Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Πανιώνιος «φρέναρε» την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στη Νέα Σμύρνη με 1-0 (50' Ριέρα) από έναν καταπληκτικό Πανιώνιο, ο οποίος μετά τη φυγή του Μίχαελ Στόρε και τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο ως υπηρεσιακό προπονητή, παρουσιάστηκε καλύτερος από κάθε άλλο ματς φέτος.
Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του Πανιωνίου, που από το 36' αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο λόγω της ανόητης αποβολής του Νταντόμο για χτύπημα στον Σάμαρη. Απογοητευτική η ομάδα του Χιμένεθ που μετά από δύο μεγάλες νίκες δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς σε 7 ματς, παρουσιάστηκε εμφανώς αλλαγμένη, με ψυχολογία νικητή και περιόρισε την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο. Ο Πανιώνιος επέβαλε το ρυθμό του από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και αν δεν ήταν ο Σάχα, με πολλές αποκρούσεις και ασφαλώς ένα σωσμένο πέναλτι, το σκορ ίσως είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων, Σίτο Ριέρα και Μπόσκο Μπάλαμπαν, έκαναν ότι ήθελαν με την άμυνα της ΑΕΚ, έχοντας σημαντικές βοήθειες από πίσω. Ο Μανιάτης δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον Λαγό, ο 21χρονος Ανδρέας Σάμαρης έμοιαζε να κουβαλά χρόνια και χρόνια εμπειρίας, ενώ τα στόπερ της ομάδας, Λάτκα και Σιόβας, που τόσα είχαν ακούσει στα πρώτα ματς, "εξαφάνισαν" τον φορμαρισμένο Τζιμπούρ. Μόνη "μαύρη τρύπα" του Πανιωνίου, για άλλη μία φορά, ο Ρικάρντο Βαζ Τε, που δεν δικαιολογεί σε τίποτα τη φήμη που τον συνοδεύει.

Αντίθετα με τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ, που προερχόταν από το 4-0 στο "Χαριλάου" και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν η χειρότερη φετινή, κάτι που ασφαλώς προβληματίζει τον Χιμένεθ. Με εξαίρεση τον Σάχα, κανένας παίκτης της δεν έδειξε το παραμικρό πάθος και η ήττα ήρθε απολύτως φυσιολογικά, σε ένα γήπεδο που περίπου ένα χρόνο πριν, στις 6 Δεκεμβρίου 2009, έχασε με 3-1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το παιχνίδι η ΑΕΚ δεν σημιούργησε ούτε μισή κλασική ευκαιρία. Οι μόνες στιγμές που προσπάθησε να απειλήσει ήταν με δύο μακρινά σουτ του Λαγού και του Αργυρίου και ένα πλάγιο βολέ του Τζιμπούρ, τα οποία πέρασαν άουτ χωρίς καν να ανησυχήσουν τον Γιούργκεν Μάχο.

Το φιλμ του αγώνα

11’ Φανταστική εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν από μακριά, εντυπωσιακή απόκρουση του Σάχα που έδιωξε σε κόρνερ.
14' Κακή έξοδος του Σάχα σε σέντρα του Κοντοέ, επωφελήθηκε ο Ριέρα, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
17’ Ο Ριέρα έκανε τη σέντρα από δεξιά στον αμαρκάριστο Μπάλαμπαν, ο Κροάτης στόπαρε με το στήθος, σούταρε, αλλά ο Σάχα απέκρουσε εντυπωσιακά.
20’ Ο Ριέρα ξέφυγε από τον Νασούτι, προχώρησε προς τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, έστρωσε στον επερχόμενο Γουνδουλάκη, που από καλή θέση σούταρε πάνω από την εστία του Σάχα.
33’ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ο Μπάλαμπαν κέρδισε πέναλτι καθώς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Αργυρίου. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ριέρα, όμως ο Σάχα έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
36' ΚΟΚΚΙΝΗ: Με 10 θα συνεχίσει η ΑΕΚ, αφού ο Νταντόμο είδε απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Σάμαρη
44': Εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Τζιμπούρ ο οποίος ο πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
46' Σε μακρινό σουτ του Αργυρίου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάχο.
50’ ΓΚΟΛ (1-0). Σε σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, ο Ριέρα, στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, έπιασε μία φανταστική κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.
79' Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σιόβας έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
88’ Ο Βαζ Τε ελίχθηκε ωραία από αριστερά και πάσαρε στον Χίκα, ο οποίος  έκανε το σουτ πάνω στον Σάχα.

ΣΚΟΡΕΡ: 50’ Ριέρα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσότσαλιτς, Κοντοές, Σιόβας, Μάχο, Γουνδουλάκης-Νασούτι, Αργυρίου, Μπλάνκο
ΚΟΚΚΙΝΗ: 36’ Νταντόμο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (63’ Βαζ Τε), Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Ριέρα (73’ Χίκα), Μπάλαμπαν (78’ Βαρό).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο, Δέλλας (45' Μανωλάς), Νασούτι, Μάκος Καφές, Ντιόπ (26' Γκέντσογλου),
Λεονάρντο (65’ Μπλάνκο), Λαγός, Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...