Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος στον ΣΚΑΪ

27th Athens Classic MarathonImage by Tilemahos Efthimiadis via FlickrΕπετειακό χαρακτήρα έχει η φετινή διαδρομή με αφορμή την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα

Η Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο "Divani Caravel" για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών στις 31 Οκτωβρίου, ξεκίνησε, ουσιαστικά, την αντίστροφη μέτρηση για την επετειακή αυτή διαδρομή αφού συνδυάζεται με την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα. 

Με την παρουσία των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, της Πολιτείας, πολλών ΜΜΕ αλλά και του προέδρου του ΣΚΑΪ, κ. Ιωάννη Αλαφούζου, δόθηκαν λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της ιστορικής διαδρομής που θα συμμετάσχουν πάνω από 20.000 δρομείς από 40 χώρες όλου του κόσμου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη συμβολή αλλά και την οικονομική τους ενίσχυση ούτως ώστε να στεφθεί με επιτυχία η προετοιμασία του επετειακού κλασικού μαραθωνίου, παρουσίασε τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής που στρέφει τα φώτα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας στην Ελλάδα: "Ο 28ος Μαραθώνιος σηματοδοτεί πέραν όλων των άλλων, τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα. Λόγω και του επετειακού χαρακτήρα του πράγματος, θα ήταν τραγική παράλειψη να μην προγραμματίσουμε παράλληλες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τη διεξαγωγή της διαδρομής. Ευχαριστώ για τη συμβολή αλλά και την οικονομική τους ενίσχυση την Πολιτεία (παριστάμενος της οποίας ήταν ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής), τον ΟΠΑΠ (εκπρόσωπός του ο πρόεδρος του οργανισμού κος Χάρης Σταματόπουλος) αλλά και τον ΣΚΑΪ που θα προβάλλει το γεγονός («παρών» από τον όμιλο δήλωσε ο πρόεδρος κος Ιωάννης Αλαφούζος)".

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κος Μπιτσαξής, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη συνεργασία, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τον διπλό στόχο της φετινής διοργάνωσης: "Πρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δρομείς προκειμένου να χτίσουμε τη φήμη του Μαραθωνίου αλλά και να δημιουργήσουμε τα εχέγγυα που θα κρατήσουν ψηλά τον πήχη του αριθμού των συμμετεχόντων, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ενδεικτικά αναφέρω πως ο αριθμός από τους Έλληνες δρομείς θα ξεπεράσει τους 12000, ενώ συνολικά το «παρών» θα δώσουν πάνω από 20.000 δρομείς, που θα έρθουν από περισσότερες από 40 χώρες από όλον τον κόσμο".

Ο κ. Αλαφούζος από την πλευρά του δήλωσε: "Για μας, προφανώς, είναι τιμή που μας δίνεται η ευκαιρία, για δεύτερη χρονιά να καλύψουμε τον Μαραθώνιο, ακόμα περισσότερο αυτό τον Μαραθώνιο που έχουν περάσει 2.500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνα, που ήταν η έναρξη αυτής της παράδοσης που ζει μέχρι σήμερα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μεταδώσουμε τον αγώνα, είδατε την μετάδοση μας πέρυσι, ήταν καλή, ελπίζω φέτος να είναι ακόμα καλύτερη, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους σας"

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη με την πρώτη γνωριμία μεταξύ των αγωνιζομένων, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση έξω από το Ζάππειο Μέγαρο (η οποία θα παρουσιαστεί από την Μαρία Μενούνος), με σκοπό να δείξει το πώς γεννήθηκε και στο πως εξελίχθηκε ο Μαραθώνιος μέσα στους αιώνες, μέχρι και τη σημερινή του μορφή.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του κλασσικού μαραθωνίου με την αφή της φλόγας στον τύμβο του Μαραθώνα, ενώ την Κυριακή θα έχουμε την εγκατάσταση της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου καθώς και τη διεξαγωγή του αγώνα. Ακολούθως θα έχουμε τις απονομές των νικητών ενώ στο κλείσιμο των εκδηλώσεων θα παρατεθεί δεξίωση και δείπνο στους συμμετέχοντες αλλά και τους επισήμους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...