Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κρίσιμη στροφή για ΠΑΟ

Να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα στο Παγκρήτιο (νίκη με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) ώστε να μπορέσει να δουλέψει ήσυχος τις επόμενες δύο εβδομάδες, θέλει ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο ματς (18:15, Novasports 2) με τον Εργοτέλη. Μια νίκη και μια ήττα είναι ο απολογισμός της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου στο Ηράκλειο, με τον Έλληνα τεχνικό να μην υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Ολίσε.

Δίλημμα για μία θέση

Στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η αποστολή του Παναθηναϊκού που μετά την «καταιγίδα» τραυματισμών αριθμεί μονάχα 18 μέλη, ανάμεσα στα οποία και οι τρεις τερματοφύλακες του ρόστερ. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους «πράσινους» στο ματς με την Κοπεγχάγη και κατά πολλούς μια ακόμα αποτυχία στο ματς της 5ης αγωνιστικής θα οδηγήσει σε εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την νίκη του Ολυμπιακού και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μετά την διακοπή (διαδοχικά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) κάνουν επιτακτική την ανάγκη της νίκης για το «τριφύλλι».

Σε σχέση με το ματς της Τετάρτης, ο Κοζανίτης τεχνικός θα προβεί ξανά σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά πιθανότατα και στην διάταξη της ομάδας (από 4-2-3-1 σε 4-3-2-1). Ο Τζόρβας θα βρίσκεται λογικά κάτω από τα δοκάρια παρά τα όσα άκουσε μετά το ματς με τους Δανούς, ενώ στην άμυνα επιστρέφουν Σπυρόπουλος και Μπουμσόνγκ. Ο Βύντρα επιστρέφει στα δεξιά ενώ στο κέντρο, όπου λείπουν τα τρεξίματα, ο Νιόπλιας θα ξεκινήσει τον Μαρίνο, δίπλα στον Ζιλμπέρτο που θα παίξει στην φυσική του θέση. Καραγκούνης και Κατσουράνης διεκδικούν μια θέση στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ενώ πιο μπροστά τους θα αγωνιστούν Λέτο, Λουίς Γκαρσία και Σισέ.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Κατσουράνης, Λουίς Γκαρσία, Λέτο, Σισέ. Στην αποστολή μετέχουν και οι Καρνέζης, Φερνάντες, Δημούτσος, Σιμάο, Καραγκούνης, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος.

Πλήρης για την «ζημιά»

Δύο νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός του Εργοτέλη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στην Superleague και θα ήταν ακόμα καλύτερος αν ο Τσέζαρεκ δεν τον «σκότωνε» στις καθυστερήσεις του αγώνα της προηγούμενης Κυριακής με τον Άρη. Οι Κρητικοί δείχνουν αρκετά καλό πρόσωπο σε αυτό το πρώτο διάστημα, βασιζόμενοι στον «κορμό» της περασμένης σεζόν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους «πράσινους» στο πρόσφατο παρελθόν.

Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσουν να κάνουν την Κυριακή, γνωρίζοντας πως η πίεση για το αποτέλεσμα βρίσκεται ξεκάθαρα στο απέναντι στρατόπεδο. Ο Νίκος Καραγεωργίου είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του πλην του Εγούντου Ολίσε ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην διάθεση του βρίσκεται ο Μανώλης Ρουμπάκης που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γαστροκνήμιο αλλά και οι Αλεξόπουλος και Τζούνιορ. Ο Εργοτέλης αναμένεται να παραταχθεί σε διάταξη 4-3-2-1, με τους Καρέλη, Λεάλ και Μπούντιμιρ να είναι έτοιμοι να βάλουν δύσκολα στην εύθραυστη άμυνα των «πράσινων».
Η πιθανή ενδεκάδα του Εργοτέλη: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι ή Αλεξόπουλος, Ορφανός, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης, Λεάλ, Μπούντιμιρ. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμα οι Αθανασίου, Χρυσοφάκης, Βίσιο, Τζούνιορ, Χαντί, Βερπακόφσκις, Σιάκκας και Φραγκουλάκης.

Στο πόδι η Θεσσαλονίκη

Τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Άρη στο πρώτο φετινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Αμφότεροι οι αντίπαλοι προέρχονται από τις ευρωπαϊκές «μάχες» της περασμένης Πέμπτης, η κούραση υφίσταται, ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια το πάθος και η ψυχή βγάζουν νικητή και είναι σίγουρο πως «ασπρόμαυροι» και «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φύγουν με χαμόγελα από τον αγωνιστικό χώρο.

Η παράδοση με το μέρος του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, εκτός από τη συμπαράσταση των φιλάθλων του που θα κατακλύσουν το γήπεδο της Τούμπας, έχει στο πλευρό του και την ευνοϊκότατη παράδοση των τελευταίων ετών.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες σε αγώνες πρωταθλήματος, με πιο πρόσφατη το 2-0 για τα play off της περσινής περιόδου και με σκόρερς τους Ίβιτς και Σαβίνι.
Αντίθετα, ο Άρης έχει να γευθεί τη χαρά της νίκης στην έδρα του ΠΑΟΚ από τις 29 Αυγούστου του 1998, όταν είχε συντρίψει τον μεγάλο του αντίπαλο με 4-1 με δύο γκολ του Άγγελου Χαριστέα.
 
Παίζεται μία θέση

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καταλήξει στους 10 από τους 11 του αρχικού σχήματος, με μοναδική εκκρεμότητα τον αντικαταστάτη του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου Σαβίνι, Σακελλαρίου και Ζουέλα διεκδικούν φανέλα βασικού.
Από εκεί και πέρα, ο Κρέσιτς θα είναι στο τέρμα, ο Σνάουτσνερ στο δεξιό άκρο και οι Τσιρίλο-Μαλεζάς θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι τα αμυντικά χαφ, ο Ίβιτς σε οργανωτικό ρόλο και οι Βιεϊρίνια-Σαλπιγγίδης θα είναι τα στηρίγματα του Μουσλίμοβιτς στην επίθεση.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους εξής παίκτες:
Κρέσιτς, Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Ζουέλα, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Μπαλάφας, Ίβιτς, Φωτάκης, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μουσλίμοβιτς.

Με Ναφτί στην ενδεκάδα

Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ρικάρντο Φατί και να εμπιστευθεί τον Μεντί Ναφτί, του οποίου η υπόθεση για την αποβολή του με τον Πανιώνιο δεν έχει εκδικασθεί ακόμη, οπότε έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.
Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Ρόζενμποργκ. Ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Νέτο, Γκιάρο, Λαζαρίδης και Μίσελ θα αποτελέσουν την τετράδα της άμυνας, με τους Ναφτί και Πρίττα ή Τόχα να παίρνουν θέση στη μεσαία γραμμή.
Κάλβο και Χαβίτο θα καλύψουν τις πτέρυγες και ο Κόκε με τον Ρουίς θα είναι στην επίθεση.
Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους εξής 18 παίκτες:
Σηφάκης, Βελλίδης, Λαζαρίδης, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Ρονάλντο, Τόχα, Τσεζνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο, Κόκε, Πρίττας, Νέτο, Μενδρινός, Ρουίζ, Βανγκέλι, Χαβίτο και Ναφτί.
Πηγή Sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...