της σε 13 αγώνες πέτυχε η Καβάλα, αυτή την φορά εντός έδρας επί του Ηλυσιακού με 78-73. Η μακεδονική ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τον Ο' Μπράιαντ, που πέτυχε 19 πόντους.

Όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά 16 πόντων (60-44), αν και με γρήγορο 7-0 η ομάδα των Ιλισίων μείωσε σε 60-51. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ο'Μπράιαντ, εκτός από τη συμβολή του στο σκοράρισμα είχε καθοριστική συμμετοχή και στα ριμπάουντ (μάζεψε 18).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...