Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Έκρηξη Παναθηναϊκού με 4 γκολ στο Ηράκλειο

Το εκρηκτικό δεκάλεπτο που έπιασε μεταξύ 35-45' ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετό για να περάσει θριαμβευτικά από το Ηράκλειο με 4-1 επί του Εργοτέλη. Δυο γκολ έβαλε ο Σισέ (39' 44') κι από ένα οι Σπυρόπουλος (35') και Κατσουράνης. Μείωσε για την κρητική ομάδα στο 55' ο Μπούντιμιρ.

Παίκτες και προπονητής του Παναθηναϊκού δέχθηκαν έντονη κριτική μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και ειδικά μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έτσι, το παιχνίδι με τον Εργοτέλη αντιμετωπίστηκε περισσότερο ως ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν αξίζουν τέτοιας αντιμετώπισης. Με έναν εκρηκτικό Σισέ, που πέτυχε δύο γκολ και "γέμιζε" συνεχώς την περιοχή των Ηρακλειωτών, οι "πράσινοι" δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Παρά την υπεροχή του Παναθηναϊκού (που ξεκίνησε το ματς με δοκάρι του Ζιλμπέρτο Σίλβα), ο Εργοτέλης φαινόταν να στέκεται καλά στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Ωστόσο, η άμυνα ήταν εντελώς ακάλυπτη, αποτέλεσμα των δύο πολύ σημαντικών απουσιών, του τιμωρημένου αμυντικού χαφ Ολίσε και του τραυματία Αλεξόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Γιαλούση και ένα του Σασιασβίλι, οι παίκτες του Παναθηναϊκύ έφτιαξαν από νωρίς διαφορά δύο γκολ και κάπου εκεί το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί.

Το φιλμ του αγώνα

11’ Ο Λέτο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σισέ πλάσαρε από δύσκολη θέση, όμως ο Δασκαλάκης απέκρουσε με δυσκολία.
13’ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Ζιλμπέρτο με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο.
29' Ο Κατσουράνης έβγαλε τον Λουίς Γκαρσία σε θέση βολής, όμως ο Ισπανός άσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δασκαλάκη που έσωσε.
35' ΓΚΟΛ (0-1). Ο Βύντρα σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά και ο Σπυρόπουλος που κινήθηκε σαν φορ έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.
39’ ΓΚΟΛ (0-2). Μακρινή μπαλιά του Λουίς Γκαρσία για τον Σισέ, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.
44’ ΓΚΟΛ (0-3). Γκαρσία και Κατσουράνης συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Έλληνας μέσος γύρισε για τον Σισέ στην περιοχή που έκανε το σουτ, ο Δασκαλάκης απέκρουσε, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Γάλλο που με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το 3-0.
52' Ο Τζόρβας έδιωξε με τις γροθιές το δυνατό φάουλ του Λεάλ.
55’ ΓΚΟΛ (1-3). Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στον Μπούντιμιρ που σούταρε. Ο Τζόρβας δεν μπόρεσε να αποκρούσει σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει οριακά την γραμμή του τέρματος.
78’ ΓΚΟΛ (1-4). Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από τα δεξιά, ο Μπουμσόνγκ πήρε καρφωτή κεφαλιά, ο Δασκαλάκης απέκρουσε με δυσκολία. Στη συνέχεια της φάσης ο Σισέ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, κατέληξε στον Κατσουράνη που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 55’ Μπούντιμιρ-35’ Σπυρόπουλος, 39’, 44’ Σισέ, 78’ Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Δημούτσος-Χίμπλιγκερ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ορφανός (53’ Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (72’ Καρέλλης), Μπέτο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (84’ Βερπακόφσκις), Ρομάνο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι (83’ Σιμάο), Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκαρσία (74’ Δημούτσος), Καραγκούνης, Λέτο (62’ Μαρίνος), Σισέ.

Είπαν:

Νίκος Νιόπλιας: Κερδίσαμε δίκαια το ματς. Το θέλαμε πάρα πολύ και το διεκδικήσαμε μέχρι τέλους. Αντιδράσαμε καλά μετά την Κοπεγχάγη, τόσο καλά όσο πέρυσι μετά από άτυχα αποτελέσματα. Σε όλη τη διάρκεια ήμασταν οι καλύτεροι. Δεν ξεχάσαμε ξαφνικά τη μπάλα ή να είμαστε καλή ομάδα. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια, μια συνέχεια πολύ δύσκολη, αλλά αν η ομάδα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που την περιμένει, σιγά-σιγά θα βρίσκει τον καλό της εαυτό και στο τέλος θα γίνει ότι και πέρυσι. Χρειαζόμασταν αυτή την εμφάνιση για πολλούς και διάφορους λόγους».

Νίκος Καραγεωργίου: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να στεναχωρηθούμε για το ματς αυτό. Παίξαμε με ανώτερο αντίπαλο. Τα υπόλοιπα είναι λόγια. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος, δεν μας επέτρεψε να δείξουμε κάτι και δικαιότατα νίκησε. Δεν παίξαμε καλά. Διαμορφώθηκε ένα αποτέλεσμα μεγάλο σε έκταση, αλλά ο Παναθηναϊκός το δικαιούται».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Εργοτέλη στήριξε τον Νιόπλια λέγοντας: «Η πίεση είναι μεγάλη. Οι δημοσιογράφοι δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Όσα γράφετε, λέτε, σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνα, εμείς τα εισπράττουμε. Υπάρχουν οικογένειες, παιδιά. Είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να το καταλάβετε. Όλοι πρέπει να κάνετε προσπάθειες. Βρήκαμε έναν νέο προπονητή, ο οποίος πήρε το πρωτάθλημα και μόλις ο Παναθηναϊκός έκανε δυο-τρία άτυχα αποτελέσματα, όλοι πέσαμε να τον λιώσουμε. Όλοι. Παράγοντες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...