Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ειδικό βραβείο Νόμπελ για τον Ρομπέρτο Μπάτζιο

lippi e baggioImage by segnaleorario via FlickrΕιδικό βραβείο Νόμπελ για τη φιλανθρωπική και ειρηνευτική του δράση θα απονεμηθεί στον Ρομπέρτο Μπάτζο.

Ο 43χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει αναπτύξει μεγάλη δράση η οποία αναγνωρίστηκε καθώςεπιλέχτηκε από την αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ειρήνης, για τη μεγάλη του προσφορά στην κοινωνία.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που άσκησαν πίεση για την απελευθέρωση του Αούνγκ Σαν Σουί Κίι όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές της Μιανμάρ, ενώ -μεταξύ άλλων- συγκέντρωσε χρήματα υπέρ των θυμάτων του σεισμού στην Αϊτή, βοήθησε στη χρηματοδότηση νοσοκομείων, στην καταπολέμηση του ιού των πουλερικών κλπ.

Το πρώην είδωλο εκατομμυρίων οπαδών ανά τον κόσμο θα παραλάβει το βραβείο του στη Χιροσίμα, όπου την Παρασκευή θα αρχίσουν οι εργασίες της επιτροπής ειρήνης των βραβείων Νόμπελ.

Ο Μπάτζο, ένας εκ των κορυφαίων Ιταλών ποδοσφαιριστών της τελευταίας εικοσαετίας, έχει αγωνιστεί σε 488 ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 218 γκολ, ενώ φόρεσε τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα» σε 56 αγώνες (27 γκολ).

Δείτε σε βίντεο ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο παίκτη: 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...