Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«Πάντα υπάρχει ελπίδα» είπε ο Κούπερ εν όψει Λεβερκούζεν

Με την ατάκα «κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει την ελπίδα», ο Έκτορ Κούπερ έδωσε το δικό του στίγμα ενόψει της αναμέτρησης του Άρη με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Πέμπτη.

Κάτι αντίστοιχο είχε πει ο Αργεντινός και πριν τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ίδιο γήπεδο. Χαρακτήρισε πάντως τη γερμανική ομάδα ως τη καλύτερη του ομίλου. Και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πλην του αγώνα με την Λεβερκούζεν.

«Μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε μια νίκη και μια ήττα και περιμένω να παίξουμε με υψηλή ένταση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το λέω γιατί ίσως κάποιες ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τον αγώνα της Κυριακής. Στο μυαλό μας βρίσκεται ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν. Θα αντιμετωπίσουμε εξάλλου την καλύτερη ομάδα του ομίλου κι αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον οι αριθμοί. Έχει κερδίσει την Ατλέτικο, κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στη Γερμανία και είναι μια ομάδα που την χαρακτηρίζω ολοκληρωμένη. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουν τα πάντα. Είναι ψηλή, γρήγορη, κάνει γκολ από στημένες φάσεις, είναι αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις αλλά και σε οργανωμένες επιθέσεις, άρα είναι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη.

» Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πέρα από την ποιότητα που έχει το ρόστερ της, μπορεί να αλλάξει τα συστήματά της είτε στη διάρκεια του αγώνα είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ανεξάρτητα της δυναμικής του αντιπάλου, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ελπίδα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι ανησυχώ, είναι αλήθεια γιατί ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω. Περιμένω όμως από την ομάδα μου να είναι συμπαγής και να παίξει αυτό που πραγματικά μπορεί», είπε αρχικά.

«Δεν θα παίξουμε αμυντικά»


Σε ερώτηση σχετική με το «κατά πόσο μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έδειξε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να αγωνιστεί με την ίδια ένταση», ο Κούπερ ήταν απόλυτος: «Ναι. Καταλαβαίνετε όμως ότι η δική μας αξιολόγηση έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες σχετικά με την τακτική μας, αλλά μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά και φοβισμένα, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου. Σε δική μου ομάδα δεν θα το δείτε ποτέ αυτό. Αν κρίνουμε ότι θα πρέπει να πιέσουμε ψηλά θα το κάνουμε, αλλά μην περιμένετε να σας πω το παραμικρό αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσουμε».

«Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας»

Σχετικά με το αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει έχοντας παρακολουθήσει τη Λεβερκούζεν, ο Αργεντινός προπονητής απάντησε ότι «δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας που να μας ανησυχεί. Είναι μια ομάδα με πολλές αρετές. Επιθετικό κέντρο, έχει ταχύτητα στα πλάγια με τα μπακ, αλλά και πάρα πολλούς τρόπους για να αναπτυχθεί και να απειλήσει. Αν δηλαδή δεν τις βγουν οι σέντρες, μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών που αγωνίζονται στα άκρα ή την ποιότητα των παικτών που παίζουν στον άξονα οι οποίοι μπορούν εύκολα να ξεφορτωθούν εύκολα τη μπάλα. Πρέπει να τη μελετήσουμε καλά γιατί έχει πολλά καλά στοιχεία. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι εμείς θα βγούμε για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, βάσει των αρετών μας. Έχουμε φιλοδοξία και όρεξη για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά».

«Δεν παρακολουθώ στατιστική»


Σε ερώτηση για το κατά πόσο παίζει ρόλο η παράδοση που έχει ο Άρης στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες όπου είναι αήττητος για 42 χρόνια ο Κούπερ είπε πως «πρέπει να απαντήσω με ειλικρίνεια. Δεν παρακολουθώ τόσο τη στατιστική και τα νούμερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Όσο για το αήττητο, αν κοιτάξουμε την ιστορία, κάποια στιγμή το χάνεις. Δεν θέλω να γίνει επί ημερών μου. Αν τώρα αυτή η παράδοση δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο, μακάρι», για να συμπληρώσει σχετικά με κατά πόσο θα γίνει μια μάχη προπονητών. «Το αν θα είναι μια μάχη στον πάγκο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε προπονητής ψάχνει να δει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αντίπαλο. Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες και να σβήσει τα πλεονεκτήματα. Έχω συναντήσει τον αντίπαλο προπονητή μια-δύο φορές», είπε.

Ρουίς: «Έξτρα κίνητρο στην Ευρώπη»


Ο Κάρλος Ρουίς παραδέχθηκε ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες προσφέρουν επιπλέον κίνητρα: «Νιώθω μεγάλο το κίνητρο που θα παίξουμε σε λίγες ώρες ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η νοοτροπία και το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε σε τι θέση θα βρεθούμε εφόσον κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και συνυπολογίσουμε το βεληνεκές των αντιπάλων μας.

» Ελπίζουμε να λειτουργήσουν τα πράγματα έτσι όπως θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πατήσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου», είπε ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα και ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί:

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως είμαι. Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τον εαυτό σου, όταν ακολουθεί ένα τόσο σκληρό 90πτο. Αν κληθώ από τον προπονητή μου, θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω 90 λεπτά και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο διαθέτω».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231064174#ixzz12uIYDy1j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...