Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διαθεσόπουλος: “Θέλουν να αφανίσουν τον αθλητισμό”

FINAImage via WikipediaΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει στον αθλητισμό, άσκησε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στο περιθώριο της σημερινής κλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της περιόδου 2010-2011. Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ) εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά της Πολιτείας στα αθλήματα του υγρού στίβου.

“Θέλουν να αφανίσουν τον αθλητισμό. Το 2012 στο Λονδίνο θα μαζέψουμε κάποιους αθλητές και θα πάμε, χωρίς σημαντικές ελπίδες διάκρισης. Το 2016 στη Βραζιλία, όμως, θα στείλουμε μόνο άλογα για την ιππασία, χωρίς τους αναβάτες!” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο ισχυρός άνδρας του υγρού στίβου στην Ελλάδα.

Ο κ.Διαθεσόπουλος ευχήθηκε οι παρενέργειες από την κρίση να μην εμποδίσουν το πόλο, “γιατί μέσα από τα σωματεία αναδεικνύονται οι αθλητές που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες.”

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών ο ΝΟ Ιτέας. Ούτε ο ΠΑΟΚ, που ήταν δεύτερος πέρυσι στην Α2, μπορεί να αντεπεξέλθει κι έτσι τη θέση καταλαμβάνει ο ΝΟ Ρεθύμνου, τρίτος πέρυσι στην Α2.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι:

*Υπάρχει τροποποίηση στα πλέι οφ με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων αντί για έξι
*Αλλάζει το βαθμολογικό σύστημα, τρεις βαθμούς θα δίνει η νίκη αντί για δύο που ίσχυε ως τώρα
*Στις περιπτώσεις ισοβαθμιών θα τηρούνται πλέον κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τη FINA, ώστε να μην επαναληφθεί η σύγχυση που υπήρξε πέρυσι στην Α1 γυναικών, όπου ισοβάθμησαν τρεις ομάδες στην τελευταία θέση.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι, κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κανένας αγώνας δεν θα διεξάγεται σε κολυμβητήριο, το οποίο δεν έχει τη νόμιμη άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η κλήρωση

Να σημειωθεί ότι η κλήρωση της Α1 έβγαλε ντέρμπι Βουλιαγμένης-Πανιωνίου στην πρεμιέρα της 6ης Νοεμβρίου. Το ντέρμπι Ολυμπιακού-Πανιωνίου θα γίνει την 3η αγωνιστική. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου, ενώ η α' φάση των πλέι-οφ θα διεξαχθεί στις 15, 18 και 20 Μαΐου. Οι τελικοί αρχίζουν την 1η Ιουνίου και για να κριθεί ο τίτλος στις 3 νίκες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 του μήνα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Εθνικός-ΝΕ Πατρών, Παλ. Φάληρο-Παναθηναϊκός, Λάρισα-Καλαμάκι, Χίος-ΠΑΟΚ, Βουλιαγμένη-Πανιώνιος, ΝΟ Πατρών-Ολυμπιακός.

Η Εθνική

Στις 20 Νοεμβρίου θα αρχίσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, με πρώτο αντίπαλο (εκτός έδρας) την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 13 Μαρτίου η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στη Γεωργία, ενώ ακολουθούν τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, στις 11 Μαϊου με τη Γεωργία και στις 18 Ιουνίου με τη Μεγάλη Βρετανία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...