Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει: «Κινδύνευσε η ζωή μου στη φυλακή»

«Η παραμονή μου στη φυλακή με οδήγησε σε καταστάσεις βίαιες και βρώμικες», αναφέρει χαρακτηριστικά η χρυσή ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Μάριον Τζόουνς. Διηγείται μάλιστα στη νέα άκρως αποκαλυπτική αυτοβιογραφία της ένα περιστατικό που συνέβη στα πλυντήρια των φυλακών: «Υπήρξε μια διαφωνία για τα καθήκοντά μας και μου επιτέθηκε μία άλλη φυλακισμένη. Αισθάνθηκα πως απειλείται η ζωή μου. Και τα έχασα. Τη χτύπησα στο πρόσωπο, τη χτύπησα και στα πλευρά».
Όπως είναι γνωστό, η αμερικανίδα σπρίντερ έχασε τα μετάλλιά της μετά την παραδοχή ότι πήρε απαγορευμένες ουσίες. Έχει πλέον αποφυλακιστεί, παίζει επαγγελματικά μπάσκετ, μιλάει συχνά για τα όσα έζησε στη φυλακή, όπου οδηγήθηκε λόγω παραβίασης του νόμου περί ντόπινγκ. Ωστόσο η Μάριον Τζόουνς δεν διστάζει να καυτηριάσει και τους επικριτές της.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε πικραμένη: «Μπορώ να βοηθήσω ένα εκατομμύριο παιδιά να μην πάρουν τις λάθος αποφάσεις στη ζωή τους, αλλά αυτοί οι κριτικοί που ασχολούνται μαζί μου, θα παραμένουν στη χρήση των απαγορευμένων ουσιών επειδή αυτή είναι η φούσκα στην οποία ζουν μέσα. Απλά, δεν βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα».
Υπενθυμίζεται ότι η Μάριον Τζόουνς είχε μεταξύ άλλων κατακτήσει την πρώτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων στο Σίδνεϊ το 2000, αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Κατερίνα Θάνου. Το χρυσό αφαιρέθηκε από την αμερικανίδα, ωστόσο έκτοτε εκκρεμεί η απόφαση της ΔΟΕ που αρνείται πεισματικά να το δώσει την ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...