Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΕΚ - Ηρόδοτος 2-1 (VIDEO)

Οπως στον πρώτο γύρο στο Παγκρήτιο έτσι και στο ΟΑΚΑ ο Βαγγέλης Πλατέλλας σκόραρε το νικητήριο γκολ και η ΑΕΚ νίκησε την ατυχία και τον Ηρόδοτο (2-1). Δύο χαμένα πέναλτι και επτά συνολικά στο εφετινό πρωτάθλημα για τους "κιτρινόμαυρους".

Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα από το ξεκίνημά του. Ο Ηρόδοτος πίεζε ψηλά και έψαχνε αντεπιθέσεις, η ΑΕΚ έβρισκε χώρους να απειλήσει και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν μπει ήδη δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.


Η Ένωση άνοιξε νωρίς το σκορ (8') με μια όμορφη ατομική προσπάθεια του Ανάκογλου, που πήρε την μπάλα λίγο κάτω απ' τη σέντρα, επιτάχυνε με εκπληκτικό τρόπο και όταν έφτασε απέναντι από τον Ζαφείρη, τον πλάσαρε υποδειγματικά!

Ο Ηρόδοτος αιφνιδίασε την ΑΕΚ πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ρόβας αδράνησε τραγικά απέναντι στον Πήλιο που του έκλεψε πανεύκολα την μπάλα, με τον φορ των Κρητικών να πλασάρει εύστοχα στην αριστερή γωνία του Βούρα.

Στο μισάωρο η ΑΕΚ είχε ήδη μια κατοχή 77-23 και είχε χάσει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Κορδέρο στο 24' να πλασάρει και τον Πήλιο να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 31' η Ένωση κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Ανάκογλου από τον Μπαλάφα, ο οποίος και αποβλήθηκε. Η κατάληξη ήταν η συνηθισμένη φετινή: ο Ζαφείρης απέκρουσε το πέναλτι, που ήταν το 6ο χαμένο για την ΑΕΚ φέτος!

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το 55' η ΑΕΚ δύο καλές στιγμές με μια κεφαλιά-ψαράκι του Μπρέσεβιτς που μπλόκαρε ο Ζαφείρης και ένα σουτ του Πλατέλλα που έφυγε ελάχιστα άουτ. Κατά τ' άλλα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς τα καρέ του Ζαφείρη, ωστόσο η κατοχή στο 75' ήταν και πάλι στο 77-23 και οι τελικές 14-2.

Μ'αυτά και μ'αυτά, στο 83΄η ΑΕΚ κερδίζει και δεύτερο πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Τζάθα από τον Αχιλλέως. Κι όμως, συνέβη το απίστευτο: την εκτέλεσή του πέναλτι ανέλαβε ο Γροντής αλλά και αυτός ήταν άστοχος, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Ήταν το 7ο φετινό χαμένο πέναλτι για την ΑΕΚ και δεύτερο στο συγκεκριμένο ματς.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα στο τέλος και δικαιώθηκε! Μετά από μια τεράστια κλασσική ευκαιρία με τον Ντακόλ στο 88' όπου ο Γεωργόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή, ήρθε ο Πλατέλλας στο 89' και με ένα τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζαφείρη, έγραψε το 2-1 και χάρισε άλλη μια νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Τσουκαλάς (59' Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (63' Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Α. (57' Μωραϊτης) (87' Κλίνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...