Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Σε αδιέξοδο η εκλογή προέδρου της Σούπερ Λίγκα

Δεν εξέλεξε πρόεδρο το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, καθώς στις σημερινές εκλογές μετά από δύο ψηφοφορίες υπήρξε ισοψηφία μεταξύ του Γιώργου Σπανού και του Θανάση Κανελλόπουλου, καθώς έκαστος έλαβε από επτά ψήφους, ενώ Κέρκυρα και Λάρισα ψήφισαν λευκό. Η εκλογή προέδρου θα γίνει τον Αύγουστο σε ημερομηνία που θα οριστεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Τον κ. Σπανό ψήφισαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα και Ατρόμητος. Ο κ. Κανελλόπουλος προτιμήθηκε από: Ολυμπιακό, Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕΚ, Άρη, Πανσερραϊκό, Ηρακλή και Εργοτέλη. Η Κέρκυρα και η Λάρισα επέλεξαν το λευκό και ουσιαστικά ανέτρεψαν το σκηνικό, καθώς θεωρητικά ανήκαν στο μπλοκ του προέδρου του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου δήλωσε, ότι με βάση το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Σπανός. Η άποψή του στηρίζεται στο γεγονός, ότι η ψήφος του προεδρεύοντος μετράει διπλή και στην προκειμένη περίπτωση προήδρευσε ο Γιώργος Μποροβήλος, εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης, που στήριξε την υποψηφιότητα Σπανού.

Ωστόσο το σώμα δεν δέχτηκε να μετρήσει διπλή η ψήφος του κ. Μποροβήλου, ενώ παράλληλα και ο κ. Σπανός για λόγους ηθικής τάξης δεν επιθυμούσε να εκλεγεί με αυτόν τον τρόπο, τι στιγμή που δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Πάντως ο κ. Πιαλόγλου επέμενε ότι δεν τηρήθηκε το καταστατικό.

Ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: «Βάσει καταστατικού εγώ έβγαινα πρόεδρος σήμερα. Με ενδιαφέρει, όμως, η συναίνεση και η ενότητα στην Σούπερ Λίγκα. Δεν ήταν δεοντολογικό να χρησιμοποιήσω διπλή ψήφο. Εγώ είμαι ντόμπρος άνθρωπος και σταράτος. Κάποιοι, όμως έχουν άλλη λογική. Με έχει στενοχωρήσει η στάση κάποιων γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Θα σκεφτώ αν θα είμαι πρόεδρος στις επόμενες εκλογές. Επιμένω ότι πρόεδρος πρέπει να είναι ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος είπε: «Ένας αρχηγός ΠΑΕ δεν θέλει τον Κανελλόπουλο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας. Την απάντηση του την έδωσε το σώμα, με τους 7 ψήφους υπέρ και τα 2 λευκά, χωρίς να είμαι μέσα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς αν ήμουν θα ήταν διαφορετικά καθώς κάποιοι άνθρωποι δε με γνωρίζουν και λένε να σε γνωρίσουμε πρώτα. Με τίμησαν 7 ΠΑΕ και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να συνεχίσω να διεκδικώ την προεδρία στην επόμενη εκλογική διαδικασία».

Σχετικά με τη διπλή ψήφο του προέδρου ο κ. Κανελλόπουλος είπε: «Υπήρχε ειδική διάταξη, μια νομολογία, που δεν επιτρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο σε εκλογές. Ποτέ δεν θα δεχόμουν και εγώ να βγω πρόεδρος με διπλή ψήφο του προεδρεύοντα. Αφού υπήρχε κενό νόμου τώρα θα δούμε τι θα γίνει με τροποποίηση του καταστατικού, αν θα τροποποιηθεί βέβαια».

Οι νέες εκλογές για ανάδειξη προέδρου της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, σε ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 28-29 του μηνός. Στο μεταξύ παρατάθηκε μέχρι τις 30 Αυγούστου η θητεία του προεδρεύοντος Γιώργου Μποροβήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...