Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Α1 Μπάσκετ: Ασταμάτητος ο Κολοσσός

Την 13η νίκη του στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά επί του Ικαρου Καλλιθέας με 78-64, πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου, στο εναρκτήριο ματς της 17ης αγωνιστικής της Α1.
Οι Ροδίτες, πλέον, βρίσκονται μία ανάσα από το να ισοφαρίσουν την καλύτερη τους επίδοση που έχουν στην κορυφαία κατηγορία (2009-2010 με 14 νίκες).
Εξαιρετικός από τους γηπεδούχους ήταν ο Χόπσον, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Χάτεν τελείωσε το ματς με 13. Για την ομάδα του Σκουρτόπουλου, που γνώρισε την 13η εφετινή της ήττα, ο Μπέινς είχε 17 πόντους, ενώ ο Μπάξτερ πέτυχε 16.
Το ματς κρίθηκε στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίοι οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ξέφυγαν 56-39, ενώ το 10λεπτο τελείωσε με 56-43. Παρά την πίεση του Ικαρου, οι Ροδίτες κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν πάρει και να φτάσουν σε ένα ακόμη «τρίποντο». Προσωρινά, μάλιστα, «έπιασαν» στην κορυφή της Α1 τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Νίκη-σωτηρίας ο Ηλυσιακός
«Υποθήκη» για την παραμονή του στην Α1 έβαλε ο Ηλυσιακός, με τη μεγάλη νίκη στο Μαρούσι, ενώ ο Άρης επικράτησε του ΚΑΟ Δράμας στο «Αλεξάνδρειο».
Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» στο πρωτάθλημα (6η νίκη συνολικά) με 89-81. Το ματς διακόπηκε στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, καθώς είχε προηγηθεί η τεχνική ποινή που δόθηκε εις βάρος του προπονητή της ομάδας των βορείων προαστίων, Νίκου Λινάρδου. Ακολούθησε νέα τεχνική ποινή στον Γκαγκαλούδη και αποβολή του από το παρκέ (διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή Μάνο), τα πράγματα ξέφυγαν και στην εξέδρα, με συνέπεια οι διαιτητές Πηλοϊδης, Μάνος, Μητσόπουλος να αποχωρήσουν στ’ αποδυτήρια.
Ο αγώνας άρχισε και πάλι μετά από λίγα λεπτά κι ολοκληρώθηκε, με το Μαρούσι να γνωρίζει την 15η διαδοχική ήττα του.
Δύσκολη νίκη πέτυχε ο Άρης στο «Αλεξάνδρειο» επί του ΚΑΟ Δράμας με 77-70, με την οποία έφτασε τις 6 στο πρωτάθλημα. Μαυραειδής και Ταπούτος πέτυχαν από 12 πόντους για τον Άρη, ενώ ο Αθηναίου με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Δραμινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...