Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Με Μότσαρτ απαντούν στη βία των γηπέδων οι βετεράνοι μπάσκετ του Άρη

Μπουτάρης, Ιωαννίδης, Ράσογλου από την εκδήλωση
Με τις μελωδίες από έργα του Μότσαρτ, του Τσαικόφσκι, του Σούμπερτ και του Φρανκ οι βετεράνοι καλοθοσφαιριστές του Άρη έδωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μια πρώτη «απάντηση» στη βία στα γήπεδα.

Πρωταγωνιστές στην πρωτοποριακή μουσική εκδήλωση, με τίτλο "στοπ στη βία", που διοργανώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο "Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης" δύο μέλη τους, που παρουσίασαν άψογα, καταχειροκροτούμενοι, έργα των διάσημων μουσουργών, ο Χρίστος Γαλιλαίας, στο βιολί, και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, στο πιάνο. Αμφότεροι καταξιωμένοι επιστημόνες στη μουσική και με δεκάδες διακρίσεις

Ο κ. Γαλιλαίας είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζια Στέιτ της Ατλάντα των Η.Π.Α. και επικεφαλής στο τμήμα εγχόρδων, ενώ ο κ. Αγγελόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. "Για εμάς είναι χαρά να προσφέρουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει σωστά ο αθλητισμός, για να προσφέρουμε στο έργο του συλλόγου βετεράνων, για να είμαστε όσο μπορούμε κοντά στην ομάδα μας, τον Άρη" είπε ο κ.Γαλιλαίας, φανερά συγκινημένος. "Η βία δεν ανήκει στον αθλητισμό, δεν ανήκει στον πολιτισμό, δεν ανήκει στη ζωή".

"Εμείς, ως βετεράνοι του Άρη και του μπάσκετ, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στη νεολαία, σε όλους όσους ασχολούνται ότι το μπάσκετ είναι χαρά, είναι ζωή" σχολίασε ο Πέτρος Ράσογλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου βετεράνων του Άρη, ενώ ο πρόεδρος Στέργιος Γούσιος ευχαρίστησε τους δύο καταξιωμένους μουσικούς . Ο κ. Γαλιλαίας ήρθε απ' την Αμερική για την εκδήλωση και είναι φανατικός φίλος της ομάδας μπάσκετ και τόνισε πως: "θα συνεχίσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε όλους όσους είναι στο πλευρό μας".

Παρόντες στην εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης Νίκος Παπαδόπουλος που είναι υποψήφιος δημ. σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Μακραντωνάκης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Άρη (ο προπονητής Σαρόν Ντρούκερ, ο βοηθός Ματάν Χαρούς και οι Νίκος Χατζηβρέττας, Χρήστος Ταπούτος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μιχάλης Τσαιρέλης). Παρόντες και βετεράνοι άλλων ομάδων, όπως ο ρέκορντμαν πόντων σε έναν αγώνα, Αριστείδης Μούμογλου του Ηρακλή, και ο Νίκος Σταυρόπουλος του ΠΑΟΚ, που είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όπως και πλήθος κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...