Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Ισόπαλοι (1-1) στο Γεντί Κουλέ, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός

Από δύο διαιτητικά λάθη καθορίστηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Γεντί Κουλέ. 


Οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Κλωναρίδη στο 39’ (η φάση ξεκίνησε από φάουλ του Μπεργκ στον Ζε στη μεσαία γραμμή), αλλά ισοφαρίστηκαν με πέναλτι του Ζε Εντουάρντο στο 85ο λεπτό (ο Ροβίθης που το κέρδισε από τον Ρισβάνη ξεκίνησε από θέση οφσάιντ). Με δέκα τελείωσε το ματς ο ΠΑΟ.

 
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέλεξε σύστημα 4-4-2 για τον ΟΦΗ με τον Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Μπούρμπος, αριστερά ο Μιλιάζες και στόπερ οι Ζόρο - Τριποτσέρης. Αμυντικοί μέσοι οι Μακρής - Κάλαϊτζιτς, έχοντας δεξιά τον Ζε Εντουάρντο αριστερά από τον Κουτσιανικούλη. Επίθετικο δίδυμο οι Παπάζογλου - Περογαμβράκης.

Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε και τους 4 στόπερ που είχε στη διάθεσή του, με τον Τριανταφυλλόπουλο να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και τον Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ. Αναλυτικά γκολκίπερ ο Καπίνο, δεξιός μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά ο Νάνο και κεντρικοί αμυντικοί οι Σίντελφελντ - Ρισβάνης. Αμυντικά χαφ οι Λαγός - Κουτρουμπής, έχοντας μπροστά τους τον Αμπεΐντ. Δεξιά μπροστά ο Καρέλης, αριστερά ο Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Κακό ποιοτικά ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, αλλά και την αδυναμία να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτιάξει φάσεις με τους Κουτρουμπή-Λαγό στα χαφ και τον Αμπέιντ να είναι σε χαμηλά στάνταρ απόδοσης. Αντίθετα, ο ΟΦΗ φαινόταν πιο επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 34' με τον Περογαμβράκη και στο 38' με τον Παπάζογλου που δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό με το πέμπτο φετινό γκολ του Κλωναρίδη στο πρωτάθλημα σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο στο κέντρο του γηπέδου, με τον Λαγό να γίνεται κάτοχος της μπάλας να την σπάει αριστερά στον Καρέλη κι αυτός να την... σερβίρει στο πιάτο για τον σκόρερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για το γκολ των πράσινων, ενώ ο Καπίνο δέχθηκε αναπτήρα πάνω από το μάτι από οπαδούς των Κρητικών, με συνέπεια το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά μετά το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, όταν ο Παπάζογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού από πλάγια θέση και δεξιά, όμως μολονότι είχε τον χρόνο για να σκεφτεί πως θα εκτελέσει η επιλογή του ήταν κάκιστη, με το σουτ να φεύγει εντελώς άουτ στο 52ο λεπτό. Επτά λεπτά αργότερα οι Κρητικοί "άγγιξαν" το 1-1, όταν ο Παπάζογλου έκανε επέλαση από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε για τον Ζε Εντουάρντο, που έπιασε... αέρα από το ύψος του πέναλτι, παρόλα αυτά ευνοήθηκε ο Κουτσιανικούλης που σούταρε με εξουδετερωμένο τον Καπίνο, αλλά ο Κουτρουμπής πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας την ομάδα του να μην έχει μπει καλά στο δεύτερο ημίχρονο προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62ό λεπτό, με τους Μέντες και Μπαϊράμι να περνάνε στις θέσεις των Αμπέιντ και Καρέλη, που αμφότεροι είχαν δει και κίτρινη κάρτα. Προφανώς φοβήθηκε και την απόβολή ο τεχνικός των πρασίνων. Με την είσοδο των δυο παικτών είχαμε και αλλαγή στο σύστημα του Τριφυλλιού, που έγινε πλέον 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με Κουτρουμπή αμυντικό χαφ, Μέντες δεξί εσωτερικό χαφ, Λαγό αριστερό εσωτερικό χαφ, Μπαϊράμι επιτελικό και Μπεργκ - Κλωναρίδη στην επίθεση.

Ο Καπίνο στο 72' έδειξε τα αντανακλαστικά του, όταν χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει το επικίνδυνο σουτ του Μακρή, έχοντας μπροστά του και αρκετά σώματα. Στην επαναφορά από πλάγια θέση ο Περογαμβράκης σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 82' ευθύβολο σουτ του Μακρή, η μπάλα κοντράρει σε Μπανούση και Παπάζογλου και φεύγει λίγο έξω από την εστία του Καπίνο, με τον ΟΦΗ να πιέζει για την ισοφάριση...

Τελικά ο ΟΦΗ θα φτάσει στην ισοφάριση στο 85' από μια φάση που και αυτή ξεκινάει με λάθος του διαιτητή, όπως και στο 0-1. Ο Ρισβάνης τραβάει τον Ροβίθη, ο ρέφερι δείχνει πέναλτι και κόκκινη σωστά στον αμυντικό του ΠΑΟ, αλλά ο επιθετικός του ΟΦΗ έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Ο Ζε Εντουάρντο θα νικήσει τον Καπίνο, που έπεσε σωστά και βρήκε και την μπάλα κάνοντας το 1-1 για τους Κρητικούς, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ:
Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης (82' Στάθης), Μακρής, Κάλαϊτζιτς (65' Ροβίθης), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (74' Μπανούσης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίντενφελντ, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Λαγός, Καρέλης (62' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης, Αμπέιντ (62' Μέντες), Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...